سایت خبری طلا

۵ قابلیتی که انتظار داریم در گلکسی زد فلیپ ۴ ببینیم

منبع: دیجی مگ


گلکسی زد فلیپ ۴ قرار است به عنوان جانشین زد فلیپ ۳ امسال راهی بازار شود. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی ۵ قابلیتی بپردازیم که انتظار داریم در این گوشی ببینیم.


به گزارش موبوایران، گلکسی زد فلیپ ۴ قرار است به عنوان جانشین زد فلیپ ۳ امسال راهی بازار شود. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی ۵ قابلیتی بپردازیم که انتظار داریم در این گوشی ببینیم.

گلکسی زد فلیپ ۳ یکی از بهترین گوشی‌های تاشوی سال ۲۰۲۱ بود که هم از لحاظ کیفیت ساخت و قابلیت به نسبت نسل گذشته پیشرفت محسوسی داشت و هم از لحاظ قیمت در محدوده‌ی بسیار خوبی بود تا بدین ترتیب کاربران زیادی به سمت آن جذب شوند. در نتیجه‌ی همین موارد بود که شرکت کره‌ای توانست سود بسیار خوبی از فروش آن به جیب بزند چرا که این محصول به خصوص در کشور کره‌ی جنوبی فروش بسیار خوبی داشته باشد.

علاوه بر این موارد، اندازه‌ی بسیار مناسبی که گلکسی زد فلیپ ۳ دارد باعث شده که این گوشی به شکل همان گوشی‌های معمولی کنونی باشد اما هنگام تا شدن به یک گوشی بسیار کوچک و جمع و جور تبدیل شود که به‌راحتی می‌توان آن را درون جیب‌های بسیار کوچک هم جا داد. با این حال این گوشی‌ها علی‌رغم پیشرفت چشمگیری که به نسبت قبل داشتند، باز هم یک سری ضعف‌ها دارند که باید به مرور زمان برطرف شود.

اینطور که انتظار می‌رود سامسونگ باید امسال هم از یک گوشی گلکسی زد فلیپ رونمایی کند چرا که شرکت تازه در مسیر درست خود قرار گرفته و قطعا به‌سادگی دست از آن بر نمی‌دارد. بنابراین به نظر می‌رسد رونمایی از گلکسی زد قلیپ ۴ و زد فولد ۴ قطعی خواهد بود. سامسونگ هم به احتمال بسیار فراوان این سری را با پیشرفت‌هایی به نسبت نسل قبل همراه خواهد کرد. حال این پیشرفت‌ها چه بخش‌هایی را شامل می‌شود نمی‌دانیم اما لیستی از انتظارات خود را در این مطلب جمع‌آوری کردیم به این امید که شرکت کره‌ای در نسل بعدی شاهد توجه به آن‌ها باشیم چرا که همگی واقعا از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

۱. حذف خط‌چین وسط نمایشگر

یکی از بخش‌هایی که حتما باید به آن توجه شود، حال چه در این نسل چه در نسل‌های بعد، حذف یا حداقل کمتر شدن خط‌چین وسط نمایشگر است که هنگام تا خوردن کاملا خود را نشان می‌دهد. همانطور که می‌دانید، وقتی یک شی نسبتا سفت را از وسط تا کنید، یک خط خوردگی بوجود می‌آید. در گوشی‌های تاشو هم دقیقا همین وضعیت را شاهد هستیم. اما انتظار می‌رود این چین‌خوردگی به مرور زمان کمتر و کمتر شود.

در واقع برای بسیاری از کاربران شاید این چین‌خوردگی اصلا مهم نباشد اما دلیل نمی‌شود که بگوییم این چین‌خوردگی محسوس نیست و قابل رویت نیست. شاید اگر برای مدتی از آن استفاده کنید خیلی به چشم‌تان نیاید و به آن عادت کنید اما دقیقا وجود آن مثل وجود ناچ در گوشی‌های آیفون است که واقعا دوست داریم برداشته شود اما وجود آن نه ضرری به کاربر می‌رساند نه مزاحمت خاصی ایجاد می‌کند که تجربه‌ی کاربری را مختل کند.

دلیل اینکه چنین خواسته‌ای از سامسونگ داریم این است که در حال حاضر این ایده در گوشی‌هایی نظیر موتو ریزر ۵G واقعا اجرا شده و موفقیت‌آمیز نیز بوده است. حتی گوشی‌های بزرگ‌تر نظیر اوپو فایند N هم بدون خط‌چین مشخص و محسوس در وسط نمایشگر طراحی و راهی بازار شدند. بنابراین به نظر می‌رسد شرکت کره‌ای هم می‌تواند با اعمال یک سری تغییرات روی لولاها، یا حتی بهبود جنس شیشه‌ی تاشوی بکار رفته، این مشکل را برطرف کند تا زد فلیپ ۴ از لحاظ زیبایی هم یکی از بهترین‌های موجود باشد.

