چگونه سلامت باتری دستگاههای اندرویدی را بررسی کنیم؟
باتری از مهمترین بخشهای گجتهای هوشمند بوده که سلامت آن، اهمیت زیادی دارد. باتری تمام گجتهای هوشمند با گذشت زمان با مشکلاتی روبرو میشوند و این مسأله برای کاربران، بسیار ناامیدکننده است.
به گزارش موبوایران، باتری از مهمترین بخشهای گجتهای هوشمند بوده که سلامت آن، اهمیت زیادی دارد. باتری تمام گجتهای هوشمند با گذشت زمان با مشکلاتی روبرو میشوند و این مسأله برای کاربران، بسیار ناامیدکننده است. هرچه زمان میگذرد، باتریها نمیتوانند عملکرد خوبی همانند روزهای اول خود داشته باشند. برای مثال هنگامی که یک گوشی جدید خریداری میکنید، قطعا با مدت زمان ماندگاری شارژ باتری بیشتری در مقایسه با گوشیهای کارکرده مواجه خواهید شد.
در واقع عمر باتری موضوعی است که اکثر مردم به آن اهمیت میدهند، اما دربارهی سلامت باتری این موضوع شاید خیلی مد نظر آنها نباشد. باید بدانیم که در استفادههای بلندمدت از گوشیهای هوشمند اهمیت این موضوع دو چندان میشود. برخلاف آیفونها، دستگاههای اندرویدی راه بسیار آسانی برای بررسی این موضوع ندارند. اما در این مقاله ما قصد داریم تا راههایی را برای بررسی سلامت گوشی یا دستگاه اندرویدتان به شما پیشنهاد دهیم.
آیا میدانید یک باتری سالم چه باتری است؟ اصطلاح «عمر باتری» معمولا به مدت زمان شارژ باتری اشاره دارد. سلامت باتری به ما میگوید که باتری چقدر در حال خراب شدن است. به بیانی دیگر طول عمر باتری گوشی به معنای اندازهگیری عملکرد و بررسی باتری گوشی است. اگر سلامت باتری گوشی یا دستگاه شما پایین باشد، به این معنی است که باتری عملکرد درستی نخواهد داشت، شارژ آن سریعتر تخلیه میشود، زودتر گرم میشود و چیزهای دیگر.
همانطور که میدانید، باتری گجتهای هوشمند بدون شک یکی از مهمترین اجزای آن است. این موضوع بهحدی مهم است که شرکتهای سازنده بخش زیادی از رویدادهای خود را به تشریح فناوری باتری و شارژدهی این محصولات اختصاص میدهند. کاربران هم عموما شارژدهی این گجتها به ویژه گوشیهای هوشمند را جزو سه فاکتور اصلی برای انتخاب محصول ایدئال مطابق با نیازهای خود میدانند. باید خاطر نشان کنیم که در اکثر دستگاههای اندرویدی برنامهی خاصی برای بررسی سلامت باتری آنها وجود ندارد، اما در این مطلب ما روشهایی را برای بررسی باتری گوشی و یا دستگاههای اندرویدیتان به شما معرفی میکنیم.
بررسی سلامت باتری گوشیهای گلکسی سامسونگ
شرکت سامسونگ که یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند در جهان است، روشی برای بررسی سلامت باتری گوشیهای هوشمند خود در نظر گرفته است. برای این کار شما نیاز به یک اپلیکیشن دارید که به احتمال زیاد از قبل در گوشی هوشمند شما نصب شده است. اگر اپلیکیشن Samsung Members را ندارید، میتوانید آن را از استور گوگل پلی دانلود کنید.
برای اینکه سلامت باتری گوشی هوشمند سامسونگ خود را بررسی کنید، ابتدا باید به بخش تنظیمات گوشی مراجعه کنید. برای این کار در منوی اصلی صفحه را به پایین کشیده تا آیکون چرخ دنده به شما نشان داده شود، سپس بر روی آن کلید کرده تا وارد فضای منوی تنظیمات شوید.
سپس به پایین بروید و «Battery and Device Care» را انتخاب کنید.
در بخش «Additional Care»، قسمت «Diagnostics» را انتخاب کنید.
با این کار برنامهی Samsung Members با تعدادی آیکون با قابلیتهایی که میتوانید بررسی کنید برای شما باز میشود. برای ادامه، روی آیکون «Battery Status» ضربه بزنید. اگر قبلا این کار را انجام نداده باشید علامت تیکی روی آیکون نمیبینید.
