نکاتی مهم درباره نگهداری ماهی قرمز
مسئول اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری درباره نگهداری ماهی قرمز نکاتی را بیان کرد.
به گزارش سایت طلا، مسئول اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری درباره نگهداری ماهی قرمز نکاتی را بیان کرد.
مظاهر زمانی با بیان اینکه الزامات بهداشتی باید در همه مراحل تولید، توزیع، خردهفروشی، خرید و نگهداری ماهی رعایت شود، گفت: از آنجایی که مراکز تولید و توزیع توسط دامپزشکی کنترل میشود لذا رعایت نکات بهداشتی در زمان خرید و هنگام نگهداری از ماهی بیشتر مورد توجه است.
ماهی بیماری کرونا را منتقل نمیکند
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ترجیحاً ماهی گلی از مراکزی که شهرداری با هماهنگی دامپزشکی دایر کرده است خریده شود، افزود: کرونا در ماهی بیماریزا نیست، اما یک سری نکات باید رعایت شود که فروشنده و ماهی به صورت مکانیکی ناقل بیماری نشوند.
وی ادامه داد: دقت شود که از تماس مستقیم با ماهی و آب ماهی و از خرید ماهی لک دار، فاقد رنگ شفاف، بیحال و ... خودداری شود.
آب ماهی را در فاضلاب بریزید
زمانی به روش نگهداری ماهی در منزل اشاره و بیان کرد: حتیالامکان ماهی را در ظرف یک بارمصرف یا پلاستیک خریداری و در منزل آب را در فاضلاب بریزید و ظرف را امها کنید همچنین ظرف جدید را نیز با نمک و بتادین ضدعفونی و سپس ماهی را به آن منتقل کنید.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: اگر از آب شهری برای نگهداری ماهی استفاده میشود آب را ساعتی در دمای محیط قرار دهند تا کلرزدایی شود زیراکه کلر باعث تلفات و مرگ ماهی میشود همچنین بهتر است از آکواریوم یا ظرف دهانه باز استفاده شود تا اکسیژن بیشتری به ماهی برسد.
آب ماهی هر ۲۴ ساعت یک بار تعویض شود
وی با بیان اینکه آب مورد نیاز هر ماهی حداقل یک لیتر است، ادامه داد: با توجه به اینکه ماهی قرمز گرمابی و از خانواده ماهیان کپور است و بهترین درجه حرارت برای این موجودات ۲۲ تا ۲۶ درجه است، در هر ۲۴ ساعت یک بار باید ۲۵ درصد آب ماهی عوض شود البته بهتر است در این کار ماهی کمتر دستکاری و در معرض استرس قرار بگیرد.
زمانی با اشاره به اینکه استرس عمر ماهی را کاهش میدهد، بیان داشت: اگر همه نکات و الزامات بهداشتی رعایت شود و استرس کمتری به ماهی وارد شود تا چندین سال زنده میماند.
ماهی قرمز را در نهر رها نکنید
وی با بیان اینکه ماهی قرمز را در رودخانه و نهرها رها نکنید، افزود: ممکن است این ماهیها بیماریهای نهفته داشته باشند که برای سایر ماهیها خطرساز باشد همچنین گونههایی مانند خزندگان، دوزیستان، لاکپشت و حلزون گوش قرمز که عرضه آنها نیز ممنوع است ناقل بیماریهایی به انسان هستند که باید از خرید و عرضه آنها جلوگیری شود.
مجوز فروش از دامپزشکی نیز گرفته شود
مسئول اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان گفت: اکثر مراکز فروش تنها از صنف و شهرداری مجوز دارند که همه مراکز باید مانند مراکز عمده فروش و تکثیر از دامپزشکی نیز این مجوز را بگیرند.