سایت خبری طلا

هرآنچه پیش از ارتقا ویندوز 11 باید بدانیم

منبع: فرارو


ویندوز ۱۱ آخرید نسخه ویندوز مایکروسافت است. در ابتدا مایکروسافت بمدت چند ماه این ویندوز را در نسخه بتا منتشر کرد. سپس در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۲۱، نسخه اصلی این ویندوز منتشر شد.


 ویندوز ۱۱ آخرید نسخه ویندوز مایکروسافت است. در ابتدا مایکروسافت بمدت چند ماه این ویندوز را در نسخه بتا منتشر کرد. سپس در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۲۱، نسخه اصلی این ویندوز منتشر شد. نسخه منتشر شده فاقد چند ویژگی است، در حال حاضر بروزرسانی به ویندوز 11 برای برخی کاربران مناسب و برای برخی مناسب نخواهد بود. در این مقاله به بررسی ویژگی های ویندوز 11 پرداخته ایم.

به‌روزرسانی‌های نسخه ویندوز در گذشته مورد استقبال قرار گرفته و ویندوز ۱۰ نسخه نسبتاً موفقی می‌باشد. ممکن است برایتان این سوال پیش بیاید که آیا نیاز به آپدیت ویندوز ۱۱ داریم یا خیر؟

به گزارش فرارو، ویندوز ۱۱ آخرید نسخه ویندوز مایکروسافت است. در ابتدا مایکروسافت بمدت چند ماه این ویندوز را در نسخه بتا منتشر کرد. سپس در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۲۱، نسخه اصلی این ویندوز منتشر شد. نسخه منتشر شده فاقد چند ویژگی است، یکی از این ویژگی ها، شبیه سازی اندروید بومی (اجرای سیستم عامل اندروید روی سایر سیستم عامل ها) می‌باشد. مایکروسافت اکنون در حال آزمایش این ویژگی در نسخه بتا می‌باشد. بعلاوه در نسخه منتشرشده، ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا سیستم‌های شما به روز رسانی را دریافت کنند.

ویندوز ۱۱ یک ارتقاء رایگان است، اما برای ارتقا نیاز به سیستم قوی تری نسبت به ویندوز ۱۰ داریم. مایکروسافت ویندوز ۱۱ را ایمن‌ترین ویندوز نامیده است. Trusted Platform Module 2.0 به معنی ماژول پلتفرم مطمئن، که با نام TPM 2.0 شناخته می‌شود، یکی از الزامات ویندوز ۱۱ است. برای نصب دستی ویندوز ۱۱ بر روی سیستم‌های ناسازگار، نیز راه‌هایی وجود دارد، این راه‌ها سبب می‌شوند، که مجبور به کنار گذاشتن بروز رسانی‌های آینده ویندوز ۱۱ از طریق Windows Update بشویم.

حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱ را در زیر مشاهده می‌کنید:

برای اینکه به‌روزرسانی رسمی از طریق Windows Update انجام شود، سیستم شما باید یک CPU اینتل نسل هشتم یا جدیدتر، یا یک پردازنده AMD Zen2 یا جدیدتر، بوت امن UEFI، TPM2.0، حداقل ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی داشته باشد.

طراحی و عملکرد جدید ویندوز ۱۱:

به نظر می‌رسد ویندوز ۱۱ چشم‌اندازی را که مایکروسافت با ویندوز ۸ تعیین کرده بود، درک کرده است. ویندوز ۱۱ هنوز یک طراحی ایمن است، حتی اگر برخی از تغییرات نسبتاً قطبی باشند واجرای آن بسیار بهتر از ویندوز ۸ است.

ویندوز ۸ تلاش مایکروسافت برای ساخت یک سیستم عامل مدرن برای کاربران تلفن همراه بود که با آن احساس غریبگی نکنند. مایکروسافت در طراحی عناصر موبایل در ویندوز ۸ زیاده روی کرد، بسیاری از این عناصر طراحی در ویندوز ۱۰ نیز منتقل شدند.

در حال حاضر، با ویندوز ۱۱، مایکروسافت در تلاش است تا ویندوز را مطابق با طراحی سیستم‌عامل‌های مدرن، سریع‌تر کند و در برخی از کاربرانی که Chromebook، macOS، iPad و سایر دستگاه‌های محاسباتی را از دست داده است، کمک کند. طراحی ویندوز ۱۱ به خودی خود، خوب به نظر می‌رسد، اما برخی از ویژگی‌های عجیب و غریب نیز در این ویندوز مشاهده می‌شود.

