سایت خبری طلا

رقابت سکه آتی با اونس

مدتی است که روند نزولی قیمت در بازارهای سکه، طلا و ارز آغاز شده و پیش‌بینی‌ها همچنان از تداوم این روند حکایت دارد.




صبح دیروز قیمت سکه در بازار نقدی به یک میلیون و 150 هزار تومان هم رسید که البته در پی شایعاتی در خصوص رد صلاحیت برخی کاندیداهای ریاست‌جمهوری، با کمی افزایش مواجه شد؛ اما با این وجود باز هم از بهای روز قبل از آن کمتر بود.

قیمت دلار در بازار آزاد نیز در این روز مجددا کاهش یافت و به 3440 تومان رسید. در این شرایط نه تنها صرافان و دست‌اندرکاران بازار بلکه مردم عادی نیز معتقد به افت بیشتر نرخ ارز در آینده هستند.

در همین حال بازار معاملات آتی سکه طلا به تاثیر از بازارهای نقدی و دلار در آغاز معاملات روز گذشته خود، به شدت ریزش داشت به نحوی که هر سه سررسید با تغییر نزدیک به 4 درصد منفی، کار خود را آغاز کردند که البته به دلیل همان شایعات انتخاباتی، با گذشت ساعاتی از معاملات در بازار آتی سکه نیز، به تدریج از شدت کاهش قیمت‌ها کاسته شد. در همین حال قیمت سکه سررسید خرداد در این بازار روز دوشنبه، بالاتر از سکه نقدی بود. به گفته اغلب تحلیلگران، ریزش قیمت‌ها در بازارهای داخلی، به تبع کاهش بهای جهانی طلا رخ داده است؛ سقوط 44 دلاری قیمت جهانی طلا در سه روز کاری (از پنج شنبه گذشته تا دوشنبه) موجب شد تا هر اونس طلا در نخستین روز کاری بازارهای جهانی با بیش از 22 دلار کاهش، به قیمت 1342 دلار و 60 سنت برسد؛ کاهشی که بیشترین افت قیمتی این فلز طی هفته ‌های اخیر را رقم زد. مسیری که اونس طلا در پیش گرفته است و بازارهای داخلی نیز دنباله رو آن هستند، روز به روز قیمت طلا و سکه را در بازار تهران با کاهش رو‌به‌رو می‌کند؛ چراکه در شرایط فعلی اثرگذارترین پارامتر بر بازار، نوسانات اونس طلا است.
ریزشی که صبح دیروز در قیمت طلا رخ داد، موجب شد حباب قیمت طلا در کشور برای ساعاتی منفی شود؛ اما به گفته کارشناسان، سکه نقدی همچنان دارای حباب است. ریزش‌های چند وقت اخیر در این بازارها از طرفی مربوط به حجم زیاد فروشندگان طلا و سکه نیز هست. با شروع روند کاهشی قیمت‌ها بسیاری از سرمایه‌گذاران و کسانی که پیش از این سکه و طلا خریداری کرده بودند به دلیل ترس از ریزش‌های شدیدتر، اقدام به فروش طلا کرده‌اند که این مساله موجب سرازیر شدن حجم زیادی سکه و طلا به بازارها شده و شیب کاهش قیمت‌ها را تندتر نیز کرده است.

از سوی دیگر پیش‌بینی می‌شود آغاز تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده بانک مرکزی از فردا، روند کاهش قیمت را تشدید کند، اما در این میان بسیاری از خریداران این سکه‌ها اعلام می‌کنند که ترجیح می‌دهند در شرایط فعلی اقدام به تحویل گرفتن سکه‌های خود نکنند؛ چراکه با توجه به این وضعیت اگر قیمت‌ها در روز نخست خرداد ماه در همین حدود باقی بماند برای کسانی که سکه را با قیمت یک میلیون و 250 هزار تومان پیش خرید کرده‌اند، سود صفر قابل محاسبه است و اگر مبنای هزینه خواب پول طی دوره سه ماهه را در نظر بگیریم، پیش خریداران این سکه‌ها طی سه ماه معادل 5 درصد (یک چهارم سود 20 درصدی سیستم بانکی برای یک سال)، زیان کرده‌اند که رقمی معادل 60 هزار تومان است. روز گذشته بازار قراردادهای آتی سکه بورس کالا شاهد نوسانات شدیدی بود.

از ابتدای معاملات دیروز و شروع نسبتا بی منطق معاملات با کاهش شدید قیمت، مشخص بود که بازار در ادامه روز کمی قیمت‌ها را اصلاح خواهد کرد که همین طور هم شد و درصد نوسان در اواسط روز به زیر یک درصد منفی رسید و موجب شد تا بالاترین قیمت‌ها برای سررسیدهای تیر و مرداد از قیمت تسویه روز قبل بیشتر شود. در این روز حتی برای ساعاتی، درصد تغییرات برای سکه سررسید مردادماه مثبت شد.در نهایت روز دوشنبه سکه سررسید خرداد با کاهش 23/0 درصد، سررسید تیر با افت 54/0 درصد و سکه سررسید مرداد ماه با 23/0درصد افزایش به ترتیب در محدوده قیمتی (پایین‌ترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و 204 هزار تا یک میلیون و 248 هزار تومان، سررسید تیر در محدوده یک میلیون و 245 هزار تا یک میلیون و 294 هزار تومان و سکه سررسید مرداد در محدوده یک میلیون و 280 هزار تا یک میلیون و 335 هزار تومان معامله شد.