چرا سامسونگ در عرصهی واقعیت مجازی و افزوده از اپل عقب افتاده است؟
خبرگزاری کرهای The Korea Herald در یک گزارش به دلایل عقب افتادن سامسونگ از اپل در رقابت بر سر گجتهای واقعیت مجازی و افزوده پرداخته است.
به گزارش موبوایران، خبرگزاری کرهای The Korea Herald در یک گزارش به دلایل عقب افتادن سامسونگ از اپل در رقابت بر سر گجتهای واقعیت مجازی و افزوده پرداخته است. طبق این گزارش، سامسونگ طی چند سال اخیر به طور وسواسگونهای روی گوشیهای تاشو تمرکز کرده و به همین خاطر از دنیای واقعیت مجازی و افزوده غافل شده است.
این در حالی است که رقبای مهم سامسونگ مانند اپل، مایکروسافت، متا و سونی طی چند سال گذشته توجه ویژهای به این حوزه نشان دادهاند. اما در رابطه با تلاش سامسونگ برای ورود به این بازار گزارش موثقی منتشر نشده است. یکی از تحلیلگران در این رابطه گفته که برخی از شرکتهای بزرگ فناوری که در بازار موبایل چندان فعال نیستند، به پیشرو گجتهای واقعیت مجازی تبدیل شدهاند زیرا محتوا و پلتفرمهای لازم را در اختیار دارند. بهعنوان مثال مایکروسافت و سونی به ترتیب کنسولهای ایکسباکس و پلیاستیشن را ارائه کردهاند و به همین خاطر به محتوای وسیعی برای واقعیت مجازی دسترسی دارند. اما سامسونگ برای ورود به این حوزه با چالشهای بیشتری روبهرو میشود و به همین خاطر مدیران آن ترجیح میدهند که تمرکز روی گوشیهای تاشو را حفظ کنند.
اگرچه بخش موبایل سامسونگ نسبت به سال گذشته فقط ۰٫۹ درصد بزرگتر شده، اما این شرکت به امید افزایش محبوبیت گجتهای تاشو، به سرمایهگذاری گسترده روی گوشیهای تاشو ادامه میدهد. گفته میشود سهامداران سامسونگ نگران تمرکز بیش از حد این شرکت روی گوشیهای تاشو هستند و میگویند که چنین رویکردی منجر به عقب ماندن سامسونگ در حوزهی واقعیت مجازی و افزوده شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، طی سه سال آینده ارزش بازار گجتهای واقعیت مجازی و افزوده حدود ۱۰ برابر خواهد شد و در سال ۲۰۲۴ با یک بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری روبهرو میشویم. در بلندمدت، انتظار میرود که چنین گجتهایی تا حدی جایگزین کامپیوترها و گوشیهای هوشمند شوند. حتی طبق برخی شایعهها، اپل قصد دارد تا ۱۰ سال دیگر عینک هوشمند خود را جایگزین آیفون کند.
منابع آگاه بر این باور هستند که حتی اگر سامسونگ گجتهای واقعیت مجازی و افزوده را توسعه دهد، چنین دستگاههایی فاقد محتوا و پلتفرم موردنیاز برای ارائهی یک اکوسیستم منسجم و جذاب خواهند بود. به تازگی این شرکت روی یک استارتآپ آمریکایی سرمایهگذاری کرده که عینکهای واقعیت مجازی تولید میکند. ولی باید خاطرنشان کنیم شرکتهایی مانند اپل و مایکروسافت از سالها قبل روند سرمایهگذاری و توسعهی این گجتها را آغاز کردهاند.
تحلیلگران میگویند که سامسونگ برای از دست ندادن این بازار باید همکاری با یک شرکت دارای محتوا یا پلتفرم مناسب را آغاز کند؛ باید خاطرنشان کنیم مایکروسافت و کوالکام در حال حاضر چنین رابطهای با یکدیگر دارند. کوالکام یکی از مهمترین سازندگان تراشه در جهان محسوب میشود و میتواند قطعات مناسب گجتهای پیشرفتهی واقعیت مجازی و افزوده را تولید کند. به همین خاطر مایکروسافت با استفاده از تراشههای کوالکام قادر به ساخت هدستها و عینکهای سبکتر و بهتری خواهد بود.
در نمایشگاه CES 2022 سونی و پاناسونیک از جدیدترین هدستهای واقعیت ترکیبی خود رونمایی کردند. همچنین شرکت متا هم روی یک هدست پیشرفتهی مجهز به چندین سنسور کار میکند که میتواند حالات چهره را تشخیص دهد و ظاهرا در سال جاری میلادی راهی بازار میشود. اپل هم مدتهاست روند ساخت هدست واقعیت ترکیبی خود را آغاز کرده که ظاهرا اواخر امسال یا اوایل سال آینده از راه میرسد. طبق شایعههای منتشر شده، این هدست از چیپست قدرتمند قابل مقایسه با M1 پرو، نمایشگرهای میکرو اولد ۴K، سنسورهای حرکتی و دیگر ویژگیهای جذاب بهره میبرد.
با وجود اینکه طی سالهای گذشته سامسونگ در بسیاری از تکنولوژیهای جدید مانند نمایشگرهای اولد و گوشیهای تاشو زودتر از اپل دست به کار شده است، اما این بار به نظر میرسد که این شرکت برای هدست واقعیت ترکیبی اپل رقیب قدرتمندی نخواهد داشت.