سایت خبری طلا

واکنش سخنگوی قوه قضائیه به انتشار نامه محرمانه شورای نگهبان به علی لاریجانی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


سخنگوی قوه قضاییه گفت: افشای اسناد طبقه بندی شده جرم محسوب می‌شود و چنانچه فردی اقدام به انتشار این اسناد کند قابل تعقیب است.


به گزارش سایت طلا،هفتمین نشست خبری ذبیح الله خدائیان سخنگوی قوه قضائیه امروز سه شنبه (۳۰ آذر ماه) با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

سخنگوی قوه قضائیه ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه اظهار کرد: پیشاپیش میلاد حضرت عیسی مسیح را به تمامی مسیحیان تبریک می‌گویم.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتشار نامه محرمانه رد صلاحیت علی لاریجانی و اینکه آیا انتشار نامه محرمانه تبعاتی دارد یا خیر گفت: انتشار اسناد طبقه بندی شده به موجب قانون و آیین نامه طرز نگهداری اسناد سری دولتی جرم است و اگر کسی آن‌ها را به صورت غیر مجاز منتشر کند قابلیت تعقیب دارد، اما اگر ثابت شود نامه توسط وی منتشر شده قابلیت پیگیری دارد.

خداییان گفت : در صورت کشف فرد منتشر کننده نامه موضوع قابل پیگیری است.

صدور حکم برای برخی مسئولان در رابطه با بورس

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره دستور رئیس قوه قضائیه برای پیگیری موضوع بورس گفت: در هرکشوری بازار سرمایه مهمترین بازار تولیدی است و مدتی است این بازار در کشور ما با نوسانات همراه بوده است. همکاران ما در سازمان بازرسی قبلا بازرسی‌هایی را انجام داد بودند و اقدام به هشدار و پیشنهادات به وزارت اقتصاد و سازمان بورسی کرده بودند، اما از آنجایی که به این موارد توجه نشده بود برخی مسئولان حکم بدوی گرفته اند.

وی ادامه داد: البته برای برخی از مسئولان سابق بورس و اقتصاد و دارایی پرونده‌ای در سازمان بازرسی مطرح است و اگر توضیحات کافی نباشد پرونده به مرجع قضایی می‌رود و هم اکنون بازرسی از سازمان بورس درحال انجام است.

توضیحات سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با پرونده‌های مرتبط با ارز ۴۲۰۰ تومانی

خداییان در پاسخ به سوالی درباره دادگاه‌های تخلفات ارزی بیان کرد: در رابطه با ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی افرادی سوء استفاده کردند که با ورود دستگاه قضا با برخی افراد برخورد شد. ۳ دسته پرونده در این رابطه تشکیل شده است که یک دسته ارز‌های وارداتی هستند که افراد زیادی اقدام به دریافت ارز کرده بودند، اما به تعهدات خود عمل نکرده و کالایی وارد نکرده اند که بیش از ۱۲۵۰ پرونده فقط در تهران در این خصوص تشکیل شده است و بیش از ۶۰۰ پرونده به دادگاه رفته و ۵۵۵ نفر دستگیر شدند و حدود ۱۰ میلیارد دلار مبلغ این پرونده‌ها است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: برخی با ایجاد شرکت صوری و کارت بازرگانی دیگران این ارز‌ها را گرفته بودند یکی از این پرونده‌ها مربوط به  اسدبیگی بود که حکم آن صادر شده است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: دسته دیگر پرونده‌ها ارز‌های صادراتی بودند؛ یعنی صادر کننده ها ارز  کالاهای صادراتی را به داخل کشور وارد نکرده بودند که بیش از یکصد نفر در این رابطه دستگیر شده اند و حدود ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو از این ارز‌ها تحویل بانک مرکزی شده و مابقی پرونده‌ها به دادگاه رفته است.

وی ادامه داد: دسته سوم هم مربوط به برخی از مسئولین بانک مرکزی است و تعدادی از این پرونده‌ها مداخلات ارزی بود که برای ۲۳ نفر پرونده تشکیل شده و امیدوارم شاهد تسویه مابقی ارز‌ها باشیم.

خداییان در پاسخ به سوالی پرونده شهرک ژاندارمری گفت: این یک پرونده نبست بلکه شرکت تعاونی است که قبل از انقلاب تاسیس شده است و بخش‌های متعددی را شامل شده بود اکنون بخشی از آن تقاضای ماده ۴۷۷ گرفته است بیش از ۶۰ پرونده برای قطعات این شهرک تشکیل شده است و هنوز پرونده بصورت کلی به نتیجه نرسیده است

فیش حقوقی محرمانه نیست

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره فیش‌های حقوقی با مُهر محرمانه بیان کرد: درباره این موضوع باید به قانون مراجعه کرد و باتوجه به تعریف قانون محرمانه کردن فیش حقوقی افراد موجب اخلال نظم اداری سازمان نمی‌شود و نمی‌توان آن‌ها را محرمانه تلقی کرد.