برای کاربران جدید، ویندوز ۱۱ با طراحی جدید گزینه خوبی به نظر می‌رسد. یکی از تغییراتی که در رابط کاربری این ویندوز مشاهده می‌شود، گرد شدن گوشه ها، بجای لبه‌های تیز می‌باشد. منوی استارت ویندوز، شخصی سازی شده و نسبت به قبل مرتب‌تر است. این منو شامل برنامه‌های پین شده و برگه‌ای است که که فایل‌ها را بر اساس استفاده اخیرتان به شما نشان می‌دهد. کادر جستجو نیز اکنون ظاهر زیباتری دارد. تغییراتی در دسکتاپ مشاهده نمی‌شود. اما منوی کلیک راست ظاهری ساده پیدا می‌کند، رایج‌ترین گزینه‌ها مانند برش، کپی، چسباندن و تغییر نام. برنامه‌های مایکروسافت نیز، ظاهری مدرن پیدا کرده اند.

یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه، window snap layouts می‌باشد. امکان کنار هم قرار دادن پنجره‌ها و تقسیم صفحه به چند بخش مختلف می‌باشد. تغییر شفافیت یا transparency effect نیز یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب می‌باشد. طراحی متمرکز بر شفافیت " ransparency-focused design " که برای اولین بار در ویندوز ویستا معرفی شد، سرانجام به بلوغ رسیده است.

برای کاربران قدیمی ویندوز، این به روز رسانی ممکن است کمی باعث ناراحتی شود. به عنوان مثال، نوار وظیفه "Taskbar" دیگر قابل تغییر یا جابجایی نیست. دکمه Start به طور پیش فرض در مرکز نوار وظیفه قرار دارد، اگرچه می‌توانید آن را به سمت چپ برگردانید. همچنین، هنگام کلیک راست، برخی از گزینه‌های منو، مانند برخی از عملکرد‌های خاص برنامه را که با برنامه‌هایی مانند Winrar دریافت می‌کنید، یا برخی دیگر از گزینه‌های ویندوز مانند Troubleshoot compatibility، پنهان می‌کند. ویندوز ۱۱، کاربران قدیمی ویندوز را رها نمی‌کند. علیرغم طراحی کنترل پنل جدید، با تنظیمات جدیدتر، هنوز همان کنترل پنل قدیمی را نیز دربرنامه‌های خود گنجانده است. علاوه بر این، منوی قدیمی راست کلیک نیز در زیر دکمه Show more options در پایین منوی جدید پنهان می‌شود.

به نظر می‌رسد کاربران جدید بدلیل طراحی ویندوز ۱۱، از آن استقبال خواهند کرد و کاربرانی که از نسخه‌های قدیمی‌تر به‌روزرسانی می‌شوند ممکن است دچار مشکلاتی شوند، اما هیچ مشکل بزرگی، مانند آنچه در روز‌های ویندوز ۸ مشاهده کردیم، وجود ندارد.

عملکرد ویندوز ۱۱

ویندوز ۱۱ نوید بهبود عملکرد را نسبت به ویندوز ۱۰ می‌دهد. این ویندوز، وعده بهبود حافظه و مدیریت انرژی را بما می‌دهد. این بهبود در microsoft edge نیز مشاهده می‌شود. همچنین برخی ویژگی‌های دیگر مانند DirectStorage API را نیز دارد، که سبب کاهش زمان بارگذاری بازی‌ها، بسته به اجرای برنامه‌نویس خواهد شد.

چند مشکل عملکردی در ویندوز ۱۱ گزارش شده است که برجسته‌ترین آن‌ها باعث افت عملکرد سیستم‌های AMD Ryzen می‌شود. به نظر می‌رسد یک به روز رسانی این مشکل را که مربوط به حافظه نهان L۳ بود، برطرف کرده است. با این حال، Hardware Unboxed مشکل دیگری را در ویندوز ۱۱ و CPU‌های AMD کشف کرده است که مربوط به کش L۳ است. اگر در حال تعویض CPU در سیستم خود هستید، این مشکل سبب می‌شود که ویندوز ۱۱ را مجدداً نصب کنید.

پیچیده‌تر شدن Default apps settings

مایکروسافت همچنین تغییر از Edge را سخت‌تر از گذشته کرده است. دیگر نمی‌توانید تغییر مرورگر پیش‌فرض را با یک کلیک انجام دهید. در عوض، باید به تنظیمات بروید و به صورت دستی هر نوع فایل مرتبط با یک مرورگر را تغییر دهید. علاوه بر این، مایکروسافت تصمیم گرفته است برنامه EdgeDeflector را مسدود کند، برنامه‌ای که این روش پیچیده تغییر مرورگر‌ها را در ویندوز ۱۱ دور زده است.

مایکروسافت با توجه به ادعای ساده‌سازی تجربه کاربری، کاری انجام داده است که حتی اپل با Safari در macOS انجام نداده است. پس از واکنش‌های شدید، مایکروسافت اعلام کرد که مشکل تعویض مرورگر‌ها را با به‌روزرسانی آینده برطرف خواهد کرد .در مجموع، با توجه به تغییرات انجام شده ویندوز ۱۱ به اندازه‌ای که ما به کار با ویندوز عادت کرده ایم، برای ما آشنا نمی‌باشد. البته می‌توان برای اصلاح سیستم عامل، از برنامه‌های شخص ثالث استفاده کنیم تا به نحوی که می‌خواهیم عمل کند. با این حال، این چیزی نیست که اکثر کاربران بخواهند انجام دهند.

