دولت مصمم به اجرای طرح رتبه بندی معلمان است
معاون اول رییس جمهور تکیه و اعتماد بر مردم را حلال مشکلات کشور دانست و گفت: یکی از ویژگی های امام خمینی (ره) و همچنین مقام معظم رهبری اعتقاد به نقش آفرینی مردم در پیشبرد کارها و حل مسائل مختلف است.
به گزارش سایت طلا، معاون اول رییس جمهور تکیه و اعتماد بر مردم را حلال مشکلات کشور دانست و گفت: یکی از ویژگی های امام خمینی (ره) و همچنین مقام معظم رهبری اعتقاد به نقش آفرینی مردم در پیشبرد کارها و حل مسائل مختلف است.
محمد مخبر صبح امروز (سه شنبه) در آیین بهره برداری از ۲۹۵۰ پروژه آموزشی در سراسر کشور، با تبریک ایام دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) اظهار داشت: تدین، شجاعت، بی توجهی به دنیا، استواری در مسیر، تسلط بر نفس و مهمتر از همه اعتماد به مردم از جمله ویژگی ها و ابعاد شخصیتی امام راحل بود.
وی افزود: امام خمینی(ره) تلاش کرد تا بستر نقش آفرینی ملت در کشور فراهم شود و در پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین دوران دفاع مقدس اتکا بر مردم به نمایش گذاشته شد و امروز نیز مسائل مختلف کشور از طریق تکیه و اعتماد به مردم قابل حل است.
مخبر با اشاره به اینکه معلمان و دانش آموزان از گسترده ترین اقشار مورد خطاب امام خمینی (ره) در دوران دفاع مقدس بودند، گفت: در دوران دفاع مقدس دانش آموزان و معلمان بخش قابل توجهی از رزمندگان را شامل می شدند و نقشی اساسی در پیروزی کشور ما در جنگ تحمیلی ایفا کردند.
معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود از مجمع خیرین مدرسه ساز به عنوان شجره طیبه یاد کرد و افزود: تا به امروز ۳۰ درصد از مدارس کشور توسط خیرین احداث شده که باید از این الگو در سایر بخش ها نظیر بخش تولید و حل مسائل اشتغال نیز استفاده کنیم.
وی با قدردانی از خانواده میر محمدصادق خیر مدرسه ساز که در این مراسم حضور داشتند، گفت: خیرین مدرسه ساز کارهای بزرگی در کشور به انجام رساندند و آثار اقدامات پسندیده آنان در جای جای کشور دیده می شود.
مخبر یکی از شعارهای محوری دولت مردمی آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی را عدالت عنوان کرد و اظهار داشت: عدالت آموزشی یکی از مهمترین شاخه های عدالت محسوب می شود و اگر در این بخش نتوانیم عدالت را مستقر کنیم در سایر بخش ها نیز تحقق عدالت میسر نخواهد شد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: اگر فردی به لحاظ آموزشی در محرومیت باشد و نتواند از عدالت آموزشی برخوردار شود، استعدادها و ظرفیت های خدادادی آن شخص بروز و ظهور پیدا نخواهد کرد و از امکانات و سایر ظرفیت ها نیز برخوردار نخواهد شد.
وی با ذکر خاطره ای از حضور در محضر مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر امر مدرسه سازی تصریح کرد: زمانی که در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بودم، مقام معظم رهبری تاکید داشتند که ستاد ۱۰۰۰ مدرسه در کشور احداث کند و پس از گذشت مدتی که این امر محقق شده بود، در ملاقاتی دیگر که خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدم ایشان تاکید کردند که عدد ۱۰۰۰ بعنوان تاکید مطرح شد و باید تا می توانیم در کشور مدرسه احداث کنیم.
مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از توجه ویژه دولت به وضعیت معلمان و کارکنان آموزش و پرورش خبر داد و گفت: رسیدگی به وضعیت عزیزان شاغل در آموزش و پرورش هم در شعارهای انتخاباتی رییس جمهور بود و هم در بودجه سالانه ۱۴۰۱ مورد تاکید قرار گرفته و دولت مصمم است طرح رتبه بندی معلمان را به انجام برساند.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: در همین راستا با وجود آنکه لایحه دولت قبلی برای رتبه بندی معلمان دارای اشکالات و ایراداتی بود اما رییس جمهور تاکید کرد که همان لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم تا موضوع رتبه بندی به سرعت پیگیری و به نتیجه برسد.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده در مراسم مبنی بر وجود مدارس سنگی و کانکسی بخصوص در مناطق مرزی و کمتر برخوردار خاطر نشان کرد: دولت برای حل این مسئله هم از ظرفیت های خود و هم از ظرفیت نهادهای دیگر استفاده خواهد کرد و از وزیر آموزش و پرورش می خواهم این موضوع را با جدیت در دستور کار خود قرار دهد.
