۵ مرتبه ای که گوشیهای سری گلکسی S ویژگیهای مفیدی را فدا کرده اند
گوشیهای سری گلکسی S احتمالا مشهورترین پرچمداران اندرویدی محسوب میشوند و به نوعی نمایندهی غیر رسمی اکوسیستم اندروید به حساب میآیند.
به گزارش موبوایران، گوشیهای سری گلکسی S احتمالا مشهورترین پرچمداران اندرویدی محسوب میشوند و به نوعی نمایندهی غیر رسمی اکوسیستم اندروید به حساب میآیند. این گوشیها در ابتدا ویژگیهای پر زرقوبرقی نداشتند اما سالبهسال امکانات بیشتری دریافت کردهاند. در این میان، برخی از نسلهای این سری بدون ویژگیهای مفیدی عرضه شدهاند و در ادامه به ۵ مرتبه که این گوشیها ویژگیهای نسبتاً مهمی را فدا کردهاند، میپردازیم.
۱. سری گلکسی S6 چندین ویژگی را کنار گذاشت
در سال ۲۰۱۵ گوشیهای سری گلکسی S6 بدون ۳ ویژگی مفید از راه رسیدند. اول از همه باید بگوییم که گوشیهای گلکسی S6 و S6 اج برخلاف نسل قبلی بدون گواهی IP67 و درگاه کارت microSD عرضه شدند. همچنین این گوشیها به بهرهگیری از باتری غیر قابل تعویض روی آوردند ولی نسل قبلی آنها دارای باتری قابل تعویض بود. البته در آن دوران بسیاری از گوشیها بهرهگیری از باتریهای غیرقابل تعویض روی آوردند و در کل دیر یا زود چنین رویکردی برای سری گلکسی S عملی میشد.
اما از طرف دیگر، کاهش ظرفیت باتری این گوشیها اعتراض کاربران زیادی را به همراه داشت. برای یادآوری باید بگوییم که گلکسی S5 با باتری ۳۰۰۰ میلیآمپر ساعتی به دست کاربران رسید ولی گوشیهای S6 و S6 اج به ترتیب مبتنی بر باتریهای ۲۵۵۰ و ۲۶۰۰ میلیآمپر ساعتی هستند.
۲. گلکسی S7؛ خداحافظی با سنسور مادون قرمز
سامسونگ از سری گلکسی S4 در بدنهی این گوشیها سنسور مادون قرمز تعبیه میکرد اما در سال ۲۰۱۶ برای سری گلکسی S7 این مشخصه را کنار گذاشت. در آن دوران روند ساخت و عرضهی گجتهای هوشمند افزایش یافته بود و به همین خاطر ظاهراً مدیران سامسونگ به این نتیجه رسیدند که ریموت کنترلهای مرسوم دیگر کارکرد چندانی ندارند. اما واقعیت این است که چنین ریموتهایی برای وسایلی مانند کولر یا تلویزیون همچنان به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند.
در حال حاضر، شمار زیادی از گوشیهای مقرونبهصرفه و حتی پرچمدار با سنسور مادون قرمز راهی بازار میشوند و این یعنی سامسونگ به دلیل مسائل مالی چنین مشخصهای را کنار نگذاشته است. روی هم رفته شمار محدودی از کاربران از این قابلیت استفاده میکنند و به همین خاطر کنار گذاشتن آن سروصدای چندانی ایجاد نکرد.
۳. سری گلکسی S10 بدون چراغ نوتیفیکیشن و اسکنر چشم عرضه شد
به غیر از نخستین مدل سری گلکسی S، تمام این گوشیها از گلکسی S2 تا S9 از چراغ نوتیفیکیشن بهره میبردند اما سامسونگ در سال ۲۰۱۹ گوشیهای S10 را بدون این قابلیت راهی بازار کرد. همانطور که احتمالاً میدانید، این چراغها ویژگی مفیدی برای خبردار شدن از دریافت نوتیفیکیشن هستند و مثلا برای هرکدام از نوتیفیکیشنهای مربوط به تماس، پیامک و دیگر موارد میتوانید رنگ متفاوتی را تعیین کنید.
شرکت سامسونگ بعد از حذف این مشخصه اعلام کرد که کاربران میتوانند قابلیت جدیدی را فعال کنند که با استفاده از این مشخصه، بعد از دریافت نوتیفیکیشن لبههای نمایشگر رنگهای موردنظر افراد را نمایش دهد. اگرچه این یک راهکار جایگزین نسبتاً مناسب برای مشخصهی حذف شده محسوب میشود، اما از طرف دیگر سادگی چراغ نوتیفیکیشن را ندارد.