مهمترین دلایلی که باید ویندوز خود را به ویندوز ۱۱ ارتقا دهیم

۱- بروزرسانی برای سیستم‌های جدید: اگر رایانه یا لپ‌تاپ جدیدی با سخت‌افزار قوی، و به‌ویژه رایانه‌ای که با وعده به‌روزرسانی ویندوز ۱۱ ارائه شده است دارید، باید به ویندوز ۱۱ ارتقا دهید. مایکروسافت ویندوز ۱۱ را برای سیستم‌های جدیدتر طراحی کرده است. به این ترتیب، کمتر با مشکلات عملکردی مواجه خواهید شد.

۲- در صورتی که امنیت برای شما در اولویت قرار دارد: اگر فردی هستید که ترجیح می‌دهید در زمینه امنیت به‌روز بمانید، ویندوز ۱۱ خدمات خوبی در این زمینه به شما ارائه می‌کند. ویندوز ۱۰ تا ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ به‌روزرسانی‌های امنیتی را دریافت خواهد کرد. از سوی دیگر، ویندوز ۱۱ پایه امنیتی قوی‌تری نسبت به ویندوز ۱۰ دارد.

۳- اگر می‌خواهید آخرین ویژگی‌ها را دریافت کنید: ویندوز ۱۱ ویژگی‌های جدید و بسیار خوبی را به همراه دارد. در صورتی که ویندوز ۱۰ اکثر آن‌ها را نخواهد داشت. اگرچه برخی از موارد مانند نصب برنامه‌های اندروید در ویندوز ۱۱ به طور رسمی در دسترس نیستند، اما همچنان می‌توانید آن‌ها را به روش‌های غیر رسمی دریافت کنید.

۴- اگر می‌خواهید multitasking یا چند وظیفگی را بهتر ازهمیشه انجام دهید: ویندوز ۱۱ با قابلیت‌های Snap Layouts و Snap Groups و توانایی بخاطر سپردن طرح‌بندی‌های خود برای نمایشگر‌های متعدد، روی چندوظیفگی متمرکز شده است. این ویژگی‌ها سبب می‌شود تجربه multitasking بهتری با ویندوز ۱۱ داشته باشیم.

آنچه باید پیش از ارتقا ویندوز 11 بدانیم

۱- اگر در حال حاضر به دنبال تجربه‌ای بدون اشکال هستید به ویندوز ۱۱ ارتقا ندهید: ویندوز ۱۱ مانند اکثر نسخه‌های جدید سیستم‌عامل دارای اشکالاتی است. ویندوز ۱۰ در نقطه‌ای قرار دارد که برای اکثر مردم اصلاح شده و نسبتاً بدون اشکال است. مدتی طول می‌کشد تا ویندوز ۱۱ به آن نقطه برسد.

۲- اگر به تعداد زیادی برنامه شخص ثالث و تنظیمات مختلف متکی هستید به ویندوز ۱۱ ارتقا ندهید: نسخه اصلی ویندوز‌ها همیشه در ابتدا مشکلاتی داشته اند. ویندوز ۱۱ نیز مسلما در ابتدا با چنین مشکلاتی مواجه خواهد شد. اگر به تعداد زیادی برنامه شخص ثالث و تنظیمات مربوطه متکی هستید این احتمال وجود دارد که ویندوز ۱۱ آن را دچار مشکل کند.

۳- اگر سخت‌افزار قدیمی و ناسازگار، به ویندوز ۱۱ ارتقا ندهید: سخت افزار‌های قدیمی‌تر ممکن است بتوانند از طریق برخی راه حل ها، ویندوز ۱۱ را اجرا کنند. با این کار ممکن است برخی عملکرد‌های این ویندوز را از دست بدهید. فراموش نکنید، اگر به‌روزرسانی غیررسمی انجام دهید، دسترسی به Windows Update را از دست خواهید داد.

۴- اگر واقعاً ویندوز ۱۰ را دوست دارید، به ویندوز ۱۱ ارتقا ندهید: ویندوز ۱۱ تغییراتی داشته که ممکن است برای کسانی که ویندوز ۱۰ را دوست دارند آزاردهنده باشد. ناتوانی در جابجایی و تغییر اندازه نوار وظیفه، منوی استارت جدید، حذف حالت تبلت، وجدول زمانی از مواردی است که در حال حاضر در ویندوز ۱۱ در دسترس نمی‌باشد.

توصیه ما این است که در حال حاضر، برای به روز رسانی رایانه شخصی خود به ویندوز ۱۱ عجله نکنید. با این حال، این نتیجه ممکن است در ماه‌های آینده تغییر کند. با گذشت زمان، شاهد تغییرات و پیشرفت ویندوز ۱۱ خواهیم بود. منتظر اطلاعات بیشتر در این زمینه باشید.