شناسایی 10 محدوده‌ طلایی در زنجان

معاون سازمان زمین‌شناسی در امور اکتشاف معادن کشور گفت: 10 معدن طلا با ظرفیت بالای استخراج طلا در زنجان شناسایی شده است.

خبر را برای من بخوان



"بهروز برنا" روز گذشته در جلسه توسعه معادن استان، اظهار کرد: اولین نقشه ژئوشیمی کشور در منطقه زنجان تهیه شده است که طی آن مشخص شده زنجان دارای ذخائر طلا در حدود 10 منطقه و همچنین مقادیر قابل توجهی پلی‌متال است.

وی با بیان اینکه کشور به جز نفت و گاز در ردیف کشورهای معدنی دنیا قرار دارد، گفت: 70 نوع ماده معدنی در کل کشور داریم و در همین رابطه بیش از 7 هزار معدن در کشور وجود دارد.

برنا افزود: بیش از 5 هزار فعال در این عرصه وجود دارد و با توجه به اینکه در هر ساعت در کشور یک نفر مهندس معدن یا زمین شناس فارغ التحصیل می‌شوند باید از پتانسیل این نیروهای تحصیل کرده در بهره برداری هر چه بیشتر از معادن نهایت استفاده را ببریم.

این مسئول با بیان اینکه ایران در ردیف 12 کشور مطرح معدنی قرار دارد، خاطر نشان کرد: در دنیا تاکنون 1200 شرکت بزرگ معدنی سالانه 50 هزار میلیارد تومان هزینه اکتشافات خود می‌کنند و با توجه به اینکه ایران یک درصد خاک دنیا را دارد باید سالانه حداقل 500 میلیارد تومان برای اکتشاف معادن هزینه شود، این در حالی است که این میزان در برنامه توسعه 5 ساله چهارم 1.5 میلیارد تومان بود.

معاون اکتشاف معادن سازمان زمین شناسی کشور با اشاره به اینکه تاکنون 1200 معدن در کشور شناسایی شده است، تاکید کرد: این معادن که از معادن قدیمی هستند و تاریخ بهره‌برداری از انها مشخص نیست و با دست و ابزار ابتدایی استخراج می‌شدند، بیانگر این است که اجداد ما در بهره‌برداری از معادن فعال بودند.

برنا افزود: در حال حاضر از 5 هزار معدن موجود در کشور تنها 2 درصد آن در اختیار دولت است اما با این حال تا 35 درصد میزان تولیدات معدنی را به خود اختصاص داده است.

این مقام مسئول با اشاره به آمار صادرات و واردات کشور گفت: با توجه به آمار موجود که در آن سهم واردات 4.5 میلیارد تومان و سهم صادرات 3.5 میلیارد تومان است. این مابه تفاوت یک میلیاردی را می‌توان با تولیدات معدنی پرکرد.

در ادامه استاندار زنجان گفت: دولت برای جلوگیری از زیان بخش خصوصی و کمک به این بخش، باید وارد عرصه اکتشاف معدن شود.

"محمد رئوفی‌نژاد"، اظهار کرد: فعالیت همه واحدهای معدنی که خلع ید شده و یا تعطیل شده‌اند، باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد تا در صورت امکان مشکل حل و راه‌ندازی واحد معدنی این اقدام صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه توجه کمی به اکتشاف معادن در سطح کشور صورت گرفته است، گفت: هر کار جدید معدنی باید با اکتشاف جدید همراه باشد تا از همه پتانسیل‌های موجود در این زمینه بهترین استفاده و بهره‌برداری صورت بگیرد.

رئوفی نژاد با تاکید بر حضور دولت در بخش معدن، خاطر نشان کرد: اگر بخش خصوصی از ابتدای کار وارد فعالیت شده و همه سرمایه کار را متحمل شود، در صورت عدم دسترسی به منابع و کانی های مناسب خسارت سنگینی را متحمل خواهد شد در صورتی که بخش دولتی با ورود در این بخش می‌تواند کمک قابل توجهی را در این زمینه داشته باشد.

در ادامه این جلسه معاون برنامه ریزی استانداری زنجان نیز گفت: بیش از 3 میلیون تن خاک با عیار پایین در استان وجود دارد.

"سعید عباسی" اظهار کرد: با توجه به فیلترینگ بخش‌های معدنی در حال حاضر بیش از 3 میلیون تن خاک با عیار پایین به‌ویژه در حاشیه نواحی صنعتی وجود دارد.

وی افزود: این خاک‌ها یکی از عوامل مهم در آلایندگی خاک، آب‌های سطحی و هوا است.

عباسی با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف این خاک‌ها، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته و با مشارکت همه واحدهای تولیدی به ویژه معادن سرب و روی شرکتی جهت فرآوری این بخش‌ها راه‌اندازی می‌شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: این شرکت در 15 اردیبهشت ماه سال جاری کلنگ زنی شده و قطعا با فعالیت بیشتر در عرصه معدن می‌توان در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری که خروج از وابستگی به تک محصولی صادرات نفتی فائق آییم.

در بخش دیگری از این جلسه رییس اداره صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: سال گذشته 122 هزار تن شمس روی در زنجان تولید شد.

"علی معصومی" اظهار کرد: 122 هزار تن شمس روی در زنجان تولید شد و در همین راستا 66 درصد از صادرات استان به مواد معدنی اختصاص داشت که 283 میلیون دلار را کسب کرد.

وی افزود: در حال حاضر 100 درصد سرب اولیه و 70 درصد روی کشور در زنجان تولید می‌شود که از 71 واحد کشور در زمینه سرب و روی 46 واحد آن در زنجان قرار دارد.

معصومی با اشاره به تعداد معادن موجود در استان، تصریح کرد: 253 معدن در استان وجود دارد که 67 معدن سلب صلاحیت شده‌اند و 10 معدن در حال صدور مجوز هستند.

این مسئول تاکید کرد: طی سال گذشته 3.5 میلیون تن مواد معدنی از استان استخراج شد که 54 درصد از پتانسیل موجود را شامل می‌شود.