سایت خبری طلا

پتنت سامسونگ از یک گوشی عجیب با نمایشگر تاشوی کشویی خبر می‌دهد

منبع: دیجی مگ


شرکت‌های فناوری مانند سامسونگ علاقه دارند تا پتنت‌های مختلفی از وسایل دیجیتال را به ثبت برسانند، اما لزوما همه‌ی این پتنت‌ها به ارائه‌ی محصول واقعی منتهی نمی‌شوند.


به گزارش موبوایران، شرکت‌های فناوری مانند سامسونگ علاقه دارند تا پتنت‌های مختلفی از وسایل دیجیتال را به ثبت برسانند، اما لزوما همه‌ی این پتنت‌ها به ارائه‌ی محصول واقعی منتهی نمی‌شوند. به همین دلیل نمی‌توان طراحی همه‌ی پتنت‌های منتشر شده را جدی گرفت. در همین راستا سامسونگ پتنت جدید و عجیبی را منتشر کرده که به نظر می‌رسد یک گوشی تاشوی کشویی باشد. این پتنت سامسونگ در تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۲۱ (۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۰) به WIPO (سازمان جهانی مالکیت فکری) ارسال شد و اخیرا نیز در تاریخ ۱۶ دسامبر ( ۲۵ آذر ماه) به ثبت رسیده است.

این پتنت با عنوان «دستگاه الکترونیکی با قابلیت تاشو و کشویی»، دستگاهی را توصیف می‌کند که ظاهراً برای خم کردن نمایشگر تاشوی خود به هر طریق ممکن، از جای خود خارج می‌شود. اولین نکته که در این پتنت شاهد آن هستیم، جنبه‌ی تاشوندگی آن است. این مورد از نظر مفهومی به اندازه کافی ساده است، اگرچه هنوز چیزی غیر از طرح‌های اولیه‌ی آن را ندیده‌ایم.

ایده‌ی این طراحی احتمالا بدین شکل است که شما می‌توانید با کشیدن انتهای نمایشگر قسمتی از آن را که همانند کشو در زیر بدنه‌ی گوشی قرار دارد را بیرون بیاورید و شاهد نمایشگر بزرگ‌تری باشید. این به این معنی است که کاربران در صورت نیاز به نمایشگر بزرگ‌تر می‌توانند آن را از زیر نمایشگر اولیه بیرون بکشند و از آن استفاده کنند. درک مفهوم طراحی این نمایشگر تاشوی کشویی راحت است اما در مقابل، اینکه سامسونگ چگونه قصد دارد این طراحی را عملی کند بسیار سخت و دشوار است.

با این حال شاید نکته جالب‌تر و گیج‌کننده‌تر طراحی این پتنت، روشی باشد که در آن نمایشگر می‌تواند تا شود. به نظر می‌رسد بخشی از پنل نمایشگر در مقابل مکانیزم نورد با یک لولا در زیر آن جدا شده است. تصاویر منتشر شده از این پتنت اینطور نشان می‌دهند که این لولا می‌تواند همراه با بقیه‌ی اجزای نمایشگر هنگام چرخاندن آن به داخل یا خارج از بدنه بلغزد و در مجموع از چهار غلتک استفاده می‌کند.

این طراحی بسیار شبیه به طراحی گوشی‌های تاشوی فعلی سامسونگ است که لولای آن اجازه می‌دهد تا قسمتی از نمایشگر به سمت بالا و دور از بدنه‌ی گوشی قرار بگیرد. فرض ما بر این است که این لولا همانند لولای استفاده شده در گوشی‌های تاشوی فعلی در هنگام تنظیم زاویه به نمایشگر آزادی عمل می‌دهد. اگرچه، باید توجه داشت که به نظر نمی‌رسد این طراحی از قابلیت بسته شدن کامل نمایشگر آن هم بدون ایجاد چروک پشتیبانی کند.

کاری که ظاهرا با چنین نمایشگری می‌توانید انجام دهید این است بسته به اینکه نمایشگر را تا چه اندازه چرخانده‌اید، می‌توانید تعیین کنید که نمایشگر تا چه حد به سمت داخل یا خارج باشد. کاربرد این نوع نمایشگر احتمالاً بزرگ‌ترین علامت سؤال را در ذهن کاربران ایجاد می‌کند. البته باید خاطرنشان کنیم که سامسونگ اطلاعات بیشتری از این پتنت را منتشر نکرده و نهایتا باید منتظر بود که در آینده اخبار بیشتری از طرح این نمایشگر در دسترس ما قرار بگیرد.

همانطور که احتمالا می‌دانید غول کره‌ای فناوری با در دست داشتن ۹۳ درصد از سهم بازار گوشی‌های هوشمند تاشو، توانست طعم موفقیت در این عرصه را نیز بچشد و قطعا برای ادامه‌ی این روند نیاز به ارائه‌ی گوشی‌های تاشوی متفاوتی دارد. داستان گوشی‌های هوشمند تاشوی سامسونگ از سال ۲۰۱۹ آغاز شد، جایی که این شرکت کره‌ای کار خود را با عرضه‌ی گلکسی فولد انجام داد. محصولی که ضعف‌های زیادی داشت و بسیاری از کاربران گمان کردند شرکت کره‌ای در این پروژه شکست خواهد خورد و رویای تولید گوشی‌های هوشمند تاشو به چند سال دیگر موکول خواهد شد. اما این اتفاق نیفتاد و کاربران و علاقمندان استقبال خوبی از این محصول جذاب کردند.

در سال ۲۰۲۰ نیز سامسونگ این روند را با ارائه‌ی دو مدل تاشو یعنی گلکسی زد فولد و زد فلیپ ادامه داد و امسال نیز گلکسی زد فولد و زد فلیپ ۳ به سامسونگ برای فتح بازار گوشی‌های تاشو کمک شایانی کرده‌اند. در همین راستا، یکی از سایت‌های معتبر کره‌ای گزارش داده که این شرکت قصد دارد سال آینده ۲/۹ میلیون واحد گلکسی زد فولد ۴ و ۶/۹ میلیون گلکسی زد فلیپ ۴ راهی بازار کند که در مجموع با ۹/۸ میلیون گوشی تاشوی سامسونگ روبرو خواهیم شد.

از طرف دیگر، گفته می‌شود سامسونگ هدف تولید ۲/۵ تا ۳ میلیون زد فولد ۳ و ۳/۵ تا ۴ میلیون واحد زد فلیپ ۳ را در نظر گرفته است. به عبارت دیگر اگر این آمارها صحت داشته باشند، تولید گوشی‌های تاشوی سامسونگ در سال ۲۰۲۲ به طور قابل توجهی بیشتر از سال جاری خواهد بود.