نان سفید بخوریم یا نان سبوس دار تا سالم بمانیم؟
نان یکی از غذاهای غالب ایرانیان است در نتیجه میزان سالم بودن آن می تواند در سلامتی آن ها تاثیر بسیاری بگذارد اما بنظر شما کدام نان سالم تر است، نان سفید یا نان سبوس دار؟
به گزارش سایت طلا، نان یکی از وعده های اصلی در هر غذا است که میزان سالم بودن تاثیر بسیار زیادی بر روی رژیم غذایی و سلامتی افراد دارد اما یک نان خوب دارای چه ویژگی هایی است؟
یک نان خوب دارای ویژگی هایی است که آن ها را سالم تر و خوش خوراک تر می کند مانند: آرد خوب، تازه، برشته و مغز پخت شدن، خیلی حجیم و خمیری نیست، هاضمه فرد توان هضمش را دارد، با حرارت ملایم پخته می شود و سوختگی ندارد و زیاد از حد در تنور نمانده است تا خشک شود.
اما ما چه نوع نانی بخوریم خوب است، نان سفید یا سبوس دار؟
نانی که از آرد کامل و سبوس دار تهیه شده باشد، خمیرش خوب ورز داده شده باشد و تازه و برشته باشد. چون نان کامل حاصل از آرد با سبوس کافی باعث کم شدن چربی کبد و بیماری های قلبی و عروقی می شود.
آیا سبوس دارای فواید سلامتی برای بدن ما است؟ بله
1. سبوس نان مانع جذب سریع قند و چربی به خون می شود
2. سبوس باعث کنترل قند خون شده و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
3. به طور میانگین دو برابر ویتامین مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.
4. سبوس به دلیل جذب آب زیاد با به وجود آوردن احساس سیری در رژیم غذایی اثرات مثبتی را همراهش دارد.
5. سبوس باعث زیاد شدن حرکات سیستم گوارشی باعث هضم غذا می شود و از یبوست جلوگیری می کند.
6.منبع خوبی از ویتامین های گروه B به ویژه B2 و نیاسین است که این ویتامین ها به عملکرد بهتر مغز کمک می کنند
7. وجود سبوس غنی از فیبر در رژیم غذایی انسان خیلی مفید است و باعث تنظیم قند خون و کم شدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می شود.
8. سبوس باعث کم شدن چربی و موجب پایین آمدن چربی خون و کلسترول تام می شود.