۵ چیز که دوست داریم در گوشیهای ۲۰۲۲ سونی ببینیم
۲۰۲۱ در مجموع سال بدی برای بخش موبایل سونی نبود. این شرکت برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ در بازار موبایل به سوددهی رسید و به نظر میرسد تمرکز این شرکت روی ساخت گوشیهای گرانقیمت استراتژی موفقی برای سونی بوده است.
به گزارش موبوایران، ۲۰۲۱ در مجموع سال بدی برای بخش موبایل سونی نبود. این شرکت برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ در بازار موبایل به سوددهی رسید و به نظر میرسد تمرکز این شرکت روی ساخت گوشیهای گرانقیمت استراتژی موفقی برای سونی بوده است. در این سال برخی از گوشیهای این شرکت ژاپنی در نقد و بررسیها تا حد زیادی ستوده شدند که در میان آنها گوشی اکسپریا ۱ مارک ۳ توجهات زیادی را جلب کرد. در ادامه ویژگیهایی که از گوشیهای سونی در سال ۲۰۲۲ انتظار میرود را مطرح میکنیم که امیدواریم به واقعیت تبدیل شوند.
۱. کاهش قیمت
روی هم رفته اکسپریا ۱ مارک ۳ را میتوانیم بهعنوان بهترین گوشی سونی در سال ۲۰۲۱ انتخاب کنیم. این گوشی از نمایشگر عالی و عمر باتری فوقالعاده بهره میبرد و از نظر تجربهی مولتیمدیا هم حرف زیادی برای گفتن دارد. با این حال، قیمت ۱۳۰۰ دلار برای چنین گوشی هوشمندی بسیار بالا محسوب میشود. سونی قیمت این گوشی را نسبت به نسل قبلی ۱۰۰ دلار افزایش داده و در کل گوشیهای این شرکت روزبهروز در حال گرانتر شدن هستند.
از سوی دیگر، اکسپریا ۵ مارک ۳ قرار بوده گوشی مقرونبهصرفهی سونی در سال ۲۰۲۱ باشد ولی این شرکت ویژگیهای زیادی را فدا کرده و با داشتن قیمت ۱۰۰۰ دلاری به هیچ عنوان گوشی ارزانقیمتی به حساب نمیآید. به عنوان مثال میتوانیم به گوشیهایی مانند آیفون ۱۳ و گلکسی S21 اشاره کنیم که هر دو ۸۰۰ دلار قیمت دارند و امکانات بسیار بیشتری را ارائه میدهند.
طبیعتا تقریبا تمام کاربران دوست دارند برای خرید گوشی پول کمتری بپردازند و بنابراین اگر گوشیهای سونی در سال ۲۰۲۲ به طور گسترده متحول نشوند، این شرکت باید هر طور که شده قیمت گوشیهای خود را پایین بیاورد. البته انتظار نداریم که قیمت این گوشیها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کنند اما در هر صورت در مقایسه با محصولات شرکتی مانند اپل هم نباید اختلاف زیادی داشته باشند.
۲. بهبود وضعیت آپدیتهای نرمافزاری
زمانی که یک کاربر گوشی ۱۳۰۰ یا ۱۶۰۰ دلاری میخرد، مطمئنا انتظار دارد که تا چند سال از پشتیبانی نرمافزاری بهرهمند شود. متأسفانه گوشیهای پرچمدار سونی فقط به مدت ۲ سال آپدیت اصلی را دریافت میکنند و بعد از این محدودهی زمانی، حتی آپدیتهای امنیتی هم برای این گوشیها ارائه نمیشود. این در حالی است که بسیاری از گوشیهای سامسونگ ۳ نسخهی اصلی اندروید را دریافت میکنند و به مدت ۴ سال از آپدیتهای امنیتی بهرهمند میشوند. باید خاطرنشان کنیم گوشیهای سامسونگ بسیار ارزانتر از محصولات سونی هستند.
رابط کاربری گوشیهای سونی در مقایسه با رابط کاربری شرکتهایی مانند سامسونگ و شیائومی ویژگیهای زیادی ارائه نمیدهد و این یعنی ارائهی آپدیتهای نرمافزاری برای این شرکت راحتتر است. با وجود اینکه سونی هر ساله فقط تعداد اندکی گوشی راهی بازار میکند، اما حتی آپدیتهای وعده داده شده هم بسیار دیرتر از حد انتظار به دست کاربران میرسند. بنابراین سونی در سال ۲۰۲۲ باید وضعیت آپدیت گوشیهای خود را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد.
