به گزارش سایت طلا ؛ «برادرم شنبه ۲۰ آذر ساعت ۱۳ در مطب یکی از پزشکان عمومی شهر اراک برای تزریق بوتاکس حاضر شده است. تزریق خط اخم بدون مشکل انجام شده، اما بلافاصله پس از تزریق در شقیقه دچار درد بسیار شدید شده و روی زمین افتاده و شروع به تشنج کرده است»، اینها را خواهر یک جوان ۲۸ ساله اراکی گفته که خبر به کما رفتن برادرش خبرساز شده است. بعد از این اتفاق، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص اتفاق رخ داده به ایسنا گفته: «تا امروز هیچ مصوبه قانونی برای منع ورود پزشک عمومی به عرصه تزریق ژل و بوتاکس دیده نشده است و کمیسیون تامین صلاحیتهای بالینی هم مصوب کرده است که پزشک عمومی دوره دیده میتواند به این عرصه ورود کند.» این اتفاق که نمونههای مشابه داخلی و خارجی هم داشته است، بهانهای شد تا درباره این عمل زیبایی، اینکه برای چه افرادی ممنوع است، چه عوارضی میتواند داشته باشد و ... بگوییم. همچنین با دکتر «محمد شهیدی دادرس»، متخصص بیماریهای پوستی در همین باره گفتوگویی داشتیم که خواهید خواند.
از فوت دختر نخبه اهوازی تا فلج شدن صورت یک رومانیایی
تزریق ژل و بوتاکس که این روزها بازار داغی هم دارد باید به افراد متخصص سپرده شود و در کنار آن هم باید بهترین مواد مورد استفاده قرار گیرد. ماجرایی که برای این جوان اراکی پیش آمد، برای اولین بار نبود و ممکن است برای آخرین بار هم نباشد. در ادامه به چند مورد مشابه اشاره خواهد شد.
مرگ زن جوان به خاطر تزریق گونه
دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، مأموران کلانتری ۱۶۴ قائم در تماس با بازپرس کشیک قتل از مرگ زن جوانی در یکی از بیمارستانهای شمال تهران خبر دادند. در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که زن جوان، پنج شنبه گذشته برای تزریق گونه به یکی از درمانگاههای شمال تهران رفته، اما حین تزریق، دچار تشنج شده و ساعاتی پس از انتقال به بیمارستان مرگ مغزی این زن ۳۷ ساله از سوی پزشکان تأیید شده است.
فوت رتبه ۷۰ کنکور بهخاطر عمل زیبایی
آبان امسال در بیمارستان گلستان اهواز اعضای بدن نوجوان ۱۹ ساله رتبه ۷۰ کنکور که در پی انجام عمل زیبایی دچار مرگ مغزی شده بود، با رضایت خانوادهاش به بیماران نیازمند اهدا شد. این دختر ۱۹ ساله چند روز پیش از فوتش با مراجعه به یک کلینیک زیبایی، تحت عمل توسط افراد غیرمتخصص قرار گرفت و پس از تزریق دوز بالا، دچار ایست قلبیتنفسی شد و بعد از چند روز بستری در بیمارستان، دچار مرگ مغزی شد.
فلجشدن صورت زن رومانیایی
رالوسا کریسان ۳۸ ساله خانمی که تنها خواستار تزریق ژل بوتاکس به منظور حفظ خطوط دور چشم و پیشانی اش بود پس از تزریق دارو توسط جراح زیبایی با یک صورت فلج و تغییر شکل داده مواجه شد! این جراحی در یکی از بیمارستانهای شهر آلبا در مرکز رومانی صورت گرفت. وی در حالی که دو سال از زمان تزریق ژل بوتاکس صورتش میگذرد هنوز نتوانسته درمان قطعی برای آن پیدا کند.