۲. نمایشگر ثانویه‌ی بزرگ‌تر

اگرچه سامسونگ نمایشگر ثانویه‌ی گلکسی زد فلیپ ۳ را به نسبت نسل گذشته‌اش بزرگ‌تر کرد، اما در مقایسه با پتانسیلی که این گوشی دارد همچنان این نمایشگر ثانویه کوچک به نظر می‌رسد و باید بزرگ‌تر شود. چرا که نمایشگر بزرگ‌تر اجازه می‌دهد تعاملی که کاربر حین بسته بودن گوشی می‌تواند با آن انجام داد معنادارتر باشد و در نتیجه‌ی تجربه‌ی بهتری را به ارمغان بیاورد.

بار دیگر موتورولا ریزر را مثال می‌زنیم. محصولی که اندازه‌ی نمایشگر ثانویه آن بسیار بزرگتر از نمایشگری است که سامسونگ برای گلکسی زد فلیپ ۳ در نظر گرفته است. البته افزایش اندازه‌ی نمایشگر ثانویه نقاط ضعفی را هم به همراه دارد؛ برای مثال وقتی گوشی شما از دستتان بیفتد این احتمال وجود دارد که در هر صورت نمایشگر آن آسیب ببیند. در این شرایط کاربر مجبور است حتماً از قاب محافظ استفاده کنند. اما پرسشی که وجود دارد این است اگر گلکسی زد فلیپ ۳ خریداری کنید، برای آن قاب محافظ نمی‌گذارید؟ قطعاً اینطور خواهد بود. اکثر کاربران برای هر گوشی معمولی نسبتا گران‌قیمتی که می‌خرند قاب محافظ تهیه می‌کنند چه برسد به گوشی تاشو که با در نظر گرفتن ضعف‌های کیفیتی که به خاطر نوپا بودن فناوری مربوطه دارد قطعاً کاربر را مجاب می‌کند از قاب محافظ برای آن استفاده کند.

بنابراین وقتی در هر صورت قرار است از قاب محافظ استفاده کنیم چرا نمایشگر بزرگتری به عنوان نمایشگر دوم در اختیار نداشته باشیم؟ موتورولا ریزر شاید نسبت به گلکسی زد فلیپ ۳ آسیب‌پذیرتر باشد اما به خاطر نمایشگر بزرگ ثانویه واقعا کاربردی‌تر است به همین خاطر به نظر می‌رسد که در نهایت ارزشش را دارد که آن را به زد فلیپ ۳ ترجیح دهیم. روی نمایشگر گلکسی زد فلیپ ۳ تقریبا می‌توان یک سری کارهای خاص نظیر اعلانات، ساعت و مواردی از این دست را مشاهده کرد اما نمایشگر ثانویه‌ی موتورولا ریزر مثل یک نمایشگر عادی از صفحه‌ی هوم برخوردار است و می‌توان تمام کارها را روی آن انجام داد.

بنابراین دومین انتظاری که از گلکسی زد فلیپ ۴ داریم این است که نمایشگر ثانویه‌ی آن به شکل محسوسی بزرگ‌تر از نمونه‌ی بکار رفته در نسل کنونی باشد.

۳. دوربین‌های بهتر و جدیدتر

این شاید سخت‌ترین و بزرگ‌ترین درخواستی باشد که از سامسونگ داریم. چراکه قطعا افزایش کیفیت دوربین‌ها به شکل محسوس نیازمند بهبود سخت‌افزاری نیز هست و طبیعتا یک گوشی تاشو در ابعاد زد فلیپ پتانسیل اینکه سنسورهای بزرگی داشته باشد را ندارد. در نتیجه کار شرکت بسیار سخت خواهد بود‌. اما شرکت‌های بزرگ و معروف نشان داده‌اند می‌توانند حتی از کوچک‌ترین فضاهای خالی درون یک گوشی بالارده هم به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. بنابراین انتظار سخت اما منطقی و بجایی داریم.

طبیعتا یک گوشی که بیشتر از ۱۰۰۰ دلار قرار است برایش هزینه کنیم باید یک دوربین تله‌فوتو داشته باشد تا بتواند در زمینه‌ی عکاسی هم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. اما سامسونگ به تعبیه‌ی دو دوربین کوچک روی پنل پشتی زد فلیپ ۳ بسنده کرد در حالی که با در نظر گرفتن اندازه‌ی نمایشگر ثانویه و دو دوربین دیگر، به‌راحتی می‌شد یک دوربین سوم نیز به مجموعه‌ی دوتایی کنونی اضافه کرد.

