به گزارش سایت طلا، بررسی و بهبود خودباوری شامل دو جنبه است؛ یکی جنبه درمان آسیبهای به جا مانده از دوران کودکی، که منجر به احساس نامطلوب از خود میشود و دیگری، حذف بدبینی نسبت به خود و جنبه دیگر سازندگی نقاط قوت، مثبت و آموختن راههایی که منجر به تقویت حس شایستگی و ارزشمندی میشود.
برای تقویت خودباوری درخود، توجه به نکات زیر مفید است :
1. خودباوری یاد گرفتنی است.
ممکن است ضعف خودباوری در حال حاضر شما ناشی از اتفاقاتی باشد که در زمان کودکی و نوجوانی رخ دادهاند. اما در هر سنی که باشید میتوانید رشد کنید وراههای جدیدی برای شناخت خود پیدا کنید. هر چه بیشتر یاد بگیرید، بدانید و درک کنید، خودباوری در شما بیشتر تقویت میشود. شاید بتوان گفت که شرط اساسی خودباوری، شناخت خود است.
2. نقاط قوت خود را تشخیص دهید و بر آن ها تمرکز کنید.
فکرهای محدود کنندهای را که در طول زندگی در مورد خودتان در ذهنتان بوجود آمده را دور بریزید. اگر به جای تمرکز بر داشتهها و تواناییهایتان، بر کمبودها و مشکلاتتان تمرکز کنید، فرصت خودباوری را از دست میدهید.
3. باورهای منفی در مورد خودتان را شناسایی و به چالش بکشید.
به صداهای منفی در ذهنتان که شما را دچار تردید میکنند، توجهی نکنید. بهتر است که هر باور منفی که در مورد خودتان دارید را به یک نکته مثبت تبدیل کنید.
4. کارتان را جدی بگیرید.
برای مثال به کوچکترین کاری که انجام میدهید اهمیت بدهید. افرادی که در ذهنشان اینگونه میاندیشند که کارهایی که انجام میدهند، چندان مهم و با ارزش نیست این حس را بوجود میآورند که خودشان، شخصیتشان و کاری که انجام میدهند، اهمیتی ندارد.
5. به استقبال مسائل چالش برانگیز بروید.
اگر به دلیل پایین بودن خودباوری از قرارگرفتن در موقعیتهای اجتماعی دوری میکنید و یا از امتحان کردن چیزهای جدید اجتناب میکنید، ممکن است این دوری گزینی در کوتاه مدت به شما احساس امنیت بیشتری بدهد، اما در دراز مدت به ضررتان تمام میشود. زیرا اجتناب از چالشها و موقعیتهای دشوار، ترسها و تردیدهای نهان شما را تقویت میکند.