سامسونگ سری گلکسی S8 را با حسگر اثر انگشت در پنل پشتی و اسکنر چشم عرضه کرد اما برای سری S10 این مشخصه کنار گذاشته شد. در عوض، این شرکت به بهرهگیری از حسگر اثر انگشت مبتنی بر فناوری فراصوت روی آورد که عملکرد چندان خوبی نداشت. روی هم رفته اسکنر چشم از جمله ویژگیهای مفیدی بود که به دلیل امنیت بالا از طرف برخی کاربران مورد استفاده قرار میگرفت. البته باید اذعان کنیم که این مشخصه محبوبیت چندانی نداشت و به همین خاطر سامسونگ هم در نهایت آن را کنار گذاشت.
۴. جدایی سری S20 از جک هدفون و سنسور پایش ضربان قلب
در سال ۲۰۲۰ سامسونگ هم تصمیم حذف جک هدفون را برای سری S20 عملی کرد. این در حالی است که بعد از تصمیم اپل برای حذف این مشخصه از آیفون، سامسونگ با انتشار تبلیغات مختلف این تصمیم اپل را به سخره گرفت. نکتهی قابل توجه این است که بعد از حذف جک هدفون از پرچمدار این شرکت، سامسونگ تبلیغهای موردنظر را حذف کرد.
بسیاری از کاربران قدیمی سری گلکسی S به خاطر دارند که سامسونگ در سال ۲۰۱۴ برای گوشی S5 به بهرهگیری از سنسور پایش ضربان قلب روی آورد ولی سری S20 بدون این مشخصه راهی بازار شد. البته طی چند سال گذشته ساعتها و مچبندهای هوشمند محبوبیت زیادی پیدا کردهاند و به همین خاطر سامسونگ هم در نهایت تصمیم گرفت از این قابلیت فقط در ساعتهای هوشمند خود استفاده کند.
در این میان، باید به کنار گذاشتن قابلیت دیافراگم دوگانهی دوربین هم اشاره کنیم. سامسونگ سری S9 را با این قابلیت معرفی کرد و نسل بعدی آن هم از این مشخصه بهرهمند شد. اما در نهایت برای سری S20 سامسونگ تصمیم گرفت دیگر از این قابلیت استفاده نکند. به زبان ساده، این قابلیت به کاربران اجازه میداد که دیافراگم F/1.5 یا F/2.4 را برای دوربین اصلی انتخاب کنند. هرچقدر عدد دیافراگم کمتر باشد، این موضوع به معنای بازتر بودن گشودگی دریچهی لنز است و به همین خاطر نور بیشتری راهی سنسور میشود و همچنین عمق میدان کاهش مییابد. اما در صورت انتخاب عدد بالاتر، عمق میدان تصویر افزایش مییابد و پسزمینهی سوژه هم در فوکوس قرار میگیرد.
۵. خداحافظی سری گلکسی S21 با ویژگیهای مختلف
سال گذشته سامسونگ هر سه مدل سری گلکسی S21 را بدون درگاه کارت microSD راهی بازار کرد و این تصمیم سروصدای زیادی راه انداخت. باید خاطرنشان کنیم به غیر از سری گلکسی S6 که فاقد این مشخصه بودند، تمام گوشیهای سری گلکسی S با این مشخصه راهی بازار شدهاند. یکی از مهمترین تفاوتهای سری گلکسی S با آیفون همین بهرهگیری از درگاه کارت microSD بود.
به غیر از این موضوع، باید به بهرهگیری گلکسی S21 از پنل پشتی پلاستیکی به جای پنل شیشهای اشاره کنیم. سامسونگ مدعی شد که برای این بدنه از نوع خاصی پلاستیک استفاده شده که حس استفاده از شیشه را تداعی میکند. اگرچه بدنههای پلاستیکی دوام بالاتری دارند، اما از طرف دیگر چنین مادهای یادآور گوشیهای ارزانقیمت است و بسیاری از خریداران گوشیهای پرچمدار به دنبال بهرهگیری از بدنههای باکیفیت و جذابی هستند.
علاوه بر موارد اشاره شده، گوشیهای گلکسی S21 و S21 پلاس برخلاف نسل قبلی که مبتنی بر نمایشگرهای دارای رزولوشن QHD+ بودند، با نمایشگرهای دارای رزولوشن FHD+ عرضه شدند. در ضمن نباید حذف شارژر از جعبهی این گوشیها را هم از قلم بیندازیم که سامسونگ در ابتدا این تصمیم اپل را به سخره گرفت ولی مانند جریان جک هدفون، در نهایت این ایده را عملی کرد.