چگونه طلای خارجی را از ایرانی تشخیص دهیم؟

فروش هرگونه مصنوعات خارجی طلا در سطح کشور از 28 آبان سال 1390 در سراسر ممنوع شد؛ این خبری است که حدود 19 ماه پیش توسط مسوولان مربوطه اعلام شد اما هنوز پس از گذشت حدود دوسال از این بخشنامه چیز دیگری در بازار مشاهد می شود.

خبر را برای من بخوان


سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در آن سال فروش هر گونه مصنوعات خارجی طلا را در سطح کشور ممنوع اعلام کرد.اما اکنون حدود 19 ماه از اجرای این طرح می گذرد واگر سری به بازار بزنید می توانید در طلا فروشی ها، مصنوعاتی را مشاهده کنید که به گفته فروشندگان ، خارجی هستند و به همین دلیل اجرت ساختشان بیش از طلای ایرانی است.

رییس اتحادیه کشوری طلاو جواهر درباره ممنوعیت فروش طلای خارجی و انجام نشدن کامل آن در سطح بازار گفت: مسلما دستور العمل به ارگان های مختلف ابلاغ شده و واحدهای بازرسی و نظارتی این ارگان ها موظف هستند فروش طلای خارجی در بازار را کنترل کنند.

محمد کشتی آرای تاکید کرد: فروش طلای خارجی در سطح کشور ممنوع است و ارگان های مربوط موظف به جلوگیری از این کار هستند.

وی افزود : گاهی اوقات طلا خارجی نیست بلکه مدل آن از روی طرح های ایتالیایی کپی برداری شده و عده کمی از فروشندگان آنها را به عنوان طلای خارجی می فروشند و برای مثال بیشتر طلافروشان طلاهای خود را با این عنوان که مدل ایتالیایی است به فروش می رسانند و این یعنی از روی مدل ایتالیایی کپی برداری شده است .

وی تصریح کرد: طلا اگر واقعا خارجی باشد ، قیمتش بسیار گران تر از طلای ایرانی است.

وی درباره راههای تشخیص طلای ایرانی از خارجی گفت: در مصنوعات ساخت داخل معمولا حرف T به معنای ساخت تهران یا حرفE به معنی ساخت اصفهان یا اعدادی نظیر 24، 25 و 26 و 750 که همان طلای 18 عیار است ضرب شده است لذا مردم باید در خرید مصنوعات طلا دقت لازم را به عمل بیاورند.

کشتی آرای خاطر نشان کرد: اعداد و حروف اختصاری ضرب شده بر روی طلای ایرانی را می توان رهگیری و ردیابی کرد و حتی می توان فهمید که طلا در کدام کارخانه و چه شهری ساخته شده است.

رییس اتحادیه کشوری طلاو جواهر اظهار داشت: در مورد طلای خارجی نیز باید گفت مارک خارجی بر روی آنها درج شده و از این طریق می توان از اصالت طلا مطمئن شد.

وی در پاسخ به این سوال که برخی فروشنده ها ادعا می کنند که طلای آنها 24 عیار است، گفت: تنها طلایی که 24 عیار خالص است، شمش طلاست و به خاطر اینکه شمش، فلز نرمی است، نمی‌شود به تنهایی از آن زیورآلات ساخت. سازندگان طلا برای اینکه آن را به زیورآلات تبدیل کنند، مس و نقره به آن اضافه می‌کنند تا با پایین آمدن عیار، قابل ساخت باشد.

وی در پایان تاکید کرد: به واحدهای طلافروشی دستور داده شده که در صورت مراجعه مردم برای فروش طلای خارجی خود موظف هستند که آن را با قیمت روز طلا خریداری کنند بنابراین مردم نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.