وی ادامه داد: اما راه مبارزه با پرداخت‌های نجومی انتشار فیش حقوقی نیست چراکه ممکن است فیش‌ها حاوی مواردی باشد که فرد نخواهد در جامعه مطرح شود و برای حل این موضوع قانون گفته که فیش‌ها وارد سامانه پاکنا شود و اگر همه مدیران پرداخت‌های خود را در این سامانه ثبت نکنند برخورد‌های قانونی صورت می‌گیرد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: باید توجه کرد که مبلغ واریزی متعلق به یک ماه بوده یا از گذشته طلب‌هایی وجود داشته است و باید بررسی‌ها انجام شود در قوه قضاییه هم موردی اعلام شده بود که فرد حقوق نجومی دریافت کرده که توضیح لازم داده شد مبلغ پرداخت شده برای فردی بوده که یکسال حقوق نگرفته بود.

آخرین وضعیت پرونده واگذاری مجموعه کشت و صنعت مغان

خداییان در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده مجموعه کشت و صنعت مغان و خبر‌هایی مبنی بر درخواست ماده ۴۷۷ گفت: این ماده راجع به حکم خلاف بین شرع است، اما درباره این پرونده خاص باید بگویم این شرکت قبلا خصوصی سازی شده بود و بعدا با ورود دولت و قوه قضائیه پرونده‌ای علیه کسی که شرکت به او واگذار شده بود تشکیل شد و منتهی به ابطال واگذاری شد.

وی ادامه داد: اخیرا از سمت محکوم علیه تقاضای اعاده دادرسی شد و تقاضای وی پذیرفته شد، اما صرف پذیرش تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ موجب نقض حکم نمی‌شود. این پرونده با درخواست دادستان کل کشور به معاونت قضائی قوه قضائیه می‌رود و اگر تشخیص داده شود حکم خلاف بین شرع است و رئیس قوه قضائیه با آن موافقت کند رسیدگی مجددا آغاز می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس قوه قضائیه مبنی بر اینکه تحولی در این دستگاه رخ نداده است، گفت: سند تحول قضایی در دوره مدیریت آقای رئیسی تهیه‌شده و در دوره ریاست آقای اژه‌ای گفته شد همچنان در دستور کار است و این سند با شدت درجریان است و بر روند اجرای آن نظارت می‌شود.

وی با اشاره به اظهارات رئیس قوه قضائیه مبنی بر اینکه هنوز شاهد تحول نیستیم گفت: منظور این است اقدامی که لازم است برای تحول در قوه قضاییه صورت گیرد هنوز وجود ندارد.

خداییان تصریح کرد: تحول زمانی صورت می‌گیرد که اتقان آرا به گونه‌ای باشد که در مراجع بالاتر نقض نشود و پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا کاهش یابند و اگر رضایت مردم از دستگاه قضایی افزایش یافت می‌گوییم شاهد تحول هستیم هرچند سند تحول درحال اجرا است، اما راه‌های نرفته زیادی داریم.

حمایت قوه قضائیه از افشاگران فساد

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره افشاگران فساد و سوت زنان و رویکرد دستگاه قضا درباره این افراد چیست؟، گفت: بار‌ها اعلام کرده ایم از گزارشگران فساد حمایت می‌کنیم و قانون ارتقای سلامت اداری به خوبی این موضوع را اعلام کرده است اگر چنانچه شخصی از فساد اطلاع کرد باید بصورت دقیق به مراجع نظارتی اعلام کند.

وی ادامه داد:اما افشای فساد و سوت زنی نباید در فضای مجازی مطرح شود و در قانون گفته شده حمایت از افشاگران فساد منوط به این است که گزارش صحیح باشد و بصورت دقیق اعلام شود درباره شخصی که اعلام فساد کرده و حکم گرفته باید بگویم وی شاکی خصوصی دارد.

وی با اشاره به پرونده موسوم به کره و دریافت ارز دولتی گفت : پرونده ای در این رابطه در قوه قضائیه تشکیل نشده است.

خداییان در پاسخ به سوالی درباره وضعیت منابع طبیعی بهبهان گفت: پرونده‌ای در این خصوص تشکیل شده و مشتمل بر استعلامات دادستانی از منابع طبیعی و امراجع اطلاعاتی است و هنوز کسی برای ارائه دفاعیات دعوت نشده است.

