افت‌و‌خیزها در بازار آتی سکه ادامه دارد

بازار سکه آتی هفته گذشته را با فراز و نشیب فراوان طی کرد. در اوایل هفته به تبع روزهای پیش از آن، بر هم خوردن توازن قیمت طلای داخلی و جهانی، موجبات افزایش تقاضا برای دلار را فراهم کردكه به دليل واردات طلای قاچاق به داخل صورت گرفت.

خبر را برای من بخوان


این افزایش تقاضا برای دلار در حالی رخ داد که روز شنبه اخباری مبنی بر اعمال محدودیت‌های ارزی در مرکز مبادلات ارزی و کاهش عرضه دلار در این مرکز به متقاضیان نیز شنیده شد. با این حال در این روز دلار با کاهش قیمت مواجه شد؛ چراکه افزایش قیمت دلار در روزهای پیش از آن، به دلیل اوج گرفتن تقاضا برای قاچاق طلا صورت گرفته بود. در چنین شرایطی معامله‌گران بازار آتی سکه چشم انتظار آخرین تصمیم‌های بانک مرکزی برای از بین بردن حباب سکه بودند؛ چراکه به گفته کارگزاران این بازار، تصمیم گیری در شرایطی که بازار دارای حباب است بسیار مشکل است.
بازار قراردادهای آتی سکه روز شنبه نوسانات زیادی را به خود دید به طوری که در آغاز معاملات این روز، سکه سررسید اردیبهشت و خرداد افزایش قیمت نامحسوسی داشتند در حالی که سررسید تیر ماه با کاهش قیمت مواجه بود. اما در طول ساعات اولیه مبادلات، هر سه سررسید مثبت شد و در ساعات بعدی مجددا هر سه سررسید با کاهش بیش از یک درصد مواجه شدند.
روز یکشنبه گذشته، قیمت جهانی طلا با به سر بردن بازارهای جهانی در تعطیلات آخر هفته، بر نرخ 1407 دلار و 50 سنت ثابت ماند. با کاهش شدید قیمتی که در روزهای پیش از آن در بازارهای بین‌المللی طلا رخ داده بود و بسیاری از معامله‌گران اقدام به خرید شمش و سکه طلا کردند.
بازارهای داخلی اما در این شرایط در رکود به سر می‌بردند به این دلیل که بسیاری از معامله‌گرانی که سکه را با قیمت‌های بالایی خریداری کرده بودند، در چنین شرایطی و با افت قیمت‌ها، حاضر به فروش نبودند. روز یکشنبه در بازار نقدی شاهد تغییرات چندانی در قیمت‌ها نبودیم؛ چراکه بازارهای جهانی در تعطیلی به سر می‌بردند و عوامل موثر بر قیمت سکه در بازارهای داخلی، کمترین نوسان را داشتند. با وجود مقاومت سکه برای کاهش قیمت، بهای سکه در ساعاتی از این روز به زیر یک میلیون و 300 هزار تومان رسید که پایین تر از قیمت سکه آتی بود اما مجددا برگشت. البته با این وجود حباب قیمتی بازار همچنان تخلیه نشده بود. قیمت دلار نیز در این روز در بازار آزاد نسبت به پایین‌ترین قیمت روز شنبه، کمی افزایش داشت و به 3510 تومان رسید. از سوی دیگر در همین روز نرخ دلار در بودجه امسال، 2450 تومان تصویب شد که اعلام این نرخ برای دلار اثرات افزایشی قیمت در بازار آزاد و همچنین بر سکه آتی داشت.
