واکنش رییس کمیسیون اقتصادی به توقف پیش فروش سکه
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حال حاضر بخش اعظم حجم نقدینگی موجود در دست سفته بازان و دلالان است، نقدینگی که باید در جهت تقویت بخش تولید صرف شود. سیاست هایی همچون توقف پیش فروش سکه تنها ضعف مدیریتی را نشان می دهد و بهتر است به جای این سیاست ها بانک مرکزی به بخش تولید توجه بیشتری داشته باشد.
تاریخ: ۲۰/فروردين/۹۲ ساعت ۱۲:۳۰ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۱۰۷۶۲
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی بعد از تعطیلات نوروزی از توقف فاز دوم پیش فروش سکه آن هم به دلیل عدم استقبال مردم گفت که سوالات را حول چرایی این اتفاق به وجود آورده است.
ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، توقف فاز دوم پیش فروش سکه را ناشی از ضعف مدیریتی و برنامه های اقتصادی دولت دانست و گفت: تیم اقتصادی دولت باید با داشتن برنامه جامعی بتواند آسیب شناسی از شرایط اقتصادی کشور در برهه های مختلف انجام دهد که چنین رویکردی دیده نمی شود.
وی ادمه داد: در حال حاضر بخش اعظم حجم نقدینگی موجود در دست سفته بازان و دلالان است، نقدینگی که باید در جهت تقویت بخش تولید صرف شود؛ در این شرایط باید با ایجاد مشوق هایی، این حجم نقدینگی را در تولید مصرف کرد تا در کشور مبنا و محور توجه به تولید ملی باشد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: اکنون باید شرایطی ایجاد شود تا از آن روستایی که یارانه می گیرد تا سایر افراد با سطح درآمدهای مختلف برای سرمایه گذاری در تولید تشویق شوند تا همگی در تولید ملی نقش داشته باشیم؛ نه اینکه افراد با سفته بازی و دلالی پول های کلانی بگیرند و مالیات هم پرداخت نکنند و در مقابل کارمندی جزء در اول ماه از حقوق اش مالیت کم شود، باید عدالت در مورد همه رعایت شود.
فتحی پور اضافه کرد: اکنون شرایط کشور طوری شده است که برخی افراد با رانت، پول هایی بدست آورده اند، این در حالی است که اقتصاد کشور باید اقتصاد اسلامی باشد و عدالت در کشور جاری شود.
وی ادامه داد: این که یک روز سیاست پیش فروش سکه درنظر می گیرند و روز دیگر آن را متوقف می کنند مصداق بارز ضعف مدیریتی است و هزینه هایی را به دولت بعدی تحمیل می کند که نباید از آن گذشت. البته از آن جا که در ماه های پایانی عمر دولت قرار داریم، مجلس برای ورود به عرصه نظارت زمان لازم دارد و تلاش می کند که تذکرات لازم را به دولت بدهد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: به نظر می رسد باید صبر کرد تا دولت آینده فعالیت خود را آغاز کند تا بخشی از مشکلات حل شود. البته دولتی تازه نفس که برنامه محور باشد و بحث های اقتصادی را مطابق قانون پیش ببرد تا در نهایت آرامش، آسایش و رفاه در اقتصاد کشور و مردم ایجاد شود.
فتحی پور همپنین با اشاره به انتقاد بهمنی رییس کل بانک مرکزی از کاهش نرخ سودهای سپرده گذاری بانکی و همچنین برخی پیشنهادات برای تعیین نرخ سود توسط بانک های خصوصی گفت : در وهله اول وجود این همه بانک و دادن مجوزهای روزانه به بانک های خصوصی تورم و پول شویی را رقم می زند. از این رو باید قبل تمامی این کارها منابع بانک ها کامل کرد و افزایش سرمایه داد .
وی با بیان اینکه دولت به سیستم بانکی بدهی دارد گفت: دولت می تواند از طرقی همچون فروش مازاد دارایی بانک ها، سرمایه بانک ها را افزایش دهد بدهند و تا این میزان در تولید خرج شود. چون در حال حاضر نقدینگی در تولید دیده نمی شود و روز به روز ظرفیت تولید در کشور بدتر می شود.
فتحی پور تاکید کرد که در مقطع کنونی و با تورم موجود افزایش سود سپرده گذاری درست نیست و نرخ کنونی مناسب است چون تمام توجه باید معطوف به تولید باشد نه اینکه سود بانکی افزایش یابد.