آخرین وضعیت پرونده شاکیان هواپیما اوکراینی

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده شاکیان هواپیما اوکراینی گفت: پرونده مربوط به هواپیما اوکراینی به دادگاه رفته است و دو جلسه آن هم تشکیل شده است، اما از آنجایی که نواقصی در پرونده وجود داشت پرونده به دادسرا عودت داده شده و بعد از نقص به دادگاه بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: در خصوص این پرونده از ناحیه دولت کانادا دادخواستی ارائه نشده است.

خداییان با اشاره به اینکه دستگاه قضا چگونه به فعالان اقتصادی کمک می‌کند گفت: قوای سه گانه باید تلاش کنند به بخش تولید کشور کمک شود تا با افزایش تولید اقتصاد جامعه رونق یابد در دستگاه قضایی این موضوع در دستور کار قرار گرفته و دستور العملی وجود دارد که بر اساس آن ستاد اقتصاد مقاومتی در مرکز تشکیل شده است در همه استان‌ها هم ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی فعال است.

خداییان با اشاره به اینکه دستگاه قضا چگونه به فعالان اقتصادی کمک می‌کند؟، گفت: قوای سه گانه باید تلاش کنند به بخش تولید کشور کمک شود تا با افزایش تولید اقتصاد جامعه رونق یابد در دستگاه قضایی این موضوع در دستور کار قرار گرفته و دستور العملی وجود دارد که بر اساس آن ستاد اقتصاد مقاومتی در مرکز تشکیل شده است در همه استان‌ها هم ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی فعال است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: رسیدگی خارج از نوبت به پرونده فعالین اقتصادی از جمله اقداماتی است که همکاران ما انجام می‌دهند و کمک می‌شود که فعالیت شرکت و کارخانه تعطیل نشود. راه‌های گوناگونی برای حمایت از تولید وجود دارد و بیش از ۲ هزار واحد تولیدی به کمک دستگاه قضا حمایت شدند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واکنش قوه قضائیه با افرادی که به مردم می‌گویند از ایران بروید چیست؟، گفت: ایران متعلق به تمام ایرانیان چه داخل و چه خارج از کشور است و آغوش کشور به روی همه باز است و مسئولان بار‌ها اعلام کردند ایرانیانی که خارج از کشور هستند اگر قصد بازگشت دارند، حمایت می‌شوند و اگر قصد سرمایه گذاری دارند، بهترین کشور ایران است. شکی نیست هرکسی قصد ورود به ایران را داشته باشد توسط ما حمایت می‌شود و کسی نمی‌تواند مانع ورود آن‌ها شود مگر فردی که متهم باشد که چه در داخل چه در خارج به اتهامش رسیدگی می‌شود.

خداییان گفت: اینکه فردی بگوید از کشور بروید مجرم نیست.

دلیل جابجایی قاضی مسعودی مقام

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره جابه جایی قاضی مسعودی مقام گفت: در این مجتمع حدود ۵۰ نفر از همکارانمان مشغول به کار هستند و نکته دیگر این است که نقل و انتقال در دادسرا‌ها امری طبیعی است و البته آقای مسعودی مقام مسئولیت شعبه سوم مجتمع را برعهده داشتند و هنوز هم در این مجتمع حضور دارند و نباید تصور شود در رسیدگی‌ها چرخشی ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: مبارزه با فساد در دستور کار قوه قضائیه است و همچنان ادامه دارد.

خداییان گفت: مبارزه با جرائم اقتصادی مبتنی بر اسناد بالا دستی است و این سیاسیت همواره بصورت مستمر ادامه داشته و بنابراین سیاسی ادامه دار است و در بحث مبارزه با فساد آقای اژه‌ای مسئول رسیدگی به امور را داشت چه زمانی که معاون اول قوه قضائیه بود و حتی اولین پرونده مبارزه با فساد به قضاوت آقای اژه‌ای انجام شد و تاکید می‌کنم مبارزه با فساد هم‌چنان در دست قوه قضائیه است و امیدوارم به روزی برسیم که پرونده‌ای در مبارزه با فساد نداشته باشیم و گلوگاه‌های فساد بسته شود.

خداییان درباره دستگیری یک باند جعل مدارک دانشگاهی گفت: در این پرونده ۸ متهم وجود داشت که ۲ نفر آن‌ها حکم برایت گرفتند و مابقی محکوم شدند یک نفر به ۹ سال، یک نفر ۶ سال و چند نفر هم به ۷ سال حبس محکوم شدند و افراد مرتکب در زندان هستند.