۱۰ ویژگی جدید رابط کاربری One UI 4.1 سامسونگ
سامسونگ اواخر ۲۰۲۱ رابط کاربری One UI 4.0 را منتشر کرد و ویژگیهای مهم اندروید ۱۲ راهی گوشیهای موردنظر این شرکت شد.
به گزارش موبوایران، سامسونگ اواخر ۲۰۲۱ رابط کاربری One UI 4.0 را منتشر کرد و ویژگیهای مهم اندروید ۱۲ راهی گوشیهای موردنظر این شرکت شد. اما همانطور که انتظار داشتیم، گوشیهای سری S22 از One UI 4.1 بهره میبرند که نسبت به نسخهی قبلی با برخی ارتقاها روبرو شده است. در ادامه به ۱۰ ویژگی جدید این رابط کاربری میپردازیم که گوشیهای سامسونگ بعد از بهروزرسانی از مشخصههای موردنظر بهرهمند خواهند شد.
۱. تقویم هوشمند
تقویم هوشمند یکی از ویژگیهای جدید One UI 4.1 است که با استفاده از اپلیکیشن تقویم پیشفرض موجود در گوشیهای سامسونگ میتوانید از آن بهره ببرید. این قابلیت به کاربران اجازه میدهد که در صورت ذکر کردن تاریخ و ساعت در پیامهای خود، یک رویداد برای تاریخ موردنظر در تقویم ایجاد کنند. سامسونگ اعلام کرده که کاربران با استفاده از اپلیکیشنهایی مانند واتساپ و Hangout میتوانند از این قابلیت جدید بهره ببرند. هنوز مشخص نیست که آیا اپلیکیشنهای معروفی مانند Slack و اسکایپ هم میتوانند این قابلیت را ارائه دهند یا نه ولی به احتمال زیاد تمام اپلیکیشنهای پیامرسان در آیندهی نزدیک از این قابلیت بهرهمند خواهند شد.
۲. کنترل بیشتر برای رم مجازی
سامسونگ با One UI 4.0 از قابلیت رم مجازی موسوم به رم پلاس رونمایی کرد که به کاربران اجازه میدهد ۴ گیگابایت از حافظه داخلی را به عنوان رم مجازی استفاده کنند. اگرچه این قابلیت به طور پیشفرض برای تمام گوشیهای مبتنی بر این نسخه فعال شده، ولی در زمینهی افزایش یا کاهش این ظرفیت کاربران هیچ کنترلی ندارند. اما حالا در One UI 4.1، انتخاب ۲، ۴، ۶ یا ۸ گیگابایت از ظرفیت حافظه داخلی به عنوان رم مجازی امکانپذیر شده است. اگرچه رم مجازی هر چقدر هم که باشد از لحاظ کیفیت کارایی به اندازهی رم اصلی مفید نخواهد بود اما با این حال میتواند تأثیر محسوسی را در کارهای روزمره خصوصا روی گوشیهایی با میزان رم کم بگذارد.
۳. تغییر ظاهر بخش انتخاب رنگ
گوگل برای اندروید ۱۲ تغییر رنگ بخشهای مختلف رابط کاربری را امکانپذیر کرده و این قابلیت با One UI 4 به گوشیهای سامسونگ راه پیدا کرد. اما در One UI 4.0 بخش مربوط به این قابلیت با یک تغییر کوچک روبرو شده است. در نسخهی قبلی کاربران باید روی گزینههای دایرهای شکل ضربه میزدند اما در نسخهی جدید این رابط کاربری، شاهد گزینههای مستطیل شکل هستیم که درون آن تعداد رنگهای بیشتری نمایش داده میشود. بنابراین کاربران با یک نگاه میتوانند بفهمند که هرکدام از این گزینهها چه رنگهای جدیدی را برای رابط کاربری ارائه میدهند.
۴. ویجتهای هوشمند
iOS 14 و iPadOS 14 با قابلیت موسوم به Smart Stacks معرفی شدند که به آیفونها و آیپدهای موردنظر اجازه میدهد ویجتهای مختلفی را روی هم قرار دهند تا کاربران با سوایپ کردن بتوانند به این ویجتها دسترسی پیدا کنند. در One UI 4.1 یک قابلیت مشابه به نام Smart Widgets یا ویجتهای هوشمند دیده میشود که از نظر عملکردی شباهت زیادی به رویکرد اپل دارد. به لطف این مشخصه، در گوشیهای سامسونگ میتوانند ویجتهای مختلف را روی هم قرار دهید و همچنین انتخاب از بین ۳ اندازهی مختلف ممکن شده است.