در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از خانواده میر محمد صادق خیر مدرسه ساز قدردانی شد و دکتر مخبر از طریق ویدئو کنفرانس و ارتباط با ۴ استان هرمزگان، ایلام، سیستان بلوچستان و خراسان رضوی فرمان بهره برداری از ۲۹۵۰ پروژه آموزشی در سراسر کشور را صادر کرد.
وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و با بیان اینکه توجه جدی به آموزش عمومی به عنوان زیرساخت آینده سازی و پیشرفت وآبادانی کشور از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، افزود: به برکت انقلاب اسلامی و بر پایی نظام جمهوری اسلامی ایران وابستگی نظام آموزشی کشور به کشورهای استکباری از بین رفت که در این راستا اقداماتی در دو جهت زیرساختی فیزیکی و کیفیت بخشی در جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین نرخ ۹۶ درصدی باسوادی در مقایسه با نرخ ۴۸ درصدی سال ۵۷، افزایش سرانه آموزشی کشور از ۱.۵ متر مربع به ۵.۲ متر مربع برای هر دانش آموز، افزایش تعداد کلاس های درسی از ۱۰۰ هزار در سال ۵۷ به ۵۴۰ هزار کلاس و همچنین افزایش تعداد مدارس از ۵۲ هزار مدرسه به۱۱۳ هزار مرکز آموزشی را از جمله اقدامات و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه و پیشرفت نظام آموزشی کشور توصیف کرد و گفت: از مهمترین برکات انقلاب اسلامی در راستای توجه به مباحث زیرساختی فیزیکی در نظام آموزشی کشور این است که در طول ۴۰ سال گذشته مدارسی که به تدریج فرسوده شده اند با اختصاص اعتبارات لازم مقاوم سازی و بازسازی شدند.
وی افزایش ۱۰ برابری مدارس دانش آموزان با نیازهای ویژه از ۱۶۲ مدرسه به ۱۶۸۰ مدرسه و افزایش مدارس استعدادهای درخشان از ۵ واحد به ۷۰۸ واحد و همچنین افزایش کادر آموزشی و معلمان دارای مدرک لیسانس و بالاتر از ۴۰ هزار نفر درسال ۵۷ به ۷۰۰ هزار نفر را از دیگر دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تصریح کرد: با اقدامات و تلاش های دولتمردان و خیرین مدرسه ساز در سراسر کشور نقطه ای در کشور وجود ندارد که دانش آموز از نعمت کلاس درس و نظام آموزشی برخوردار نباشد.
نوری افزود: با توجه به سند تحول بنیادین در نظام آموزشی کشور تلاش شد تا در فضاهای آموزشی و مدرسه ای کشور بازنگری اساسی بوجود آید تا انسانی طراز و معیار با توجه به آرمان های بلند امام(ره) و نظام جمهوری اسلامی ایران تربیت شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت تربیت نیروی کار متخصص برای کمک به بخش تولید و صنعت کشور، گفت: در همین راستا وزارت آموزش و پرورش توجه ویژه ای به گسترش هنرستان ها در کشور برای جذب دانش آموز در بازار کار و تامین بخش تولید داشته است که این مهم در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۹۲ در راستای ارتقای نظام آموزشی کشور نیز تاکید شده است.
وی در پایان با قدردانی از جامعه خیرین مدرسه ساز ، ستاد اجرایی فرمان امام، بانک ها، بنیاد مستضعفان، وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی که در حوزه ساخت، تجهیز و نوسازی مدارس کشور تلاش کرده اند، خاطر نشان کرد: افزایش آمار دانش آموزان از ۱۲ میلیون نفر در سال ۹۲ به ۱۵.۵ میلیون دانش آموز در سال جاری نشانگر این است که هر ساله نظام آموزشی کشور نیازمند ساخت کلاس های جدید درسی است و در کنار این نیز باید زمینه ای فراهم شود که کیفیت تربیتی دانش آموزان نیز روز به روز بهتر شود.
گفتنی است صبح امروز با دستور معاون اول رییس جمهور در مدرسه کودکان استثنایی امام رضا (ع) در منطقه ۱۶ تهران، ۲۹۵۰ پروژه آموزشی با ۱۳۴۵۰ کلاس درس به صورت متمرکز و همزمان مورد بهره برداری قرار گرفت.