به گزارش سایت طلا به نقل از سایت خبری الحدث، سخنگوی کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل در جریان نشستی در ژنو خاطرنشان کرد، دست کم ۱۰۰ هزار تن در اوکراین پس از فرار از منازلشان آواره شدهاند، در حالی که چندین هزار تن نیز به کشورهای همجوار از جمله مولداوی، رومانی و لهستان رفتهاند.
وی در ادامه افزود: ما پیشبینی میکنیم که بین یک تا سه میلیون تن وارد لهستان میشوند و احتمال دارد بین یک تا پنج میلیون تن نیز وارد کشورهای همسایه شوند.
در همین راستا، فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در صفحه کاربری خود در توییتر نوشت: بیش از ۵۰ هزار اوکراینی در عرض کمتر از ۴۸ ساعت از آغاز عملیات نظامی روسیه، از کشورشان فرار کردهاند و روز پنجشنبه ۱۰۰ هزار تن از شهروندان اوکراینی، در داخل کشور خود آواره شدند.
وی همچنین تصریح کرد، بیش از ۵۰ هزار پناهجوی اوکراینی در عرض کمتر از ۴۸ ساعت از کشور خود فرار کردند که اکثر آنها به سمت لهستان و مولداوی رفته و بسیاری دیگر نیز به سمت مرزها رفتهاند.
گراندی همچنین خاطرنشان کرد: ما از دولتها و شهروندان کشورهایی که مرزها را باز گذاشته و از پناهجویان استقبال میکنند، بسیار تشکر میکنیم.
در همین رابطه، افشان خان، مدیر منطقهای صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در اروپا و آسیای مرکزی اظهار داشت: کییف شاهد حملاتی است که باعث بیم و وحشت ساکنان آن شده و خانوادهها به همراه فرزندانشان به پناهگاهها و تونلهای مترو پناه بردهاند. ما همچنان در تلاش هستیم تا زیرساختهایی که در اوکراین آسیب دیدهاند را شناسایی کنیم.
وی همچنین گفت: یونیسف بر کمکهای مالی به خانوادهها تمرکز دارد و تاثیر تحریمهای غرب بر روسیه با توجه به شریان کمکها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیر دفتر سازمان بهداشت جهانی در اوکراین نیز تاکید کرد، این سازمان هیچ گزارشی از بیمارستانها در اختیار ندارد اما در تلاش است تا قربانیان را رصد و نیازها را شناسایی کند.
وی همچنین عنوان داشت، اولویت رسیدگی به زخمی شدگان و همچنین حمایتهای روانی است.
در اولین ساعات صبح پنجشنبه ۲۴ فوریه، روسیه عملیات نظامی را در اوکراین آغاز کرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که این عملیات زیرساختهای نظامی اوکراین را هدف قرار داده است و غیرنظامیان در خطر نیستند. مسکو میگوید قصد ندارد سلطه بر اوکراین را ندارد، بلکه قصد دارد کییف را خلع سلاح و تهدیداتش را متوقف کند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پس از اولین روز حمله کشورش به اوکراین اعلام کرد که "اگر این اقدام را انجام نمیدادیم با تهدید مواجه میشدیم و نمیدانم کشور ما پس از آن چگونه ادامه میداد".
وی تاکید کرد تمام تلاشهای روسیه برای دستیابی به توافق بر سر عدم گسترش ناتو با شکست مواجه شده است.