۵. تنظیم کانال راست و چپ صدا
در تنظیمات بخش دسترسیپذیری، حالا میتوانید کانال سمت راست و چپ صدا را تنظیم کنید. به طور مشخص، اگر دوست دارید که بخش زیادی از صدا از اسپیکر یا هدفون سمت راست یا چپ پخش شود، حالا میتوانید چنین کاری را انجام دهید. این مشخصه برای افراد دارای مشکلات شنوایی اهمیت زیادی دارد و احتمالا با استقبال آنها روبرو خواهد شد.
۶. انتخاب روشنایی بیشتر برای نمایشگر
اگر در تنظیمات نمایشگر گزینهی مربوط به روشنایی خودکار را غیرفعال کنید، یک گزینهی جدید به نام extra brightness پدیدار میشود که به کاربران اجازه میدهد حداکثر روشنایی را افزایش دهند. در بخش پایینی این گزینه هم یک متن قرار دارد که هشدار میدهد بهرهگیری از این مشخصه مصرف شارژ باتری را افزایش خواهد داد. با وجود اینکه گوشیهای سامسونگ از نظر تنظیم خودکار روشنایی عملکرد بسیار خوبی دارند، اما در هر صورت با غیرفعالسازی آن میتوانید از این قابلیت استفاده کنید.
۷. ارائهی حالت پرو برای دوربینهای بیشتر
تا مدتها، حالت پرو اپلیکیشن دوربین فقط برای لنز اصلی مورد استفاده قرار میگرفت. اما در One UI 3.1 این قابلیت برای دوربین اولترا واید هم ارائه شد ولی دوربینهای زوم کماکان از این مشخصه بیبهره بودند. اما خوشبختانه One UI 4.1 این مشکل را برطرف کرده و حالا کاربران گلکسی S22 اولترا میتوانند در حالت پرو عکسبرداری و فیلمبرداری از دوربین تلهفوتو با زوم ۳ برابری استفاده کنند. این قابلیت قرار است برای تمام گوشیهای مبتنی بر این نسخه ارائه شود.
۸. حالت شب برای پرتره
گوشیهای سری S22 در زمینهی حالت پرتره حرف زیادی برای گفتن دارند و یکی از ویژگیهای قابل توجه آنها، استفاده از حالت شب هنگام ثبت پرتره است. اگرچه بیشتر قابلیتهای مربوط به حالت پرتره در گوشیهای سری S22 مبتنی بر چیپست این گوشیها است، اما خوشبختانه این مشخصهی جدید راهی دیگر گوشیها هم خواهد شد.
۹. قابلیتهای دوربین در دیگر اپلیکیشنها
سال گذشته سامسونگ در مراسم رونمایی سری گلکسی S21 اعلام کرد که به لطف همکاری با اینستاگرام و اسنپچت، کاربران در صورتی که از دوربین این دو اپلیکیشن استفاده کنند با کیفیت بهتری روبرو میشوند. همانطور که احتمالا میدانید، گوشیهای اندرویدی در این زمینه حرف زیادی برای گفتن ندارند و به همین خاطر بیشتر کاربران باید از اپلیکیشن دوربین جداگانه برای ثبت عکسهای باکیفیت و ویدیوهای جذاب استفاده کنند؛ زیرا این اپلیکیشنها معمولا نمیتوانند از امکانات پردازش تصویر پیشرفتهی گوشیها بهره ببرند.
اما حالا سامسونگ اعلام کرده که اینستاگرام در این زمینه به امکانات بیشتری دسترسی دارد و کاربران میتوانند با استفاده از آن بین دوربین اصلی و اولترا واید دست به انتخاب بزنند. همچنین به بهرهگیری اسنپچت از حالت شب دوربین هم اشاره شده است. در این میان نام تیکتاک هم مطرح شده ولی دقیقا مشخص نیست که کدام ویژگیها راهی این اپ میشوند.
۱۰. هماهنگی ویبره با رینگتون
یکی از قابلیتهای One UI این است که برای نوتیفیکیشنها و تماسها میتوانید ویبرههای مختلفی تعیین کنید. اما حالا به لطف One UI 4.1 بهرهگیری از ویبرهی هماهنگ با رینگتون امکانپذیر شده که احتمالا مورد توجه برخی کاربران قرار میگیرد.
در این مطلب به تمام ویژگیهای مهمی که به تازگی راهی رابط کاربری One UI شدهاند، پرداختیم. طبیعتا چنین نسخههایی تغییرات گستردهای ارائه نمیکنند و در میان تمام این ویژگیها، احتمالا قابلیت ویجتهای هوشمند با توجه بیشتری روبرو میشوند. اگرچه در حال حاضر One UI 4.1 فقط در گوشیهای سری S22 دیده میشود، ولی از ماه آینده انتشار آن برای دیگر گوشیهای سامسونگ آغاز خواهد شد.