البته همانطور که گفته شد صحبت سر اضافه کردن سنسور جدید است و نه لزوما بهبود کامل سنسورهای کنونی هرچند در این صورت هم از تغییرات صورت گرفته استقبال خواهیم کرد. در حال حاضر دو دوربین به کار رفته در گلکسی زد فلیپ ۳ در زمینه عکاسی و فیلم‌برداری عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند چرا که سامسونگ پیشرفت خوبی در زمینه‌ی عکاسی مبتنی بر هوش مصنوعی داشته و حتی اگر کیفیت دوربین‌ها را به نسبت نسل قبل بهتر نکند باز هم مشکل خاصی وجود نخواهد داشت.

اگر در این رابطه اطلاعی ندارید باید بگوییم عملکرد نرم‌افزاری سامسونگ اکنون مشابه گوگل شده است. به این صورت که قبل و بعد فشردن کلید شاتر، دوربین پیوسته در حال ثبت تصویر است. بعد از اینکه این فرایند به اتمام رسید، گوشی به سرعت فرایند پردازش را آغاز کرده و تصویری را انتخاب می‌کند که کمترین مشکل را دارد. در نتیجه نمونه‌ی نهایی فوق‌العاده باکیفیت خواهد بود‌.

بنابراین از لحاط کیفیت مشکل خاصی وجود ندارد. اما برای یک گوشی پرچم‌دار یا حداقل با مشخصات پرچم‌دار که در سال ۲۰۲۲ قرار است راهی بازار شود خیلی جالب نیست که از دوربین تله‌فوتو بهره نبرد. بنابراین انتظاری که از سامسونگ داریم طبق آنچه که گفته شد اضافه کردن یک سنسور تله‌فوتو به مجموعه‌ی حاضر است.

۴. بهبود سخت‌افزار (ظرفیت باتری و سرعت شارژر)

منظورمان از قدرت سخت‌افزاری بیشتر البته به پردازنده، گرافیک یا رم ربطی ندارد چرا که می‌دانیم هر سال شرکت کره‌ای گوشی‌های خود را از این لحاظ به‌روزرسانی می‌کند. بنابراین مشکل خاصی از این بابت نباید وجود داشته باشد. البته این امکان (خیلی کم) وجود دارد که سامسونگ برای کاهش هزینه‌ها در این گوشی از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ استفاده نکند ولی بعید به نظر می‌رسد زد فلیپ ۴ از این حیث ناامیدمان کند.

منظورمان از افزایش قدرت سخت‌افزاری در واقع بهبود سخت‌افزاری باتری است. یعنی سامسونگ دست از بهینه‌سازی نرم‌افزاری بردارد و این‌بار واقعا سخت‌افزار را به‌روزرسانی کند تا شاهد پیشرفت چشمگیری در مصرف بهینه‌ی انرژی باشیم. مثل دوربین، این درخواست هم بسیار سخت به نظر می‌رسد چرا که خصوصا محصولی با طراحی زد فلیپ با وجود آن همه لولا و تا شدن به صورت عمودی، اصلا فضای خالی مناسبی جهت تعبیه‌ی باتری با ظرفیت بالا ندارد مگر اینکه سامسونگ یک شاهکار مهندسی بکار بگیرد و باتری با ظرفیت بیشتری در این گوشی قرار دهد.

در حال حاضر باتری بکار رفته در گلکسی زد فلیپ ۳ آنقدری کم هست که در برخی موارد حتی یک روز هم نمی‌تواند کاربران را همراهی کند. طبیعتا یک گوشی صرف نظر از طراحی که دارد نباید در نگه‌داری شارژ چنین عملکردی داشته باشد و سامسونگ باید حتما فکری به حال این وضعیت کند. خصوصا اگر نمایشگر ثانویه بزرگ‌تر شود، نیاز به باتری بزرگ‌تر بیش از میش حس خواهد شد، هرچند انجام این کار واقعا سخت به نظر می‌رسد.

البته نکته‌ای که وجود دارد و کمتر به آن توجه می‌شود این است: وقتی گوشی نمایشگر ثانویه‌ی بزرگ‌تری داشته باشد، کاربر کمتر نیاز به باز کردن گوشی پیدا می‌کند. در نتیجه شاید در بسیاری مواقع با همان نمایشگر ثانویه کار خود را پیش ببرد. نمایشگر کوچک‌تر هم چون انرژی کمتری نیاز دارد، شارژ باتری را هم خیلی مصرف نمی‌کند. در حال حاضر نمایشگر کوچکی که در زد فلیپ ۳ بکار رفته فقط به کاربر می‌گوید چرا باید گوشی خود را باز کند.

