5 افسانه دروغ درباره ژنتیک که باید بدانید آن ها را باور نکنید
ژنتیک یکی از پیشرفته ترین علم های بشر است که تا کنون توانسته خدمات بسیار زیادی به سلامتی و زندگی بشر بکند اما در این میان شایعاتی نیز وجود دارد که هیچکدام مبنای علمی ندارند.
به گزارش سایت طلا، در علم ژنتیک نیز مانند دیگر علم ها دخل و تصرف هایی صورت گرفته است و باعث شده است مردم برخی از حقیقت های علمی را به دروغ باور کنند.
در ادامه می توانید 5 دروغ که به علم ژنتیک نسبت می دهند را بخوانید و حقیقت رو به رو شوید.
1. شایعه : پسرزا ، دخترزا بودن ؛ جنسیت بچه به مادرش بستگی دارد.
این یک اشتباه تاریخی است که مادر را مسئول جنسیت بچه می دانستند . جنسیت بر اساس نوع کروموزوم ها تعیین می شود. دخترها دو کروموزوم X و پسرها یک کروموزوم X و یک کروموزوم ۷ دارند . یک مادر همیشه کروموزوم X را به فرزندش می تواند انتقال بدهد ، بنابراین جنسیت بچه بستگی به پدر دارد . اگر پدر کروموزوم X بدهد ، بچه دختر و اگر ۷ بدهد بچه پسر می شود.
2. شایعه : محصولات GMO یا تراریخته مضر هستند !
انسان هزاران سال است که محصولات تراریخته تولید می کند ! مانند پیوند زدن درخت ها و جفت گیری های انتخاب شده در دامپروری . مهندسی ژنتیک هم روش دقیق تر همین کار است . این محصولات باعث میشوند کود شیمیایی و سم کمتری استفاده کنیم و محصولات بیشتر و باکیفیت تری داشته باشیم . طبق تحقیقات انجمن پزشکی آمریکا محصولات تراریخته استاندارد ، ایمن هستند و محققان هیچ اثر منفی ای از مصرف این محصولات بر سلامت افراد نیافته اند.
3. شایعه : اگر ژن خوب داشته باشم ، بچه هایم هم ژن خوب می گیرند.
علاوه بر تاثیر ژنتیک ، اپی ژنتیک هم اهمیت زیادی دارد . یعنی عوامل محیطی مثل استرس ، سیگار و الکل می توانند روی نحوه ی بروز ژن ها اثر بگذارند و این اثرات به ارث می رسند در نتیجه ممکن است به خاطر عوامل محیطی ، ژن های خوب هیچوقت در ما و فرزندانمان بروز نکنند .
4. شایعه : هوش ژنتیکی است !
هوش یک ویژگی بسیار پیچیده است . محققان تا به حال نتوانسته اند ژنی شناسایی کنند که اثر قابل توجهی روی هوش داشته باشد . طبق گفته ی آن ها ژنتیک تا حداکثر 50 توانایی پیش بینی هوش افراد را دارد . آموزش ، تغذیه ، روش های تربیتی پدر و مادر ، تجربه های زندگی و غیره همگی روی شکل گیری هوش ما تاثیرگذارند.
5. شایعه : همجنس گرایی ژنتیکی است !
محققان سرتاسر ژنوم انسان را برای پیدا کردن ژن هایی که گرایش جنسی ما را مشخص کنند جست وجو کرده اند . هیچ " ژن همجنسگرایی " وجود ندارد . علاوه بر این مطالعات نشان داده که اثر ژن های مختلف برای ایجاد این خصلت فقط بین 8 % تا 25 % است و عوامل مختلف روانشناختی و همچنین تجربیات زندگی تاثیر زیادی روی شکل گیری گرایش جنسی دارند .