بازار معاملات آتی سکه روز یکشنبه نسبت به آخرین قیمت روز شنبه، با کاهش نزدیک به یک درصد در هر سه سررسید کار خود را آغاز کرد که البته در میانه روز کمی تقویت شد و در پایان معاملات، هر سه سررسید حتی با افزایش قیمت مواجه شدند که البته این افزایش چندان محسوس نبود. اما در پایان معاملات، مجددا سکه آتی در هر سه سررسید منفی شد. روز دوشنبه، بدبینی‌ها نسبت به ادامه روند کاهشی قیمت جهانی طلا، تا حدودی به خوش‌بینی بدل شد و پس از بازگشایی مجدد بازارهای جهانی، اونس طلا با افزایش قیمت مواجه شد؛ به طوری که در ساعاتی از روز، تمام سررسیدها نزدیک به سه درصد افزایش قیمت داشتند مخصوصا سررسیدهای دورتر که با افزایش قیمت بیش از 40 هزار تومان رو به رو بودند. در این روز همچنین صحبت‌هایی از احتمال تزریق سکه یا حتی دلار به بازار به گوش می‌رسید. کارگزاران بازار آتی در هفته گذشته پیش‌بینی می‌کردند که حراج بانک کارگشایی، از آنجایی که می‌تواند در شرایط فعلی به تعدیل بازار کمک کند، به احتمال فراوان روی خواهد داد که البته تا کنون این اتفاق نیفتاده است. روز سه شنبه اما حجم معاملات در بازار قراردادهای آتی سکه پایین بود که به گفته کارگزاران این بازار، این امر به دلیل وجود حباب پروپا قرص سکه در بازار نقدی و به تبع آن بازار آتی روی داده بود؛ چراکه در چنین شرایطی به ناچار بسیاری از معامله‌گران بازار آتی، دست نگه داشته‌‌اند تا تکلیف حباب سکه مشخص شود. در این روز تمام سررسیدهای سکه آتی با کاهش مواجه شدند. بازار قراردادهای آتی سکه طلا روز چهارشنبه بر خلاف روز پیش از آن، با قدرت آغاز به کار کرد. در این روز وضعیت این بازار نشان‌دهنده پیش‌بینی معامله‌گران آتی برای افزایش قیمت‌ها در آینده بود. همچنین قیمت سکه در بازار نقدی افزایش داشت که این امر در نتیجه روند صعودی اونس طلا رخ داد. البته در این روز قیمت جهانی طلا در آغاز روز کمی افزایش داشت، اما در میانه روز مجددا با کاهش مواجه شد و به قیمت روز قبل از آن بازگشت. روز چهارشنبه گذشته، سکه آتی شاهد افزایش قیمت بسیار زیادی بود که علاوه بر عوامل یاد شده، خبر حذف ارز مرجع نیز در این بین بسیار موثر بود. افزایش قیمت ارز برای برخی کالاهای ضروری از 1226 به 1800 تومان (تلفیق ارز مرجع با ارز مبادلاتی) جوی را ایجاد کرد که موجب شد قیمت سکه در بازار آزاد
36 هزار تومان افزایش پیدا کند که این افزایش قیمت در مورد سکه سررسید اردیبهشت، بیش از 30 هزار تومان بود. نوسان سکه سررسید اردیبهشت، اما در این روز در محدوده قیمتی سکه نقدی رقم خورد. در این روز در بازار قراردادهای آتی سکه، سررسیدهای دورتر شاهد افزایش قیمت بیشتری بودند. اما روز پنج شنبه و در آخرین روز معاملات سکه آتی، قیمت سکه بازار نقدی و سکه سررسید اردیبهشت تفاوت کمی با هم داشتند و قیمت دلار نیز در بازار آزاد با افت کمی مواجه شد. البته در میانه روز قیمت در بازار نقدی کمی برگشت. در این روز همچنین قیمت اونس مجددا افزایش پیدا کرد که به گفته کارشناسان، این امر در نتیجه انتشار اخباری از بیکاری و مسکن در آمریکا که بر خلاف خبرهای گذشته منفی بود، رخ داد. در این روز در بازار قراردادهای آتی سکه، هر سه سررسید با تغییرات زیر یک درصد مواجه بودند و رشد را تجربه کردند.