نکته‌ی بعدی در رابطه با شارژ گوشی، افزایش سرعت شارژر گلکسی زد فلیپ ۴ است. درواقع به این قابلیت خیلی نیاز داریم چرا که زد فلیپ ۳ اکنون از شارژر ۱۵ واتی پشتیبانی می‌کند. این سرعت برای یک پرچم‌دار صلا جالب نیست چرا که فناوری شارژ ۱۵ واتی برای چند سال قبل است. بنابراین اگر شرکت کره‌ای نخواهد ظرفیت باتری را افزایش دهد، بهتر خواهد بود اگر حداقل سرعت شارژر را چند برابر کند تا کاربر بتواند در صورت تمام شدن شارژ، در مدت چند دقیقه آن را تا ۴۰ الی ۵۰ درصد شارژ کند که جبران شود.

۵. گزینه‌های شخصی‌سازی‌متعدد

سامسونگ چند ماه بعد از اینکه از گلکسی زد فلیپ ۳ رونمایی کرد، تصمیم گرفت از نسخه‌ی Bespoke ادیشن آن هم رونمایی کند. نسخه‌ای که کاربر قادر بود طبق سلیقه‌ی خود آن را شخصی‌شازی کرده و از سایت خود سامسونگ سفارش دهد. کاربران می‌توانستند (همچنان می‌توانند) از بین ۴۹ ترکیب رنگی مختلف، آن ترکیبی را که می‌خواهند انتخاب و سفارش دهند تا گلکسی زد فلیپ‌شان از لحاظ ترکیب رنگی کاملا متناسب با سلیقه‌ی آن‌ها باشد.

اما نسخه‌ی Bespoke ادیشن آنطور که تصور می‌کردید نیست. نخست اینکه این نسخه فقط در تعداد محدودی تولید می‌شود و به همین خاطر همه‌ی کاربران نمی‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. دوم اینکه ۴۹ رنگ لزوما ۴۹ رنگ مجزا نیستند بلکه از ترکیب چند رنگ با هم بدست می‌آیند. بنابراین انتخاب‌ها در رنگ هم شاید برای برخی‌ها محدود باشد. از لحاظ جنس بدنه و مواد بکار رفته در آن هم هیچ حق انتخابی وجود ندارد چون اصلا تنوعی در کار نیست.

آنچه دوست داریم در نسخه‌های خاص گلکسی زد فلیپ ۴ شاهد باشیم (نه تمامی نسخه‌ها) این است که کاربر بتواند مثل حدودا ۹ سال پیش و زمان موتو ایکس، خودش گوشی را آنطور که می‌خواهد با رنگ و استایل بدنه (مثلا چرم یا چوبی یا فلزی و …) و حتی پیام خوشامدگویی هنگام روشن کردن گوشی شخصی‌شازی کند. بنابراین وقتی شخصی‌سازی می‌تواند اینطوری باشد، خیلی منطقی نیست فقط برای رنگ‌بندی، حدودا ۱۰۰۰ دلار هزینه کنیم.

گلکسی زد فلیپ ۴؛ گوشی تاشویی که می‌تواند رویایی باشد

گلکسی زد فلیپ ۳ از زمانی که رونمایی شد تاکنون به خاطر تبلیغات خوب و بازاریابی‌ فوق‌العاده‌ی شرکت کره‌ای و همچنین وجود یک سری لوازم جانبی خاص مانند قاب‌های محافظ جذاب،  توانست توجه عده‌ی زیادی از کاربران را به خود جلب کند. همچنین حس و حال نوستالژی که این گوشی به خاطر حالت باز و بسته شدن به کاربر القا می‌کتد به گونه‌ای است که گویا یک محصول با طراحی مدرن و زیبا از چیزی که چند سالی است آن را شاهد نیستیم در دستمان قرار دارد. تجربه‌ای خاص که شاید بیان آن در قالب کلمات هم کار ساده‌ای نباشد‌.

حال تصور‌ کنید اگر سامسونگ بتواند تمام قابلیت‌های بالا را در کهکشانی مورد انتظار خود بگنجاند، چه اتفاقات جذابی رخ خواهد داد. قطعا میزان فروش گلکسی زد فلیپ ۴ در صورتی که حتی نصف موارد بالا هم در آن وجود داشته باشند با توجه به ارتقاهای اجتناب‌ناپذیری که این گوشی خواهد داشت فراتر از انتظارات خواهد بود. حال باید دید چه پیش می‌آید.‌