به گزارش موبوایران، ۲۰۲۱ سال بسیار خوبی برای گوشیهای هوشمند بود. در این سال بسیاری از گوشیها از فناوری ۵G بهرهمند شدند، قیمت گوشیهای پرچمدار بهتر شد و چند برند اعلام کردند که مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری از گوشیهای خود را افزایش میدهند. از بین گوشیهای شاخص این سال میتوانیم به مواردی مانند سری پیکسل ۶، شیائومی می ۱۱ اولترا، گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس اشاره کنیم. اما در این میان، چند گوشی اندرویدی آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفتند.
اگرچه برای چنین فهرستی میتوانیم به تعداد بسیار بیشتری از گوشیها اشاره کنیم، اما در نهایت تصمیم گرفتیم به ۶ گوشی اندرویدی جذاب «دست کم گرفته شده» در سال ۲۰۲۱ بپردازیم.
۱. ایسوس ذنفون ۸
بخش موبایل ایسوس در سال ۲۰۲۱ با عرضهی گوشیهای راگ فون ۵ و سری ذنفون ۸ عملکرد خوبی داشت. اگرچه گوشیهای راگ فون ۵ و ذنفون ۸ فلیپ جذابیت زیادی دارند، اما در این میان مدل استاندارد ذنفون ۸ را باید به عنوان بهترین گوشی کوچک اندرویدی سال ۲۰۲۱ انتخاب کنیم.
این گوشی به دلیل بدنهی کوچکی که دارد، فاقد دوربین چرخشی است ولی در عوض همین بدنهی کوچک باعث شده که برای استفاده با یک دست، به یک گوشی ایدئال تبدیل شود. برای یادآوری باید بگوییم که ذنفون ۸ از نمایشگر ۵.۹ اینچی اولد با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز بهره میبرد. از دیگر ویژگیهای آن میتوانیم به داشتن اسنپدراگون ۸۸۸، شارژ ۳۰ وات، مقاومت در برابر نفوذ آب و البته جک هدفون اشاره کنیم.
البته این گوشی بدون شک بینقص نیست و مثلا برخلاف بسیاری از گوشیهای پرچمدار، از دوربین تلهفوتو و باتری بزرگی بهره نمیبرد. اما ذنفون ۸ بدون شک در سال ۲۰۲۱ باید از طرف رسانهها و کاربران توجه بیشتری دریافت میکرد.
۲. لنوو لیجن دوئل ۲
ایسوس معمولا در زمینهی گوشیهای گیمینگ حرف زیادی برای گفتن دارد اما در سال ۲۰۲۰ شرکت لنوو با عرضهی لیجن دوئل در این بازار عرض اندام کرد. در سال ۲۰۲۱ نسل دوم این گوشی معرفی شد که روی هم رفته گوشی گیمینگ بسیار جذابی محسوب میشود.
لنوو برخلاف برخی از شرکتها، صرفا سیستم خنککننده و رنگهای بدنهی این گوشی را تغییر نداده است و گوشی موردنظر در وهلهی اول برای استفاده به صورت افقی طراحی شده است. به عنوان مثال دوربین سلفی پاپآپ این گوشی در لبهی کناری تعبیه شده تا هنگام اجرای بازی، بتوانید به راحتی استریم کنید. همچنین ۴ دکمهی مبتنی بر فناوری فراصوت در لبههای بدنه تعبیه شده است که تجربهی اجرای بازی را لذتبخشتر میکنند.
از دیگر ویژگیهای حائز اهمیت این گوشی میتوانیم به اسنپدراگون ۸۸۸، باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ ۹۰ وات، دو پورت USB-C و نمایشگر اولد ۱۴۴ هرتز اشاره کنیم. از بین ضعفهای آن هم نباید دوربینهای ضعیف و فقدان شارژ بیسیم را از قلم بیندازیم. ولی روی هم رفته، این گوشی یکی از جذابترین گوشیهای عرضه شده در سال ۲۰۲۱ به حساب میآید.
۳. پوکو F3 GT
یکی دیگر از گوشیهای گیمینگ که در سال ۲۰۲۱ مورد توجه چندانی قرار نگرفته، پوکو F3 GT است. این گوشی برخلاف بسیاری از نمونههای گیمینگ با قیمت حدودا ۳۵۰ دلاری راهی بازار شده و به همین خاطر طرفداران گوشیهای ارزانقیمت را هدف گرفته است. با توجه به همین قیمت، گوشی موردنظر به جای استفاده از اسنپدراگون ۸۸۸ همراه با Dimensity 1200 راهی بازار شده و دوربینهای آن هم نسبت به نمونههای پرچمدار حرف کمتری برای گفتن دارند. با این حال، نباید ویژگیهایی مانند نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتز، باتری ۵۰۶۵ میلیآمپر ساعتی و شارژ ۶۵ وات را از قلم بیندازیم.
