به گزارش سایت طلا، یک متخصص تغذیه میگوید: احتمال این که اشخاصی که گوشت فرآوری شده زیادی مصرف میکنند، دچار فشار خون، بیماری قلبی و بیماری مزمن انسدادی ریه شوند بالا است.
اگر میخواهید زندگی سالم تری داشته باشید باید دور یک سری از غذاها را خط بکشید؛ این غذاها از جمله مضرترین غذاها برای سلامتی هستند.
۱- غذای سرخ کرده
۲- چیپس
۳- شکر افزوده
اگر در قسمت اطلاعات غذایی، «شکر افزوده» به چشم تان خورد، قید آن غذا را بزنید. آندرهآ پل میگوید: «ارزش غذایی شکر افزوده صفر است و در تحقیقات پزشکی مشخص شده که خطر چاقی مفرط و بیماریهای مرتبط با سوخت و ساز را افزایش میدهد.»
او ادامه میدهد: «می توانید شکر افزوده را با میوه یا شیره که شاخص قند پایین تری دارد و دارای مواد مغذی است، جایگزین کنید.»
۴- روغنهای فرآوری شده
آریکا هوشایت، متخصص تغذیه Paloma Health میگوید: «روغنهای فرآوری شده نظیر روغن هسته انگور، سویا، کانولا برای سلامت مضر هستند و باید از آنها دوری کرد. این بدین خاطر است که در حین فرآوری، تحت حرارتهای بسیار بالا قرار میگیرند و این کار روغنها را اکسیده میکند.»
باید سعی کنید کمتر از این نوع روغنها استفاده کنید و در عوض از میوه و سبزیجات استفاده کنید چرا که سرشار از آنتی اکسیدان هستند.
۵- چربیهای هیدروژنه
این دسته از چربیها در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده و فست فودها وجود دارند. پُل میگوید: «پژوهشها نشان داده که چربیهای هیدروژنه نرخ مرگ و میر را افزایش میدهند. این چربیها هیچ مزهای به مواد غذایی اضافه نمیکنند و تنها هزینهها را برای تولیدکننده کاهش میدهند. مثلاً بعضی برندهای کره بادامی زمینی متاسفانه حاوی این نوع چربیها هستند.»
۶- کربوهیدرات تصفیه شده
کربوهیدرات تصفیه شده شامل نان سفید، برنج سفید، پاستا، شیرینی، پیتزا و خیلی چیزهای دیگر میشود. این اقلام خوراکی دارای شکر بالا بوده و باعث چاقی میشوند. محصولات غلات فرآوری و تصفیه شده اغلب خالی از فیبر بوده و بر سلامت روده تاثیر منفی میگذارند.
۷- سوسیس برای صبحانه
مصرف گوشت فرآوری شده با بیماری قلبی کرونری (CHD) رابطه مستقیم دارد. ریزان شالی، پزشک و متخصص تغذیه مراجعانش را ترغیب میکند که هر نوع گوشت فرآوری شده را از رژیم غذایی خود حذف کنند، به خصوص از وعدهی صبحانه.
۸- گوشت فرآوری شده
باید از سوسیس، هات داگ، سوسیس و کالباس بالونی، گوشت گاو خشک شده، پپرونی و چیزهایی از این قبیل تا حد امکان پرهیز کرد چرا که این غذاها از مضرترین غذاها به حساب میآیند. لاگو میگوید: «سازمان جهانی بهداشت گوشت فرآوری شده را به عنوان یکی از مهمترین عاملان کارسینوژن یعنی سرطان زا معرفی کرده است.»
او ادامه میدهد: «مطالعات نشان داده است که احتمال این که اشخاصی که گوشت فرآوری شده زیادی مصرف میکنند، دچار فشار خون، بیماری قلبی و بیماری مزمن انسدادی ریه شوند بالاست.»