۸ اختراع دیجیتالی که حوزه پزشکی را دگرگون کرد
در حوزه پزشکی دستگاههای دیجیتالی اختراع شده اند که انجام خدمات پزشکی در این حوزه متحول شده است.
به گزارش سایت طلا، امروزه تکنولوژی و فناوری های جدید را بیشتر از هر در حوزه های پزشکی مشاهده می کنیم؛ چرا که این حوزه ارتباط مستقیم با سلامت مردم و خدمت رسانی به جامعه دارد.
در ادامه این گزارش به تکنولوژی ها و فناوری هایی اشاره شده است که کاربرد زیادی در حوزه پزشکی دارند همچنین تشخیص بیماری و درمان آن را آسان کرده اند.
۱. گوشی پزشکی دیجیتال
گوشیهای پزشکی امروزه تقریبا در دسترس تمام پزشکان جهان قرار دارد و جزو کاربردیترین ابزار پزشکان برای معالجه بیمار است. طی چند سال گذشته گوشیهای پزشکی دیجیتال تولید و در اختیار پزشکان قرار گرفته که تشخیص بیماری را بسیار دقیقتر و جزئیتر انجام میدهد.
یکی از برتریهایی که این ابزار دیجیتال نسبت به نمونههای قبلی دارد این است که صدا ضربان قلب و نفس بیمار را ضبط میکند تا در صورت نیاز از آنها استفاده شود.
۲. دستگاه استنشاق کننده دیجیتال
یکی از اصلیترین و موثرترین راه درمان بیماران مبتلا به آسم، استفاده از دستگاههای استنشاقی است. به طوری که پزشکان اظهار دارند بیش از ۵۰ درصد مبتلایان به آسم با استفاده از این دستگاه بهبودی کامل را دریافت میکنند، اما ۹۰ درصد روش استفاده از آن را نمیدانند.
در همین راستا یک فناوری بر روی تلفنهای همراه مبتلایان به آسم نصب میشود که زمان استنشاق را به همراه میزان دوز به بیمار اطلاع داده میشود.
۳. دستگاه رگ یاب
این دستگاه همانطور که از اسم و تصویرش پیداست، به پزشکان این امکان را میدهد تا محل قرار گیری رگ را به طور دقیق شناسایی کنند همچین برخی موارد تودههای خونی در رگ ایجاد میشود که تزریق هر نوع واکسنی در آن منطقه خطرناک است. این دستگاه وجود توده را در رگ به پزشک هشدار میدهد.
۴. حسگر بی سیم مغز
حسگر بی سیم مغز به پزشکان این امکان را میدهد که دما و فشار مغز را بررسی کنند. این حسگر تقریبا کوچکترین دستگاه دیجیتال تولید شده در جهان است که در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. این حسگر برای بیماریهای پارکینسون و آسیبهای مغزی بسیار کاربردی است.
۵. اندامهای مصنوعی
بسیاری از افراد هستند که امروزه در دست یا پای مصنوعی استفاده میکنند و کاربرد زیادی هم برایشان دارد، اما طی چند سال اخیر یک فناوری مورد استفاده قرار میگیرد که بیماران رگ، عضله، پوست و ... مصنوعی استفاده میکنند.
در این فناوری از سلولهای عصبی و بنیادی بیمار استفاده میشود تا بهترین اندام مصنوعی مخصوص فرد بیمار ساخته و در بدن وی مورد استفاده قرار بگیرد. در صورتی که این فناوری در سراسر جهان گسترده شود، استفاده از عملهای پیوند اعضا به حداقل خواهد رسید.
۶. دستگاه سونوگرافی جیبی
دستگاههای سونوگرافی امروزه در بسیاری از بیمارستانهای تخصصی وجود دارد و خدمات مختلف را به بیماران ارائه میدهد، اما به تازگی دستگاهی اختراع شده است که ابعاد دستگاه سونوگرافی را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است.
این دستگاه همانطور که در عکس مشاده میکنید بسیار کوچیک است و با همین جثه کوچک سونوگرافیهای قلبی، اورولوژی، شکم و قفسه سینه را انجام میدهد.
۷. آسپرین برقی
آسپرین الکترونیک که برخی از پزشکها به آن آسپرین برقی هم میگویند، یک دستگاه کوچک است که در صورت نیاز روی سقف دهان قرار میگیرد و با عصبهای مغزی ارتباط مستقیم بر قرار میکند.
این روش برای افرادی که از بیماریهای میگرن و سینوزیت به شدت رنج میبرند مورد استفاده قرار میگیرد تا درد آنها را بدون استفاده از دارو کاهش دهد.
۸. چک آپ رباتیک
این روزها برای انجام انواع آزمایش و چک آپ باید روشهای مختلفی را مانند ادرار، مدفوع و خون انجام داد که از لحاظ بهداشتی مورد تایید بسیاری از پزشکها نیستند.
به همین دلیل ربات های ساخته شده اند که با انجام تماس پوستی با آن، تمام اطلاعات و بیماری های موجود در خون و بیماری های بیمار بررسی و غربالگری می شوند.