نوردهی فوقالعاده در جدیدترین سنسور دوربین گوشیهای هوشمند سونی
سونی از نوع جدیدی از سنسور CMOS انباشته رونمایی کرده که با پیکسل ترانزیستور دو لایه، نوردهی بسیار مطلوبی را برای خلق تصاویر باکیفیت فراهم میکند.
به گزارش موبوایران، سونی از نوع جدیدی از سنسور CMOS انباشته رونمایی کرده که با پیکسل ترانزیستور دو لایه، نوردهی بسیار مطلوبی را برای خلق تصاویر باکیفیت فراهم میکند. سنسورهای تصویر قدیمی سونی، فتودیودهای حساس به نور و ترانزیستورهای پیکسلی دارند که سیگنال را در همان لایه کنترل و تقویت میکنند. با این حال سونی اعلام کرده که در سنسور جدید خود، دیودهای نوری را در بالا و ترانزیستورهای پیکسلی را در پایین آن قرار میدهد که تقریبا سطوح سیگنال اشباع را دو برابر میکند.
سونی پیشگام سنسورهای انباشتهای بود که حافظه و سایر بخشهای گوشی هوشمند یا دوربین را تحت کنترل خود قرار میدادند که این اقدام امکان خواندن سریعتر و در نتیجه عکسبرداری بهتر و کاهش شاتر غلتشی (جلو افکت) را در دوربینها و تلفنهای هوشمند فراهم میکردند. سنسور CMOS دو لایه از ایده مشابهای استفاده میکند، اما ترانزیستورهای پیکسل را روی یک بستر جداگانه در زیر لایهی فوتودیود قرار میدهد.
این بدان معناست که هر لایه میتواند بهینه شود و به سونی اجازه میدهد اشباع نور سنسور یا میزان شارژی که هر پیکسل میتواند نگه دارد را دو برابر کند که این اقدام به نوبه خود امکان جذب نور را حدود دو برابر خواهد کرد. برخلاف سنسورهای تصویر سنتی CMOS که دارای فوتودیودها و ترانزیستورهای پیکسلی روی یک لایه هستند، فناوری نوآورانه سونی فوتودیودها و ترانزیستورهای پیکسلی در لایههای جداگانه دارد. سونی در همین راستا خاطرنشان میکند از آنجایی که پیکسلهای ترانزیستور روی یک لایه جداگانه قرار میگیرند، قادر خواهند بود تا اندازهی ترانزیستورهای تقویتکننده را افزایش دهند که این عمل در نتیجه موجب به بهینهسازی تصویر گرفته شده خواهد شد.
همچنین قرار گرفتن پیکسلهای ترانزیستور روی یک لایه جداگانه، سطح سیگنال اشباع و دامنهی دینامیکی تصویر را افزایش میدهد و این سنسور هنگام عکاسی در شب یا مکانهای کم نور، عکسهایی با کیفیت بالا و کم نویز را ثبت خواهد کرد. به گفتهی سونی، افزایش دامنهی دینامیکی امکان ایجاد تصاویر باکیفیت بالا و نویز کم را حتی در نور کم هم فراهم میکند.
این غول ژاپنی دنیای فناوری به طور خاص اعلام کرد که این فناوری امکان عکاسی با کیفیت پیشرفته را در گوشیهای هوشمند برای کاربران فراهم میکند. با دو برابر قابلیت جمع آوری نور، حساسیت به نور را حتی در سنسورهای نسبتا کوچک و مگاپیکسلی بالا هم بهبود میبخشد. به علاوه این فناوری جدید از نوردهی کم و نوردهی بیش از اندازه در موقعیتهایی با نور ترکیبی جلوگیری خواهد کرد. البته شایان ذکر است که سونی زمان دقیقی را برای ورود این فناوری به دنیای گوشیهای هوشمند اعلام نکرده اما قصد دارد از این سنسور CMOS جدید در گوشیهای آیندهی شرکتش استفاده کند.
همانطور که احتمالا میدانید این شرکت ژاپنی همچنان بر بازار جهانی حسگرهای تصویر حکومت میکند. طبق گزارش وبسایت Gizmochina، سونی همچنان در صدر بازار سنسورهای دوربین گوشیهای هوشمند قرار دارد و سهمی حدود ۴۲ درصدی از آن را مال خود کرده است. همچنین این شرکت هم از فروش سنسورهای تصویر خود، در حدود ۷ میلیارد دلار درآمد داشته است. پس از سونی و در ردههای بعدی، سامسونگ و آمنی ویژن قرار دارند. بر اساس جزئیات این گزارش، سامسونگ و آمنی ویژن حدود ۸۰ درصد از درآمد بازار سنسورها را در اختیار دارند.
سونی همچنین ماه قبل از گوشی هوشمند اکسپریا Pro-I خود رونمایی کرد. غول ژاپنی در این گوشی از سنسور دوربین ۱ اینچی بهره برده که در واقع نسخهی بهینه شدهی دوربین کامپکت RX100 VII است. سیستم دوربین این گوشی هوشمند از ۳ لنز ۱۲+۱۲+۱۲ مگاپیکسلی تشکیل شده که از مکانیزم دیافراگم متغیر از F/2٫۰ به F/4٫۰ بهره میبرد. سونی اکسپریا Pro-I قادر به فیلمبرداری ۴K با سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه است و همچنین یک حسگر ۳D iToF هم در این گوشی استفاده شده که سرعت و دقت فوکوس را هنگام تصویربرداری افزایش میدهد.