سامسونگ به خاطر کند کردن عمدی گوشی‌هایش تحت بازرسی قرار می‌گیرد

اینطور که به نظر می‌رسد سامسونگ به خاطر تبلیغات اشتباه یا بهتر است بگوییم گول‌زننده‌ای که در رابطه با سری گلکسی S22 انجام داده مورد تحقیق و بازرسی قرار خواهد گرفت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، اینطور که به نظر می‌رسد سامسونگ به خاطر تبلیغات اشتباه یا بهتر است بگوییم گول‌زننده‌ای که در رابطه با سری گلکسی S22 انجام داده مورد تحقیق و بازرسی قرار خواهد گرفت.

به‌تازگی خبری منتشر شده مبنی براینکه سرویس بهینه‌سازی گیمینگ سامسونگ که تحت عنوان GOS شناخته می‌شود، سرعت گوشی‌های سامسونگ از جمله سری گلکسی S22 را کاهش داده است. این اپلیکیشن در واقع برای این منظور طراحی شده که در انجام بازی‌ها، تمام فعالیت‌ها را متوقف کند تا از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری شود. اما اینطور که به نظر می‌رسد، این اپلیکیشن نه تنها این کار را انجام می‌دهد بلکه عملکرد بسیاری از اپلیکیشن‌های غیر گیمینگ را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود گوشی پرچم‌داری نظیر گلکسی S22 در اجرای یک اپلیکیشن معمولی مثل آفیس هم با کندی مواجه شود.

برخی از خبرگزاری‌ها معتقدند کاربران قرار است علیه سامسونگ شکایتی را تنظیم کنند. برخی دیگر هم می‌گویند سامسونگ احتمالا با این کار باید به مقامات دولت کره‌ی جنوبی پاسخگو باشد. بنابراین به نظر می‌رسد این کار سامسونگ برایش دردسرساز شده است. البته GOS اپلیکیشن جدیدی هم نیست اما در آپدیت One UI 4.0 که اندروید ۱۲ را به گوشی‌های سامسونگ آورد، کاربران دیگر قادر به غیرفعال کردن آن نیستند. همین موضوع باعث شد این اپلیکیشن از کنترل خارج شده و عملکرد بیش از ۱۰ هزار اپلیکیشن را که ۶۸۰۰ مورد از آن‌ها اصلا گیمینگ هم نیستند را محدود کرد. از جمله معروف‌ترین این اپلیکیشن‌ها می‌توان به مایکروسافت آفیس و یوتیوب اشاره کرد.

آنچه که باعث می‌شود این عمل نه چندان درست را غیر عمدی ندانیم این است که اپلیکیشن‌های بنچمارک از لیست اپ‌هایی که باید توسط GOS محدود شوند خارج شده تا گوشی‌های شرکت کره‌ای در بنچمارک‌ها خوب و قدرتمند ظاهر شوند تا کاربران به خرید آن‌ها ترغیب شوند. در نتیجه کاربر با بررسی بنچمارک یک گوشی خریداری کرده ولی در عمل می‌بیند که عملکرد آن بسیار دور از حد انتظار است. اگر این اتفاق نمی‌افتاد شاید می‌شد گفت یک اشتباه پیش آمده اما به نظر می‌رسد سامسونگ عمدا این کار را انجام می‌دهد. حال چرا اصلا مشخص نیست.

البته شرکت کره‌ای این اتهام را نپذیرفت و گفت اپلیکیشن‌های غیر گیمینگ اصلا در لیست اپ‌هایی که باید توسط GOS محدود شوند قرار ندارد. همچنین شرکت کره‌ای اعلام کرد گزینه‌ای را برای خاموش کردن این سرویس در آپدیت بعدی قرار خواهد داد. هرچند این موضوع هم کاربران خشمگین را راضی نکرد. بعد از اعلام این خبر، گیک‌بنچ که یک اپلیکیشن بنچمارک معروف به حساب می‌آید تمام گوشی‌های سری گلکسی S را تحریم کرد و اکنون هم سازمان خبری کره‌ای Yonhap اعلام کرده برخی از کاربران گوشی‌های گلکسی S22 هم قرار است علیه سامسونگ شکایت کنند.

اینطور که به نظر می‌رسد، به ازای هر شخص سامسونگ باید مبلغ ۳۰۰٫۰۰۰ وون کره که معادل ۲۴۲ دلار است را پرداخت کند. یکی از این افراد هم گفته که قرار است یک دعوی قانونی علیه شرکت کره‌ای ترتیب دهد چرا که تبلیغات شرکت را مبنی بر قدرت بالای سری گلکسی S22 کاملا کذب و صرفا جهت گول زدن کاربران می‌داند. این در حالی است که قیمت گلکسی‌های جدید از ۸۵۰ تا ۱۲۰۰ دلار آن هم در مدل پایه متغیر است. طبیعتا همه انتظار دارند محصول پرچم‌داری که خریداری می‌کنند نهایت قدرت خود را در انجام کارهای مختلف بکار بگیرد.

سامسونگ در تبلیغات اعلام کرده بود که گلکسی S22 بهترین عملکرد را در میان تمام گوشی‌های شرکت کره‌ای دارد و به لطف رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز متغیر، یکی از بهترین گوشی‌های حال حاضر به حساب می‌آید. اما در عمل به نظر می‌رسد کاربران آنچه را که بهایش را پرداخت کردند دریافت نکردند. کمیسیون تجارت عادلانه‌ی کره (KFTC) هم بعد از انتشار خبرهای مربوط به این موضوع قرار است به‌زودی آن را مورد بازرسی قرار دهد و از سامسونگ پیرامون آن توضیح بخواهد.

شرکت کره‌ای پیش‌تر اعلام کرد GOS به دلایل امنیتی نمی‌تواند غیرفعال شود اما الان می‌گوید این قابلیت به گوشی در راستای کنترل دما کمک می‌کند تا مطمئن شود پردازنده و گرافیک در فرکانس ایمنی فعالیت می‌کنند. حال باید دید چه پیش می‌آید. آیا سامسونگ بعد از بازرسی صورت گرفته بابت این اتفاق خسارت پرداخت می‌کند یا موفق می‌شود کمیسیون تجارت عادلانه‌ی کره را متقاعد کند کاری که انجام داده دلیل منطقی دارد.