صحبت کردن با خود
خود گفتاری برای حفظ سلامت روان توسط روانشناسان، بسیار توصیه می شود، اما اغلب بسیاری از مردم به اشتباه آن را تفسیر می کنند و نمی دانند که چگونه این خودگفتاری باید به درستی انجام شود در نتیجه به جای مفید بودن باعث خود تخریبی و از بین بردن اعتماد به نفس و عزت نفس در خود می شوند.
بیایید، از 6 عادت خودگفتاری غلط و آسیب رسان زیر آگاه شویم تا بتوانیم جلو آن را بگیریم.
1. منفی فرض کردن هر اتفاقی!
به عنوان مثال، زمانی که شما پیامی به دوست خود می دهید و منتظر پاسخ وی هستید، اما دوستتان به شما پاسخی نمی دهد، درنتیجه با خود فکر می کنید که آن شخص برای پاسخ دادن به پیام شما تنبل است یا به شما اهمیت نمی دهد و یا اینکه مغرور است! درحالیکه ممکن است فقط سرش شلوغ باشد و فرصت پاسخگویی نداشته باشد.
2. عادت به قضاوت کردن خودمان و دادن پیام های منفی!
به عنوان مثال، "من به اندازه کافی خوب نیستم، هیچ لباسی به من نمی آید، من زیبا نیستم، من بی عرضه ام، باز هم گند زدم، من احمقم ".
درحالیکه، آنچه ما فکر می کنیم با واقعیت یکسان نیست و ما بی انصاف ترین و بی رحم ترین شخص برای خودمان هستیم.
3. عادت به گفتن این که اتفاقات بد قطعا در آینده نیز ادامه خواهد داشت!
به عنوان مثال، "امروز من آزمونم را خراب کردم، مطمئناً در آینده هم در هیچ دانشگاهی قبول نخواهم شد و یا هیچ جا مرا استخدام نمی کنند"
4. تمرکز بیش از حد روی بدترین احتمال یک رویداد!
به عنوان مثال، "من می خواهم با دیگران دوست شوم، اما چون مدت زیادیست که از جامعه فاصله گرفته ام، حتما همه مرا نادیده می گیرند یا مرا به عنوان عضو نمی پذیرند، پس بهتره کلا بی خیالش شوم."
5. بزرگنمایی مشکلات کوچک!
مثلاً "چرا من اصلاً چنین کاری کردم، اشتباه کردم و مستحق این هستم که همه همیشه به من فحش بدهند!"
6. احساس گناه بیش از حد برای اشتباهی که مسئولیتش با شما نیست!
به عنوان مثال، "من باید خودم می آمدم و نامه را تحویل می دادم، پس حتما از طرف رئیس سرزنش می شوم و حقم است."
شش مورد فوق بسیار آزاردهنده خواهد بود و ناخواسته باعث ایجاد مشکل فقط هم برای خودتان خواهد شد؛ برای بهتر کردن زندگی خود از خودگویی منفی حتما دست بردارید و آن را تمرین کنید.