به گزارش موبوایران، در حال حاضر اندروید ۱۲ جدیدترین سیستمعاملی است که گوگل آن را طراحی کرده و فقط هم گوشیهای این شرکت رسما از آن بهره میبرند. اما به نظر میرسد شرکت آمریکایی از همین حالا کار روی اندروید ۱۳ را آغاز کرده است.
در حال حاضر هیچ گوشی جز سری پیکسل ۶ وجود ندارد که رسما با سیستمعامل اندروید ۱۲ راهی بازار شده باشد. البته سامسونگ خیلی زودتر از سایر رقبای اندرویدی خود این آپدیت را برای گوشیهای قدرتمند سری گلکسی S21 منتشر کرده است که این امر حتی برخی از کاربران را هم با مشکل مواجه کرده است اما باز هم رسما گوشیهای این شرکت آپدیت نهایی را دریافت نکردهاند.
در حالی که هنوز این سیستمعامل رسما برای هیچ گوشی منتشر نشده است، زمزمههایی شنیده میشود مبنی براینکه شرکت آمریکایی از همین حالا کار روی نسخهی جدید یعنی اندروید ۱۳ را هم آغاز کرده است. اینکه این سیستمعامل قرار است چه نامی داشته باشد رسما مشخص نیست، اما شایعات از این موضوع حکایت دارند که نام این سیستمعامل تیرامیسو خواهد بود. با این حال فعلا از آن به عنوان اندروید ۱۳ یاد میکنیم تا خبرهای دقیقتر و موثقتری در این رابطه منتشر شود.
اما اندروید ۱۳ ظاهرا یک سری قابلیتهای بسیار جذاب خواهد داشت؛ بهتازگی یک سری اسکرینشات هم از این قابلیتها منتشر شده است که در ادامه میتوانید جزئیات مربوط به هر یک از آنها را مشاهده کنید.
البته قبل از اینکه به بررسی این قابلیتها بپردازیم باید بگوییم این یک نسخهی اولیه از اندروید ۱۳ است که توانستیم به لطف XDA-Developers به یک سری از قابلیتهای آن دسترسی داشته باشیم. به نظر میرسد این سیستمعامل به این زودیها رسما عرضه نشود، بنابراین تا آن زمان نمیتوان مطمئن بود آیا این قابلیتها واقعا به اندروید ۱۳ مربوط هستند یا خیر. هرچند منبع خبر معتقد است اسکرینشاتهای منتشر شده کاملا واقعی هستند.
به خاطر داشته باشید، سوا از این موضوع که این قابلیتها ممکن است کاملا غیرواقعی باشند، برخی از شرکتها هم با رابط کاربری خود همین حالا یک سری از ویژگیها را در گوشیهای خود قرار دادهاند که از جمله این شرکتها میتوان به سامسونگ اشاره کرد که معمولا قابلیتهای رابط کاربری آن حتی بیشتر از اندروید است. اما میپردازیم به قابلیتهایی که طبق شایعات جدید به نظر میرسد قرار است به عنوان بخشی از قابلیتهای اندروید ۱۳ باشند.
زبان هر اپلیکیشن و اجازهی اعلانات
اینطور که به نظر میرسد، گوگل قرار است در اندروید ۱۳ قابلیتی را با نام رمز پانلینگوعال (Panlingual) قرار دهد که نمیدانیم آیا در بیلد نهایی هم همین نام برای این قابلیت در نظر گرفته خواهد شد یا خیر. با این حال هرچه که هست، این قابلیت قرار است به کاربران این اجازه را بدهد که بدون نیاز به تغییر زبان سیستمعامل، زبان هر اپلیکیشنی را که بخواهند تغییر دهند. این واقعا کاربردی است چرا که کاربرانی که میخواهند با یک اپلیکیشن به زبان خود تعامل داشته باشند دیگر نیازی نیست زبان سیستم را تغییر دهند.
علاوه بر اینها، اعلانات اپلیکیشنها هم قرار است یک تنظیمات جدید دریافت کند. ظاهرا مانند اجازهی دسترسی به دوربین، موقعیت مکانی یا مواردی از این دست، اعلانات اپلیکیشنها هم میتوانند در تنظیمات و در بخش Privacy یا همان حریم خصوصی، اجازهی نمایش دریافت کنند. گوگل احتمالا این قابلیت را به این خاطر در نظر دارد که بتواند از اسپم اعلانات غیر ضروری جلوگیری کند.