بوتاکس افسردگی میآورد؟
پژوهشگران در دانشکده علوم داروسازی دانشگاه کالیفرنیا در ساندیهگو دریافتهاند تزریق بوتاکس در اطراف چشم لبخند اشخاص را تحت تاثیر قرار میدهد و چنین به نظر میرسد که گویی این افراد به هیچوجه نمیخندند و اگر این را در نظر بگیریم که شادی و خوشحالی از درون ماست و خندیدن جلوه بیرونی، میتواند در خوب جلوه کردن و شادیبخشی ما موثر باشد پس میتوان گفت انجام بوتاکس به هر چه بیشتر افسرده شدن کمک میکند. پژوهشگران در ضمن این تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که اشخاصی که در ناحیه چشم نسبت به دیگر قسمتهای خود بوتاکس انجام میدهند نسبت به دیگران افسردهتر هستند و کمتر احساس شادی میکنند، در واقع افرادی که در ناحیه دور چشم بوتاکس انجام میدهند، نمیتوانند تا مدت زیادی احساسات خود را بروز دهند و همین سبب افسردگی آنها میشود. یافتههای این پژوهشگران در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
بوتاکس چیست و در چه مواردی ممنوع است؟
تزریق این ماده جوانکننده اینروزها شایعترین عمل زیبایی در آمریکاست و در کشور ما هم شیوع بالایی دارد تا جایی که در اطرافمان افراد زیادی را میشناسیم که از این راه جوانی را به خود هدیه کردهاند! در ادامه نکاتی درباره بوتاکس مطرح خواهد شد که به احتمال زیاد نشنیدهاید.
روشی سریع و موثر برای رفع چروک
تزریق بوتاکس روش سریع و موثری برای رفع چروک است. زمان شروع اثر بوتاکس بین ۴ تا ۷ روز است. مدت تزریق آن بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد و میتوانید بعد از تزریق سریع به سر کار خود برگردید، حتی در بیشتر مواقع هنگام خروج کمتر کسی متوجه تزریقها خواهد شد. اثرات تزریق بوتاکس بسته به تعداد تزریق قبلی بین ۴ تا ۶ ماه طول میکشد. اگر هر سه ماه به مدت یک سال تزریق بوتاکس انجام شود، به تدریج فواصل تزریقهای بعدی بیشتر میشود، یعنی عملا با تزریق بوتاکس کمتر اثرات طولانیتری حاصل میشود.
در چه مواردی تزریق بوتاکس ممنوع است؟
۱- ابتلای متقاضی بوتاکس به اختلالات انعقادی. ۲- استفاده از داروهای ضدانعقاد خون. ۳- دوران بارداری. ۴- سن کمتر از ۱۸ سال و همچنین سن بالاتر از ۷۵ سال. ۵- بیماران اماس، میاستنی گراویس، نفروپاتی و نارسایی کلیه. ۶- بیماریهای قلبی و عروقی حاد. ۷- ضعف ایمنی یا کسانی که عفونت فعال دارند. ۸- واکسیناسیون در ۲ هفته اخیر. ۹- کسانی که بدون دلیل مشخص مبتلا به بیماری فلج عضلانی هستند.
شایعترین عوارض بوتاکس
بعد از بوتاکس ممکن است این عارضهها سراغ شما بیاید:
۱- صورتتان بیحرکت میماند و مانند یک روبات هستید؟ این در نتیجه دوز نادرست بوتاکس است و احساس راحتی ندارید.
۲- ابروهای قوسی غیر طبیعی رو به بالا که همیشه نگاه متعجبانه را به صورتتان میدهد و ممکن است چین و چروکهای غیر طبیعی در اطراف ابروها بهوجود آید. همه اینها زمانی رخ میدهد که تزریق بوتاکس درست انجام نشود.
۳- افتادگی پلک هم بسیار رایج است. وقتی ابرو پژمرده میشود پلک احساس سنگینی میکند، اگرچه این عارضه موقتی است، اما احساس ترس را در کسی که بوتاکس تزریق کرده بهوجود میآورد.
۴- اگر دوز بوتاکس بیش از حد باشد مخصوصا در قسمت عضله، احساس میشود که پیشانی سنگین شده است و چهره شما عبوس و افسرده دیده میشود.
