سایت خبری طلا

خط مقدم دیجیتالی جنگ روسیه و اوکراین!

منبع: ایسنا


محققان امنیت سایبری می گویند اپلیکیشن پیام رسان رمزنگاری شده تلگرام به خط مقدم دیجیتالی جنگ روسیه و اوکراین تبدیل شده است.


به گزارش سایت طلا ، شرکت چک پوینت ریسرچ در گزارشی اعلام کرد این اپلیکیشن که به کاربران اجازه می دهد در مکالمات گروهی شرکت کنند و پیامهای مستقیم را بدون ردیابی شدن از سوی گروه های شخص ثالث ارسال کنند، به منبع اطلاعات نادرست تبدیل شده است.

به گفته اودِد وانونو، مدیر تحقیقات آسیب پذیریهای محصولات در چک پوینت، تلگرام به خط مقدم دیجیتالی جنگ روسیه و اوکراین تبدیل شده و افراد در آن به جانبداری آنلاین مشغول شده اند. افرادی از هر گوشه دنیا مشاهده می شوند که در حال سازماندهی و تامین منابع برای حمایت از روسیه یا اوکراین هستند.

بعضی از گروهها در تلگرام که رمزنگاری سر به سر ندارند، حملات سایبری را برای هدف گرفتن روسیه هماهنگ می کنند در حالی که سایرین به مرکز اطلاعات و اخبار و بیان روایتهای جنگ تبدیل شده اند و برای حمایت از اوکراین درخواست پول می کنند یا مرتکب کلاهبرداری می شوند.

وانونو تصریح کرد: در کل گروههای تلگرامی حول جنگ روسیه و اوکراین از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، افزایش شش برابری داشته اند. به همه افراد اکیدا توصیه می کنیم به دقت مراقب فعالیت تلگرامی خود و افرادی که با آنها تماس می گیرند، باشند. در تلگرام عده ای وجود دارند که به دنبال بهره برداری از حامیان اوکراین یا روسیه هستند.

طبق گزارش چک پوینت ریسرچ، گروههای کاربرانی که در تلگرام درباره جنگ صحبت می کنند، روزانه چند صد برابر در این اپلیکیشن افزایش پیدا کرده اند و به ۲۰۰ هزار کاربر در هر گروه رسیده اند.

بعضی از کلاهبرداران از احساسات پیرامون این بحران سوءاستفاده کرده و پول برای مردم اوکراین درخواست می کنند. چک پوینت ریسرچ به چنین درخواستهایی مشکوک بوده و گروههای سازمان دهنده این درخواستها را کلاهبردار می داند. حدود چهار درصد از گروهها در تلگرام که توسط چک پوینت ریسرچ مشاهده شده اند، به دنبال جمع آوری کمک برای یکی از طرفین این جنگ بوده اند که بسیاری از آنها مشکوک به نظر می رسند.

گروههای حمله سایبری به روسیه هم هر روز رشد می کنند و به بیش از ۲۵۰ هزار کاربر در هر گروه رسیده اند. حمله کنندگان سایبری در تلگرام به اهداف روسیه اشاره می کنند. حدود یک چهارم از گروههای تلگرامی که چک پوینت ریسرچ مشاهده کرده است، تلاش می کنند متخصصان IT، هکرها و سایر کارشناسان فناوری را برای متحد کردن حملاتشان علیه اشخاص و وب سایتهای روسی جذب کنند.

همچنین حدود ۷۱ درصد از گروههایی که توسط این شرکت امنیت سایبری مورد بررسی قرار گرفته اند، مختص اخبار پیرامون جنگ هستند که صحت آنها از سوی منابع خبری واقعی تایید نشده اند. این گروهها که روایتهای مختلفی از یک خبر را نقل می کنند، طی دو هفته گذشته رشد قابل توجهی پیدا کرده اند. اخبار تایید نشده، شکلی از سلاح روانی برای تضعیف روحیه و تاثیرگذاری بر روحیه افراد هستند.

بر اساس گزارش فاکس بیزنس، چک پوینت ریسرچ به کاربرانی که نمی خواهند قربانی کلاهبرداری شوند، توصیه کرد از کلیک روی لینکهای ناشناس خودداری کرده و مراقب درخواستهای مشکوک باشند و از ارسال پول به منابع ناشناس خودداری کنند و تنها از منابع موثق و معتبر خبر دریافت کنند.