رابط کاربری جدید و گزینههای مختلف برای صفحهی قفل
یکی از بخشهایی که هر بار با آمدن سیستمعامل جدید تغییر میکند، صفحهی قفل است. معمولا این بخش دستخوش تغییراتی اساسی نمیشود اما بسته به سلیقهی شرکتها میتوان تغییرات مهمی را در آن مشاهده کرد. با توجه به آنچه که مشاهده میشود، ظاهرا زمانی که اعلانی دریافت میشود، نوع نمایش ساعت از دو خط به یک خط تغییر میکند. البته تنظیماتی هم برای غیرفعال کردن این قابلیت در نظر گرفته شده است به این صورت که کاربر میتواند انتخاب کند حالت نمایش دو خطه از بین نرود. حال چه اعلانی دریافت شود و چه نشود.
حالت ذخیرهی انرژی جدید (Android Resource Economy، به اختصار TARE)
یکی از قابلیتهای جدید اما با نامی بسیار عجیب و جالب مربوط به ذخیرهی انرژی است. این قابلیت تحت عنوان Android Resource Economy شناخته میشود. با کمک این قابلیت یک نوع فضای شبیهسازی شده طراحی میشود که در آن اپلیکیشنها بر اساس میزان ظرفیت باقیماندهی باتری، از منابع سیستم استفاده میکنند. البته این تنها فاکتور تعیینکننده در استفاده از منابع سیستمی نیست اما مهمترین آن به حساب میآید. بعد از اینکه این اتفاق افتاد، اپلیکیشنها میتوانند از سهم خود در استفاده از منابع سیستم بهرهمند شوند.
به عبارتی سادهتر، اندروید ۱۳ زمانهایی که کاربر حالت ذخیرهی نیرو را فعال میکند، یک سری محدودیتها را روی کارهایی که یک اپلیکیشن میتواند انجام دهد اعمال میکند. این کار با استفاده از سیستم جدیدی صورت میگیرد که با در نظر گرفتن ظرفیت باقیماندهی باتری و یک سری پارامترهای دیگر، یک محیط مجازی برای اجرای اپلیکیشنها تشکیل میدهد. حال چه اپلیکیشنی میتواند سریعتر از سایرین، سهمیهی مورد نظر خود را برای استفاده از منابع سیستمی دریافت کند مشخص نیست. یعنی در واقع نمیدانیم معیار اندروید ۱۳ برای اولویتبندی اپلیکیشنها برای انجام کارهای مختلف چیست.
برای مثال فرض کنید وقتی باتری گوشی به کمتر از میزان خاصی میرسد، دوربین نمیتواند از فلش استفاده کند چرا که انرژی زیادی در این حالت مصرف میشود. حال تصور کنید این محدودیت برای تمام اپلیکیشنها در نظر گرفته شود. طبیعتا چنین قابلیتی باید با دقت تمام در نظر گرفته شود چرا که ممکن است یک سری قابلیتهای کاربردی اپلیکیشنها را در صورتی که شارژ گوشی کم است محدود کند. گوگل حتی میتواند اختیار محدود کردن قابلیتها را به کاربران هم بدهد.
توجه داشته باشید حضور این قابلیتها در اندروید ۱۳ همانطور که در بالا هم گفته شد فقط در حد یک شایعه هستند چرا که فعلا چیز رسمی در رابطه با این سیستمعامل نشنیدهایم. با تمام این تفاسیر این قابلیتها در لیست انتظارات ما برای اندروید بعدی قرار میگیرند هرچند اکنون هم برخی از شرکتها نظیر سامسونگ یک سری از این قابلیتها را به شکلهای دیگر در گوشیهای خود دارند.
اینکه آیا سیستمعامل بعدی اندروید نام داشته باشد یا خیر نمیدانیم چرا که شایعاتی شنیده میشود مبنی براینکه شرکت آمریکایی میخواهد خیلی زود سیستمعامل خود را به فیوشا تغییر دهد که سریعتر و بهتر از اندروید است. سامسونگ هم ظاهرا نقشهی مشابهی در سر دارد. حال باید دید طی سالهای پیش رو چه خبرهای بیشتری در این رابطه منتشر میشود.