به گزارش سایت طلا،دفتر مدیر اطلاعاتی آمریکا در جدیدترین گزارش موسوم به «ارزیابی سالانه تهدیدها» اذعان کرده که فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در راستای ساخت سلاح هستهای نیست.
در این گزارش آمده است: «ارزیابی ما همچنان این است که ایران در حال انجام دادن فعالیتهای کلیدی برای ساخت سلاح هستهای نیست.»
در ادامه این گزارش آمده است: «در جولای ۲۰۱۹، بعد از خروج آمریکا از برجام در مه ۲۰۱۸ ایران برخی فعالیتها را که از محدودههای برجام فراتر میرفت را از سر گرفت. اگر ایران از تخفیفهای تحریمی برخوردار نشود مقامهای ایرانی احتمالاً غنیسازی بیشتر اورانیوم تا ۹۰ درصد را مدنظر قرار خواهند داد.
در این گزارش تصریح شده ایران همواره از سرگیری فعالیتهای هستهای خودش را به عنوان پاسخی بازگشتپذیر به خروج از برجام معرفی کرده و این پیام را ارسال کرده که چنانچه ایالات متحده تحریمها را رفع کرده و به تعهدات برجامیاش پایبند شود، پایبندی کامل خود به برجام را از سر خواهد گرفت.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.