سایت خبری طلا

خروج برخی از خودروها از قیمت‌گذاری

منبع: خبرگزاری مهر


وزیر صمت گفت: قیمت‌گذاری خودرو روش‌های مختلفی دارد و برخی از محصولات مشمول قیمت‌گذاری نیستند.


به گزارش سایت طلا،سید رضا فاطمی امین امروز در حاشیه جلسه با موضوع ارائه برنامه های کوتاه مدت و میان مدت وزارت صنعت معدن تجارت برای توسعه سرمایه گذاری در کشور و هم افزایی و تبادل نظر برای ارتقا همکاری شرکت های سرمایه گذاری در این حوزه، در جمع خبرنگاران، از تعریف یک بسته سرمایه گذاری در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد: این بسته باید اقتصادی باشد و مجوزهای آن از پیش آماده شده باشد؛ برای مثال سه بسته سرمایه گذاری که در دی ماه آماده خواهد شد، فقط شامل یک معدن نیست. بلکه پنج یا شش معدن واگذار خواهد شد.

وزیر صمت افزود: حدود ۱۰ هزار معدن در کشور وجود دارد که ۵۰ درصد آن ها فعال نیستند. دلایل عدم فعالیت ممکن است اقتصادی نبودن، مشکل تامین ماشین آلات، اهلیت نداشتن سرمایه گذار و غیره باشد. ما به دنبال تعریف بسته‌های هستیم که به اندازه کافی مزیت داشته باشد و در آینده متوقف نشود.

خروج برخی از خودروها از قیمت‌گذاری دستوری

فاطمی امین درباره قیمت‌گذاری خودرو نیز گفت: اوایل هفته آینده برنامه وزارت صمت با ۹ محور در حوزه خودرو منتشر خواهد شد که در آن راهبردها و سیاست های صنعت خودرو مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت‌گذاری هم روش‌های مختلفی دارد برخی از محصولات مشمول قیمت‌گذاری نیستند.

تکلیف سرمایه گذاری خارجی

این مقام مسئول با اشاره به موانع موجود در بخش های مختلف، اظهار کرد: موانع حوزه صادرات شناسایی شده و مقررات مورد نیاز نیز ابلاغ شده است. در مورد سرمایه گذاری خارجی نیز جلسه محدودی برگزار و از بخش‌های مختلف درخواست کردیم موانع این حوزه را اعلام کنند تا مقررات مورد نیاز تدوین و تصویب شود.

فاطمی امین درباره اصلاح ساختار وزارتخانه نیز گفت: سال ۱۳۹۰ وزارت صنایع و معادن و بازرگانی با یکدیگر ادغام شدند. البته این ادغام بیشتر به شکل تجمیع انجام شد و نه تلفیق و یکپارچگی محقق نشد. طی ماه‌های اخیر اقداماتی با تعامل با سازمان امور استخدامی انجام شد که در نتیجه آن امروز جزئیات ساختار جدید وزارت صمت مشخص شد.

به گفته وی، در این ساختار جدید ساختار تلفیقی و ترکیبی وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت. همچنین اولویت‌ها در این ساختار دیده می‌شود. به طور مشخص یکی از اولویت‌ها ماشین آلات و تجهیزات است که ارزش افزوده بالایی دارند.

فاطمی‌امین اظهار کرد: از طرف دیگر امکان فراهم کردن اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی با تولید محصول نهایی مثل رب گوجه فرنگی امکان پذیر نیست. بنابراین وزارتخانه به طور ویژه روی ماشین آلات و تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات راه سازی، تجهیزات کشاورزی و غیره متمرکز شده است.

این مقام مسئول درباره مباحث صنف و صنعت نیز گفت: در حوزه‌هایی مثل نساجی که هم صنف و هم صنعت فعال است، مدیریت متمرکز شده، در حالی که قبلاً صنف و صنعت جداگانه مورد نظر بود. همچنین به دنبال تسهیلگری برای کسب و کارها هستیم.

وزیر صمت از ارائه ۴۰۰ فرصت سرمایه گذاری از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری به عموم مردم خبر داد.

وی اظهار کرد: برای جلب اعتماد و مشارکت مردم در سرمایه گذاری باید به دو نکته توجه شود نکته اول اینکه سرمایه گذاری که در آن سهام عرضه می شود فرصت قابل توجهی باشد، یعنی به اندازه کافی بازدهی داشته و اقتصادی باشد. نکته دوم این است که شرکت‌ها و بنگاه‌های معتبری که می‌تواند تداوم سرمایه‌گذاری را تضمین کنند پذیره‌نویسی و سهام عرضه کنند.

وی با اشاره به برگزاری جلسه هم اندیشی با شرکت‌های تامین سرمایه تصریح کرد: از ماه جاری معادن با سود آوری خوب، با این شرط که بخشی از سهام معدن به مردم واگذار شود، به مزایده گذاشته شود. تاکنون یک معدن در زابل به مزایده گذاشته شده و در دی و بهمن ماه هم هر کدام سه معدن دیگر مزایده گذاشته خواهد شد. در حوزه سرمایه گذاری معادن، دارایی قابل ارزش‌گذاری در دسترس است و مردم هم تجربه خوبی دارند و پیش بینی می‌شود استقبال خوبی از آن صورت گیرد.

فاطمی امین درباره ضمانت اجرایی سرمایه‌گذاری‌ها نیز گفت: به دو دلیل باید به حوزه سرمایه‌گذاری توجه شود اول این که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور فرصت شغلی مناسب ندارند. دلیل دوم نقدینگی سرگردان در کشور است که معمولاً وارد بازارهای سوداگری می‌شود، اما این حق مردم است که فرصت سرمایه گذاری برای دارایی‌های خود داشته باشند.

وزیر صمت با بیان اینکه بر اساس این دو محور از وضعیت سرمایه‌گذاری در کشور آسیب شناسی انجام شده است، اظهار کرد: در این حوزه به شش نکته رسیدیم که اگر در سرمایه‌گذاری به آنها توجه شود، ضمانت محقق می‌شود. یکی از دلایلی که سرمایه‌گذاری‌ها در کشور ما دچار مشکل می‌شوند این است بدون توجه به اولویت‌های صنایع، نبود آمایش سرزمین، مشخص نبودن مسیر تامین مالی، نبود هماهنگی بین نهادهای حاکمیتی و غیره سرمایه‌گذاری شده است.

این مقام مسئول افزود: موارد یاد شده به دقت بررسی شده تا دوباره دچار این مشکلات در سرمایه‌گذاری‌ها نشویم. بنابراین در زمینه این فرصت‌های سرمایه گذاری، از جمله ۴۰۰ پروژه اشاره شده که در حال کار کردن روی آنها هستیم اطمینان می‌دهم. قبل از اجرای این ۴۰۰ پروژه آنها را در اختیار تحلیل گران سرمایه گذاری قرار می دهیم تا مطمئن شویم اقتصادی هستند. البته اکثر این پروژه‌ها از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری فعال خواهد شد که بر دقیق و درست اجرا شدن آن تاکید می‌کنیم.