سفر مقام‌های آمریکایی به ونزوئلای متحد پوتین برای مذاکره

به گفته یک منبع مطلع، مقام‌های ارشد آمریکایی شنبه برای دیدار با دولت نیکولاس مادورو به ونزوئلا سفر کرده‌اند و این نکته را بررسی می‌کنند که در بحبوحه حمله روسیه به اوکراین، آیا کاراکاس آماده است تا از روابط نزدیکش با پوتین دست بکشد یا خیر.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری رویترز، از زمان قطع روابط دیپلماتیک آمریکا و ونزوئلا که با کمپینی از تحریم‌ها و فشار دیپلماتیک آمریکایی‌ها همراه بود تا نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا و متحد قدیمی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه را از قدرت برکنار کند، این عالی رتبه‌ترین سفر مقامات واشنگتن به کاراکاس محسوب می‌شود.

پیشتر رئیس‌جمهوری ونزوئلا، تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل حمله نظامی آن به اوکراین را "جنایت علیه مردم روسیه و دیوانگی" توصیف کرده بود.

او گفت: ببینید آنها [غربی‌ها] با روسیه چه می‌کنند. این جنایت علیه مردم روسیه و جنگ اقتصادی است. آنها [روسیه] از سیستم سوئیفت کنار گذاشته شده‌اند، حریم هوایی آنها بسته است، همه روابط تجاری به حالت تعلیق درآمده و دسترسی به دلار آمریکا ممنوع است. کاری که [غرب] با روسیه انجام می‌دهد، جنون است.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین خواستار توقف استفاده از دلار در سیستم‌های مالی و تجاری شد، زیرا "این ارز در جنگ‌های اقتصادی استفاده می‌شود."

افراد مطلع همچنین به روزنامه نیویوریک تایمز گفتند، هیاتی شامل مقام‌های ارشد وزارت خارجه ایالات متحده و کاخ سفید به کاراکاس رفته‌اند تا با دولت نیکولاس مادورو دیدار کنند. مشخص نیست که این هیات تا چه زمانی در ونزوئلا می‌ماند یا با چه کسانی دیدار خواهد داشت.

این سفر هیات دولت واشنگتن به این کشور آمریکای لاتین در حالی صورت گرفته که ونزوئلا و چند کشور دیگر در این منطقه شامل نیکاراگوئه و کوبا به عنوان متحد روسیه در روزهای گذشته به قطعنامه سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای ممتنع داده یا اصلا رای ندادند.

روزنامه نیویورک تایمز همچنین به این مساله اشاره کرده که این اقدامات از سوی کشورهای ذکر شده احتمالا به این دلیل بوده که آنها شاید خودشان را از حمله روسیه به اوکراین دور نگه داشته و از این اقدامات فاصله گرفته‌اند.

در یازدهمین روز حمله روسیه به اوکراین، درگیری‌ها همچنان ادامه دارد. در گزارش روزانه ارتش اوکراین از اوضاع جنگ که امروز (یکشنبه) منتشر شد آمده است، نیروهای روسیه همچنان بر کی‌یف متمرکز بوده و همزمان به حملات خود علیه خارکیف و میکولایف ادامه می‌دهند. این بیانیه همچنین از ادامه تلاش روسیه برای ایجاد یک معبر زمینی با شبه جزیره کریمه خبر داد.

در همین حال مادورو می‌گوید که برای از سرگیری تجارت نفت با ایالات متحده آماده است و این اظهارنظر در حالی مطرح شده که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در حال بررسی کاهش واردات نفت روسیه است.

نیویورک تایمز همچنین نوشت، این سفر از سوی هیات دولت واشنگتن عالی رتبه‌ترین نشست بین دو کشور در طول سال‌های گذشته محسوب می‌شود.

پس از آنکه مادورو در انتخابات ۲۰۱۹ بار دیگر جای پای خود را به عنوان رئیس‌جمهوری ونزوئلا محکم کرد و این پیروزی از سوی خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون کاراکاس و چند کشور غربی از جمله دولت واشنگتن "متقلبانه" نامیده شد، دو کشور تمامی روابط دیپلماتیک خود را در همان سال متوقف کردند.

در آن زمان، دونالد ترامپ رئیس جمهوری وقت ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه دولت مادورو وضع کرد و این مساله باعث شد تا ونزوئلا به سمت چین، ایران و روسیه متمایل شود تا از آنها کمک‌های اقتصادی و سیاسی بطلبد. کمپانی‌های انرژی روسیه و بانک‌های این کشور از آن زمان نقش اصلی در صادرات نفت ونزوئلا ایفا کرده‌اند.