عدم استقبال از تزریق دز سوم واکسن کرونا

دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید از اضافه شدن داروهای باریسیتینیب و رمدسیویر به راهنمای درمان کووید خبر داد و گفت: ظرف امروز و فردا این دستورالعمل‌ها اعلام خواهد شد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، پیام طبرسی دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با اشاره به اینکه واکسیناسیون کودکان به تصویب ستاد ملی کرونا رسیده است گفت: دو واکسن پاستور و سینوفارم از سازمان غذا و دارو مجوز تزریق در کودکان ۵ سال به بالا را دریافت کرده‌اند ولی کمیته ملی واکسن باید مقدار دُز تزریقی آن را اعلام کند که احتمالا در این هفته یا هفته آینده اعلام خواهد شد.

وی افزود: متاسفانه تاکنون استقبال خوبی از تزریق دُز سوم صورت نگرفته است. تا کنون حدود بیش از ۶۰ میلیون دُز اول و حدود ۵۴ میلیون دُز دوم تزریق شده ولی فقط حدود ۱۴ میلیون دُز سوم تزریق شده که این کمبود تزریق دُز سوم با وجود شیوع سویه اُمیکرون موجب حساسیت بیشتر شده است.

*احتمال افزایش موارد بستری در بخش و آی سی یو تا سه هفته آینده

طبرسی با اعلام این خبر که طی دو هفته گذشته ورودی مراجعه کنندگان سرپایی تقریبا دوبرابر شده است گفت: با این وجود تعداد بستری‌ها با اینکه افزایش یافته ولی چشمگیر نیست. احتمالا در دو تا سه هفته آینده موارد بستری در بخش و آی سی یو افزایش خواهد داشت. امیدواریم با رعایت اقدامات بهداشتی و از همه مهمتر زدن ماسک و تزریق دُز سوم واکسن به شدت موج پنجم نرسیم.



*اُمیکرون به دلیل سرایت پذیری خیلی بالا می‌تواند موجب افزایش مرگ و میر شود

وی در پاسخ به اینکه ویژگی‌های سویه اُمیکرون چیست اظهار داشت: اُمیکرون از لحاظ شدت خفیف‌تر از دلتا است اما به دلیل سرایت‌پذیری خیلی زیاد موجب افزایش تعداد بیماران بستری و به تبع آن افزایش مرگ و میر خواهد شد به همین دلیل باید با چشمان باز به آن نگاه کرد.

*تنها راه جلوگیری از افزایش مرگ و میر؛ تزریق واکسن است

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در توضیح دلیل کاهش تزریق دُز سوم واکسن نسبت به دُزهای اول و دوم گفت: وقتی آمار کرونا پایین آمد، مردم احساس کردند کرونا تهدیدی برای آنها محسوب نمی‌شود به همین دلیل احساس کردند به تزریق دُز سوم نیازی نیست ولی باید همه دُز سوم را تزریق کنند تا با بحرانی شبیه موج پنجم مواجه نشویم.

دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید با تایید این موضوع که واکسن می‌تواند حدود ۴ تا ۶ ماه در بدن مصونیت ایجاد کند گفت: چاره ای نداریم و تنها راه برای جلوگیری از افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر؛ تزریق واکسن است.

*زدن ماسک در جوامع عمومی اجباری می‌شود

وی با اشاره به اظهارات دکتر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: تاکید بر اجبار زدن ماسک در جوامع عمومی در جلسه آخر ستاد مطرح شده چون با این روش می‌توان ۳۰ درصد از شیوع بیماری کاست. نکته بعدی این است که افرادی که علائم سرماخوردگی دارند اگر تست هم نمی‌دهند باید ۵ روز قرنطینه شده و در مجامع حاضر نشوند.

*ستاد کرونا باید در بازگشایی مدارس تجدید نظر کند

طبرسی در پاسخ به اینکه چرا با وجود افزایش بیماران سرپایی در کشور طرح بازگشایی مدارس اجرا شده است گفت: زمانیکه این بحث مطرح شد هنوز اُمیکرون در این وضعیت نبود.اما با افزایش این سویه در کشور ستاد ملی کرونا باید تصمیم جدیدی اتخاذ کند.

*باریسیتینیب و رمدسیویر به راهنمای درمان کووید اضافه شدند

دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید درخصوص داروهایی که در پروتکل درمانی کووید قرار دارند گفت: تنها دارویی که در ایران نیست داروهای مونو کلونال آنتی بادی است که به دلیل قیمت بالای یک دوره آن که حدود ۱۸ هزار دلار است بقیه در راهنمای درمان وجود دارد. دوره رمدسیویر سه روزه برای بیماران پرخطر کرونایی در هفته اول، داروی " باریسیتینیب " برای بیماران بستری در آی سی یو که زیر دستگاه‌های اکسیژن پرفشار هستند به رژیم درمانی کرونا اضافه شده است که به زودی اعلام می‌شود. داروی پکسلووید هم از داروهایی است که در صورت تولید در ایران به رژیم درمانی اضافه خواهد شد.