اخیراً اطلاعاتی از یک گواهی ثبت اختراع شیائومی به بیرون درز کرده که نشان میدهد این شرکت در حال توسعه یک گوشی پرچمدار جدید است که بلندگوی آن مجهز به یک درپوش قابل حرکت خودکار برای جابجایی بین حالت بلندگو و حالت تماس، است.
به گزارش فرارو، شیائومی به طور مرتب گوشیهای هوشمند نوآورانهای را به بازار عرضه میکند که در این میان میتوان به Xiaomi 12 و Xiaomi 12 Pro اخیراً معرفی شده، اشاره کرد. به نظر میرسد شیائومی میکس ۵ نیز دستگاهی امیدوارکننده با سیستم دوربین چشمگیر باشد. اما این سازنده چینی نه تنها به دوربین، بلکه به کیفیت صدا نیز توجه ویژهای دارد. مدلهای برتر این برند دارای سیستم بلندگوی استریو هستند که توسط هارمن کاردون تنظیم شده است تا صدایی تمیز و شفاف ایجاد کند.
با این حال استفاده از بلندگوهای استریو چیزی نیست که کاربران را به تحسین وا دارد، زیرا بسیاری از گوشیهای شاخص، به چنین قابلیتی مجهز هستند. پس در آینده چه انتظاری از شیائومی باید داشته باشیم؟ یک پتنت جدید نشان میدهد که سازنده چینی در حال بررسی نصب یک سیستم بلندگوی جدید است که سوراخهای بلندگوی آن را میتوان با استفاده از یک پوشش مکانیکی بست تا از تجربه صدای بهتری در هنگام تماس اطمینان حاصل کند.
در فوریه ۲۰۲۱، شرکت شیائومی حق اختراعی را برای «دستگاه الکترونیکی تنظیم حالت خروجی صوتی»، در USPTO (اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ایالات متحده) ثبت کرد. در همان زمان، این شرکت همچنین حق اختراع مشابهی را با عنوان «پوشش متحرک برای باز کردن یک دستگاه تلفن همراه در EUIPO (اداره مالکیت معنوی اتحادیه اروپا) ثبت کرده است. این اسناد در ۲۲ و ۲۳ دسامبر ۲۰۲۱ تأیید شد و از آن زمان در پایگاه داده WIPO (سازمان جهانی مالکیت معنوی) نیز برای حفاظت جهانی از فناوری ثبت اختراع گنجانده شده است.
در این مستندات به گوشی هوشمند شیائومی با سیستم بلندگوی منحصربفرد اشاره شده است که باید کیفیت صدای بهتری را هم در حالت بلندگو و هم در حالت گوشی تضمین کند. برای درک بهتر این اختراع جدید، بهتر است کمی به شرح آن بپردازیم. یکی از مواردی که همواره در طراحی گوشیهای هوشمند مورد توجه قرار میگیرد، افزودن قابلیتهای جدید بدون نیاز به افزودن ابعاد کلی دستگاه است. چنین چیزی باعث میشود تا گوشیهای هوشمند ابعاد استاندارد خود را برای راحتی قرار گرفتن در دست حفظ کنند و در عین حال از امکانات جدید نیز بهرهمند شوند. بنابراین، طبق اسناد ثبت اختراع، در واقع فضای موجود بسیار کمی برای اطمینان از ایجاد حالت بلندگوی خوب و حالت گوشی خوب (حالت تماس) وجود دارد و اختراع جدید باید راه حلی برای این موضوع ارائه دهد.
در بالای گوشی شیائومی یک اسپیکر با «کاور متحرک» وجود دارد، یعنی یک پوشش که میتواند باز و بسته شود. برای ایجاد این امکان، یک ریل کوچک در دستگاه تعبیه شده است. هنگامی که کاربر در حال پخش موسیقی است، کاور باز است، به طوری که صدا مستقیماً از بلندگو شنیده میشود. این فرآیند کاملاً خودکار است، اگرچه کاربر میتواند به صورت دستی حالت صدا را نیز تغییر دهد.
در حالت زنگ، ایجاد یک حالت پهنای باند فرکانس پایین مورد نظر است. با این حال، به دلیل باز شدن در اسپیکر، دستیابی به این امر چندان آسان نیست. به همین دلیل است که شیائومی پوششی را ارائه کرده است که دهانه اسپیکر را در حالت تماس پوشش میدهد. بنابراین، امواج صوتی به کنار صفحه نمایش هدایت میشوند و به کاربر این امکان را میدهند که از کیفیت تماس خوب، حتی در حالت هندزفری، بهرهمند شود.
علاوه بر این، این گوشی شیائومی به یک درگاه ۳.۵ میلی متری در قسمت بالایی مجهز شده است تا قابلیت اتصال هدفونهای سیمی را داشته باشد. فضای اضافی مورد نیاز برای این امر به این دلیل است که نیازی به تنظیمات جداگانه برای بلندگو و اتصال ۳.۵ میلی متری نیست، زیرا شیائومی قادر است جهت امواج صوتی را از طریق پوشش تغییر دهد. همچنین، شیائومی قصد دارد یک بلندگوی دوم را به پایین گوشی اضافه کند تا جلوه صدای استریو متقارن با کیفیت بالا را به نمایش بگذارد.
به نظر میرسد این یک راه حل نسبتا ساده است که به گفته شیائومی، باید تجربه صدای بسیار بهتری را ارائه دهد؛ بنابراین مطمئناً غیرقابل تصور نیست که سازنده چینی قصد داشته باشد گوشیهای آینده خود را با چنین پوشش مکانیکی برای سوراخهای اسپیکر عرضه کند. در واقعنهایت، شیائومی اخیرا نشان داده است که کیفیت صدای گوشیهای هوشمند را جدی میگیرد. بی جهت نیست که سازنده چینی همکاری خود را با تولید کننده معروف صوتی Harman Kardon که از سال ۲۰۱۷ در مالکیت شرکت سامسونگ است، آغاز کرده است.
شیائومی می ۱۱ و شیائومی ۱۲ که اخیراً معرفی شده اند، در حال حاضر از یک بلندگوی دوم که در قسمت بالایی دستگاه تعبیه شده است، بهره میبرند. بررسیهای تخصصی Mi 11 نشان داده است که صدای بلندگوی پایینی بلندتر از بلندگوی بالایی است، بنابراین نمیتوان از یک افکت استریو کاملا متقارن صحبت کرد. طبق گزارش وبسایت فناوری GSMArena در بررسی Xiaomi 11، بلندگوی بالا نیز کمی عجیب به نظر میرسد، بنابراین این اختراع جدید میتواند راه حلی برای این مسئله باشد.
با وجود این، سازندگان تلفن معمولاً طرفدار نصب قطعات بیرون زده و یا متحرک نیستند، زیرا این قطعات بیشتر مستعد سایش و خرابی هستند. علاوه بر این، گرد و غبار و کثیفی میتواند بر عملکرد چنین پوشش متحرکی تأثیر منفی بگذارد. در واقع به نظر میرسد همین مسائل نیز یکی از دلایل اصلی عرضه تعداد کمی از گوشیهای هوشمند با دوربین پاپ آپ باشد. بنابراین، مشخص نیست که آیا چنین فناوری را در سری ۱۳ شیائومی خواهیم دید یا مدل دیگری از گوشیهای این شرکت با چنین درپوش متحرکی عرضه خواهد شد.