اکنون اطلاعاتی دربارهی وضعیت سلامت باتری گوشی خود را خواهید دید. بخش «Life» وضعیت باتری گوشی شما است که به سلامت آن اشاره دارد و با چند گزینهی «خوب»، «عادی» یا «ضعیف» از وضعیت سلامت آن به شما گزارش خواهد داد.
روشهای دیگر بررسی سلامت باتری
اگر از گوشیهای شرکت سامسونگ استفاده نمیکنید، بدون استفاده از اپلیکیشنهای ثالث هم میتوانید از وضعیت سلامت باتری گوشی خود با خبر شوید. این روش از منوی مخفی اندروید استفاده میکند که با وارد کردن کدها در منوی تماس گوشی هوشمند خود قابل دسترسی است. با این حال ممکن است که این کدها در همهی دستگاهها و شبکههای تلفن همراه کار نکند. برای وارد کردن این کد، اپلیکیشن تماس گوشی خود را باز کرده و سپس کد *#*#۴۶۳۶#*#* را وارد کنید. با این کار منوی «Testing» باز میشود که ممکن است شامل بخش «Battery Status» باشد. شما میتوانید وضعیت سلامت باتری گوشی هوشمند اندرویدی خود را در این قسمت مشاهده کنید.
اگر این روش برای شما کار نکرد، احتمالا این راه برای شما جواب نخواهد داد. پس بهتر است که از یک برنامهی ثالث برای بررسی سلامت باتری گوشی خود بهره ببرید. خوشبختانه در گوگل پلی یک اپلیکیشن بسیار عالی برای این کار وجود دارد که اسم آن «AccuBattery» است.
بعد از اینکه این اپلیکیشن را دانلود و نصب کنید، صفحهای جدید مشاهده خواهید کرد که اطلاعاتی کامل درباره عملکرد AccuBattery را نمایش میدهد. محور اصلی کار این اپ را میتوان چرخهی شارژ محدود باتری گوشی دانست، اما قبل از آن که با کاهش عملکرد باتری مواجه شوید. در حقیقت هر بار که باتری از ۱۰۰ درصد به صفر برسد، میتوان گفت یک چرخه کامل اتفاق افتاده است. باید خاطر نشان کنیم که شما بلافاصله بعد از نصب این اپ از وضعیت سلامت باتری گوشی خود باخبر نمیشوید، در واقع این اپ پس از نصب شروع به ضبط دادههای مربوط به باتری گوشی شما میکند و پس از چند مرحله شارژ کردن گوشی میتوانید میزان سلامت باتری را که به درصد به شما نشان داده میشود را ببینید.
بر اساس اطلاعات منتشرشده سازندگان اپ AccuBattery، مشخص شده که کاربران میتوانند با شارژ کردن گوشی تا ۸۰ درصد بهجای ۱۰۰ درصد، عمر باتری و سلامت آن را افزایش دهند. علاوه بر اینها، این اپلیکیشن بسیار کاربردی قابلیتهای دیگری نیز در اختیار شما قرار میدهد. شما میتوانید از تنظیمات، واحد دما، زنگ هشدار برای شارژ شدن گوشی و نوتیفیکیشنهای این اپ را تغییر دهید. اپلیکیشن AccuBattery بهصورت پیشفرض، برخی از اطلاعات مربوط به باتری را بهصورت مداوم نمایش میدهد، در صورتی که این ویژگی برای شما آزاردهنده است امکان غیرفعال کردن آن وجود دارد. کاربران میتوانند در تب Discharging، نحوهی مصرف انرژی در دستگاه اندرویدی خود را ببینند. این اپلیکیشن میتواند الگوهای مصرف باتری در هنگام روشن یا خاموش بودن نمایشگر را رصد کند و جزئیات آنها را در اختیار کاربر قرار دهد.
در مجموع باید گفت که سلامت باتری چیزی نیست که شما نیازی به نگرانی دربارهی آن داشته باشید، اما دانستن میزان سلامت آن برای شما میتواند مفید باشد تا در صورت ضعیف بودن باتری، اقدام به تعویض این قطعهی مصرفی و مهم گوشیهای خود کنید. در این مقاله ما به بررسی روشهای پی بردن از وضعیت سلامت باتری گوشیهای اندرویدی پرداختیم و چند راهحل را آموزش دادیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.