این گوشی همچنین دو دکمهی فیزیکی هم در لبهی بدنهی خود تعبیه کرده است. اما اگر علاقهای به چنین دکمههایی ندارید، میتوانید آنها را همردیف بدنه قرار دهید و در صورت عدم استفاده، دکمهها اصلا به چشم نمیآیند. این مورد از جمله ویژگیهایی هستند که تعداد بیشتری از گوشیهای گیمینگ باید از آن بهرهمند شوند.
۴. گلکسی A52s
در نیمهی نخست ۲۰۲۱ گوشی گلکسی A52 5G بین گوشیهای میانرده مورد توجه گستردهای قرار گرفت. متاسفانه به دلیل مشکلات تامین تراشهها، سامسونگ مجبور شد که بازارهای کلیدی را برای عرضهی این گوشی در اولویت قرار دهد. خوشبختانه برای حل این مشکل، در نیمهی دوم سال ۲۰۲۱ گوشی A52s معرفی شد و در بازارهای مختلفی به دست کاربران رسید.
این مدل جدید از چند ارتقای قابل توجه نسبت به نسل قبلی بهره میبرد. به طور مشخص، به جای استفاده از چیپست اسنپدراگون ۷۵۰G حالا تراشهی اسنپدراگون ۷۷۸G مورد استفاده قرار گرفته و در ضمن باید به پشتیبانی از نسل ششم وایفای هم اشاره کنیم. همچنین این گوشی از ویژگیهایی مانند نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتز، باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی و دوربینهای باکیفیت بهره میبرد.
۵. سونی اکسپریا ۱ مارک ۳
بخش موبایل سونی طی سالهای اخیر تا حد زیادی از دوران اوج خود فاصله گرفته ولی اخیرا مدیران این شرکت تصمیم گرفتهاند رویکرد خود را تغییر دهند. به همین خاطر گوشیهای جدید این شرکت برای کاربران خاصی طراحی شدهاند و در نتیجه قیمت بالایی هم دارند. در این میان باید به سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ اشاره کنیم که از قابلیتهایی مانند نمایشگر اولد ۴K با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز، شارژ بیسیم، سنسور ToF و شیشهی محافظ بسیار مقاوم بهره میبرد.
سونی برای این گوشی از چیپست اسنپدراگون ۸۸۸، باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی، جک هدفون، بدنهی ضد آب و دوربین تلهفوتوی پیشرفته استفاده کرده که زوم متغیر بین ۲.۹ و ۵ برابر را ارائه میدهد. البته کیفیت این دوربین تلهفوتو در شرایط مختلف یکسان نیست و همچنین باید به معمولی بودن سرعت شارژ و قیمت بالای این گوشی هم اشاره کنیم. ولی با وجود تمام این مشکلات، همچنان یکی از گوشیهای اندرویدی «دست کم گرفته شده» در سال ۲۰۲۱ محسوب میشود و به اندازهی بسیاری از رقبای خود، مورد توجه گستردهای قرار نگرفته است.
۶. ویوو X70 پرو پلاس
شرکتهای ویوو، اوپو، وانپلاس و ریلمی همگی زیرمجموعهی هلدینگ BBK هستند و این شرکتها طی سالهای گذشته توانستهاند در برخی بازارها سروصدای زیادی راه انداختهاند. سال گذشته ویوو X60 پرو پلاس نشان داد که ویوو در زمینهی ساخت گوشیهای پرچمدار روزبهروز بهتر میشود ولی در این میان باید به ویوو X70 پرو پلاس اشاره کنیم که آن را به عنوان یکی از ۶ گوشی اندرویدی دست کم گرفته شده در سال ۲۰۲۱ انتخاب کردهایم.
این گوشی با وجود اینکه قیمت بالایی دارد، اما در عوض امکانات بسیار جذابی هم ارائه میکند. در مقایسه با نسل قبلی، باید به بهرهگیری از سه ویژگی نمایشگر QHD+، شارژ بیسیم ۵۰ وات و بدنهی ضد آب اشاره کنیم. این سه ویژگی در نسل قبلی وجود نداشتند و به همین خاطر در برابر گوشیهایی مانند سری S21، اوپو فایند X3 پرو و وانپلاس ۹ پرو چندان به چشم نیامد.
از بین مشکلات این گوشی هم میتوانیم ضعیف بودن دوربین تلهفوتوی دوربرد آن اشاره کنیم. در حال حاضر فقط کاربران ساکن چین و هند میتوانند این گوشی را خریداری کنند و یکی از مهمترین دلایل عدم توجه به این گوشی، به همین موضوع برمیگردد. اما در هر صورت یکی از جذابترین گوشیهای اندرویدی ۲۰۲۱ محسوب میشود و امیدواریم در سال ۲۰۲۲ ویوو گوشیهای خود را در بازارهای بیشتری عرضه کند.
در این مطلب به ۶ گوشی اندرویدی «دست کم گرفته شده» در سال ۲۰۲۱ نگاهی انداختیم. به نظر شما کدام گوشی این لیست باید مورد توجه قرار بگیرد و از طرف دیگر جای کدام گوشیها در این لیست خالی است؟