۳. بهبود کیفیت دوربینها
سونی یکی از مهمترین شرکتهای جهان در حوزهی عکاسی محسوب میشود و بسیاری از گوشیهای هوشمند با سنسورهای دوربین ساخت سونی به دست کاربران میرسند. گوشیهایی مانند اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۵ مارک ۳ در زمینهی دوربین حرف زیادی برای گفتن دارند. با وجود اینکه پرچمداران ۲۰۲۱ سونی از دوربینهای فوقالعادهای بهره میبرند، اما این سختافزارهای فوقالعاده منجر به ثبت عکسهای شگفتانگیز نشده است.
بهعنوان مثال، گوشی اکسپریا پرو i از سنسور دوربین ۱ اینچی بهره میبرد ولی به دلیل فضای محدود ماژول دوربین، این سنسور عملکرد مشابه با سنسور موجود در پیکسل ۶ و گلکسی S21 اولترا ارائه میدهد. با وجود اینکه این سنسور از امکانات زیادی بهره میبرد، ولی به دلیل پایین بودن دیافراگم لنز، این دوربین بسیار گرانقیمت نسبت به رقبا نور کمتری دریافت میکند. همچنین برخلاف تقریبا تمام گوشیهای پرچمدار که در زمینهی عکاسی شب و عکاسی سلفی امکانات زیادی را ارائه میدهند، پرچمداران سونی در این زمینه مشکلات و ضعفهای زیادی دارند.
البته سونی برای دوربین این گوشیها نوآوریهای جذابی را عملی کرده است. مثلا میتوانیم به دیافراگم دوگانهی دوربین اکسپریا پرو i و دوربین پریسکوپی گوشیهای اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۵ مارک ۳ اشاره کنیم که فاصلهی کانونی دوگانه را ارائه میدهند. اما سونی باید توجه بیشتری به پردازش نرمافزاری و امکانات سنسورهای خود نشان بدهد تا این دوربینها عکسهای بهتری را ثبت کنند.
۴. توجه بیشتر به رابط کاربری
یکی از مهمترین مشکلات گوشیهای سونی به رابط کاربری آنها برمیگردد. بهعنوان مثال کاربران برای بهرهگیری از حالت سلفی، پانوراما و ضبط ویدیوهای اسلوموشن باید از اپلیکیشنهای جداگانه استفاده کنند. از طرف دیگر، اپلیکیشن دوربین در حالت حرفهای رابط کاربری بسیار پیچیدهای دارد و به نظر میرسد این اپلیکیشن توسط کسی طراحی شده که ظاهرا هیچوقت با گوشی عکاسی و فیلمبرداری نکرده است. با وجود تمام انتقادات، سونی هنوز مشکلات این اپلیکیشن مهم را برطرف نکرده است.
از سوی دیگر، اپلیکیشنهای پیشفرض تعبیه شده در این گوشیها از نظر ظاهری سبک یکسانی ندارند. علاوه بر این، گوشیهای پرچمدار سونی با وجود قیمت بسیار بالایی که دارند، اما کاربران آنها نمیتوانند اپلیکیشنهایی مانند فیسبوک و نتفلیکس را حذف کنند. روی هم رفته در مقایسه با گوشیهای ساخت شرکتهای رقیب، گوشیهای سونی از نظر نرمافزاری مشکلات بسیار زیادی دارند.
۵. پشتیبانی رسمی از بازیهای پلیاستیشن
گوشیهای سونی در زمینهی گیمینگ از چندین قابلیت جذاب بهره میبرند. البته متأسفانه سرویس استریمینگ بازی PlayStation Now فعلا فقط محدود به کنسول و کامپیوتر است و گوشیها نمیتوانند از آن بهره ببرند. از سوی دیگر، سونی میتواند بازیهای محبوب نسلهای قبلی پلیاستیشن را برای گوشیهای خود ارائه کند.
سونی در زمینهی کنسولها و در حوزهی گیمینگ سابقهی بسیار زیادی دارد و میتواند از این مزیت برای افزایش جذابیت گوشیهای خود استفاده کند. با توجه به اینکه توسعهدهندگان قادر به ایجاد شبیهسازهای نرمافزاری برای اجرای بازیهای پلیاستیشن در گوشیهای اندرویدی هستند، مطمئنا سونی در این زمینه میتواند نرمافزارهای جامعتر و بهتری را توسعه دهد.