۵- مسمومیت غذایی حاد هم میتواند پدید بیاید و از چند ساعت تا چند هفته بعد از تزریق ادامه داشته باشد، یعنی از زمانیکه سم بوتاکس اثر میکند دوبینی، تاری دید، از دست دادن صدا و کنترل مثانه ایجاد میشود.
۶- سوزن سوزن شدن یا کبودی در محل تزریق و دیگر عوارض جانبی مثل سردرد، درد صورت، سرخی صورت و حالت تهوع.
اول باید با متخصص پوست مشورت کنید
از دکتر «محمد شهیدی دادرس» استاد پوست دانشگاه شهید بهشتی پرسیدیم برای بوتاکس باید به کجاها مراجعه کرد؟
در ابتدا درباره دلایل احتمالی به کما رفتن یک جوان اراکی پس از تزریق بوتاکس از آقای دکتر «شهیدی دادرس» میپرسم که میگوید: «یک دلیل آن میتواند استفاده از داروهای غیر استاندارد باشد و یکی هم شاید کسی که تزریق میکرده، تبحر کافی نداشته است، اما بیشتر احتمال این که از داروی نامناسب استفاده کرده باشند، بیشتر است. این هم به این دلیل است که این ژلها با قیمت بسیار پایین و از جاهای مختلف وارد میشود و بسیاری از افراد به دنبال جنس ارزانتر هستند و همین اتفاق باعث میشود تا عارضه بوتاکس بالا برود».
فقط به متخصصان پوست شناخته شده مراجعه کنید
از استاد پوست دانشگاه شهید بهشتی میپرسم که آیا برای بوتاکس میتوان به پزشک عمومی، مراکز زیبایی یا آرایشگاهها مراجعه کرد که میگوید: «این یک عمل زیبایی است و نباید سلامت فرد را تهدید کند؛ بنابراین به مردم عزیز توصیه میکنم، قبل از بوتاکس حتما مشورت بگیرند، تحقیق کنند و فقط به متخصصان پوست که شناخته شدهاند، مراجعه کنند، نه آرایشگاهها و هر کلینیک زیبایی. مردم متاسفانه گاهی اوقات فریب تبلیغات را میخورند و به سراغ افراد ناوارد میروند حتی در این راه پول قابل ملاحظهای هم هزینه میکنند و بعدش گرفتار عوارض آن میشوند. مشورت از متخصصهای پوست به ویژه استادان دانشگاهی و هیئتعلمی میتواند مفید باشد. هرچند شاید خیلی از آنها خودشان انجام ندهند، اما میتوانند راهنمایی کنند که به چه کسانی مراجعه کنید، اما یک عده متاسفانه گول کلینیکهای زیبایی نامعتبر یا آرایشگاهها را میخورند که نظارت درستی هم بر آنها نیست.»
به شخصه بوتاکس را پیشنهاد نمیکنم
به عنوان سوال آخر، نظر این متخصص بیماریهای پوستی را درباره بوتاکس و عوارض آن میپرسم که میگوید: بوتاکس عوارض دارد، به ویژه اگر درست و زیر نظر یک متخصص انجام نشود مثلا افتادگی پلک در چشمها یا پیشانی. من به شخصه به هیچ فردی، بوتاکس را پیشنهاد نمیکنم، اما این از آن چیزهایی است که در این مملکت رایج است و الان میبینید که در سنهای خیلی پایین هم انجام میشود، در حالی که این کار برای سنین بالا و بیشتر در خانمها رایج است، اما متاسفانه خیلی اوقات به صورت تفننی استفاده میشود که خب این خیلی خطرناک است. یک عده ممکن است آلرژی داشته باشند، یک سری هم ممکن است در اثر تزریق اشتباه یا جنس غلط و اشتباه به مشکل بخورند، در حالی که این کار حساب و کتاب دارد. نه که بگویم ۱۰۰ درصد مخالف این کار هستم، اما کسی که به نظرم واقعا تغییر فاحشی پیدا نمیکند، اصلا نیازی به این کار ندارد. برای همین است که میگویم به متخصص مراجعه کنند چراکه اغلب آنها سعی میکنند موردشان را درست انتخاب کنند و در صورت لزوم منصرفاش کنند.