سایت خبری طلا

بیشترین جستجوی ایرانی‌ها در گوگل طی سال 1400

منبع: دیجیاتو


بررسی بیشترین عبارات جستجو شده در گوگل به خوبی نشان می‌دهد کاربران ایرانی در طول یک سال گذشته به دنبال چه موضوعاتی بوده‌اند.


به گزارش موبوایران، بررسی بیشترین عبارات جستجو شده در گوگل به خوبی نشان می‌دهد کاربران ایرانی در طول یک سال گذشته به دنبال چه موضوعاتی بوده‌اند. حال که به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم از گوگل ترندز کمک گرفته‌ایم تا ببینیم ایرانی‌ها در سال 1400 دنبال چه چیزهایی گشته‌اند. براساس آمار موجود، عبارات مرتبط با ارزهای دیجیتال و سامانه‌های آموزشی بیش از هر چیز دیگری برای ایرانی‌ها جذاب بوده‌اند.

اکثر ایرانی‌ها چه برای کسب یک خبر درباره موضوعی خاص و چه برای رسیدن به سایت‌های روزمره‌شان، جستجو در گوگل را به تایپ دامنه سایت موردنظرشان ترجیح می‌دهند. از همین رو جستجوهای ثبت شده در گوگل به خوبی می‌تواند گزارشی از رفتار کاربران ایرانی در اینترنت نشان دهد.

گوگل ترندز یکی از سرویس‌های غول تکنولوژی دنیا است که روند جستجوی کلمات و موضوعات مختلف در گوگل را گزارش می‌دهد. در سرویس گوگل ترندز، پرجستجوها در دو حالت نمایش داده می‌شود. یکی موضوعات و کلماتی است که روند رو به رشد طی بازه زمانی مشخص شده داشته‌اند؛ دیگری نیز مواردی است که مجموع تعداد جستجوهایشان در بازه زمانی خاص بالا بوده است.

حال برای آنکه بفهمیم کاربران ایرانی طی سالی که گذشت در فضای مجازی به دنبال چه موضوعاتی بودند به سراغ گوگل ترندز رفته‌ایم و نتایج آن را در دو دسته رو به رشد و پرجستجوترین‌‎ها بررسی می‌کنیم. پیش از این نتایج جستجو کاربران ایرانی به تفکیک هر ماه را اعلام کرده‌ایم که می‌توانید به طور مثال بیشترین جستجو‌ی ایرانی‌ها در گوگل طی بهمن 1400 را مشاهده کنید.

لازم به ذکر است که به احتمال زیاد، آمارهای گوگل ترندز براساس آی پی کاربران است و کوکی‌ها تاثیری در شناسایی منطقه افراد نداشته باشد. از همین رو عباراتی که کاربران با VPN در گوگل جستجو می‌کنند، جزو این آمار اعلامی قرار نخواهند گرفت.

پرجستجوترین‌های سال 1400

لیست عبارت‌های پرجستجوی گوگل تقریبا شامل عبارات کلی می‌شود. دانلود، آهنگ، فیلم، عکس، قیمت، ایران، بازی، طلا، سریال و گل عبارت‌هایی هستند که به تنهایی یا به صورت ترکیبی با کلمات دیگر بیش از سایر کلمات در گوگل طی سال 1400 جستجو شده‌اند.

عبارت‌هایی با رشد جستجو در گوگل طی سال 1400

اما اگر کلی‌گویی جستجوهای گوگل را کنار بگذاریم، بخش «رشد در جستجو» اطلاعات بهتری را برای مقایسه رفتار کاربران ایرانی نسبت به سال‌های گذشته در اختیارمان قرار می‌دهد. در ادامه این بخش را به صورت موضوعی بررسی خواهیم کرد.

سامانه‌های آموزشی

با شیوع کرونا و رونق آموزش مجازی، سامانه‌های آموزشی بیش از پیش در گوگل جستجو شده‌اند. وادانا (آموزش مجازی دانشگاه آزاد)، آموزشیار (سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی)،شاد، سمیاد (سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی دانشگاه فنی و حرفه‌ای)، سمالایو (دانشگاه علمی کاربردی)، سایت پادا (پرونده الکترونیکی دانش آموزان) و سیدا (سامانه یکپارچه دانش آموزی) سامانه‌هایی هستند که با رشد در جستجو در گوگل طی 1400 همراه شدند.

ارزهای دیجیتال

بازدهی قابل توجه ارزهای دیجیتال همچون بیت کوین طی نیمه دوم سال 1399 باعث شد تا افراد زیادی از سراسر دنیا همچون ایران، به فعالیت در این بازار علاقمند شوند. با وجود آنکه قیمت بیت کوین طی یک سال اخیر با نوساناتی همراه بود اما همچنان تب ارزهای دیجیتال در سال 1400 نخوابید.

در همین راستا به ترتیب نوبیتکس (سکوی تبادل ارز دیجیتال ایرانی)، بیت برگ (استارتاپی در حوزه ارزهای دیجیتال و اعلام لحظه‌ای قیمت ریالی بیت کوین)، تریدینگ ویو(ابزار تحلیل چارت‌های مالی همچون ارزهای دیجیتال)، قیمت ارز دیجیتال، ارز دیجیتال و کوین مارکت کپ(وبسایتی کاربردی در زمینه ارزهای دیجیتال) با بیشترین رشد جستجو در گوگل طی یک سال گذشته رو به رو شدند.

البته تنها بازار ارزهای دیجیتال در جستجوی گوگل داغ نبود بلکه ایزی تریدر(سامانه معاملاتی کارگزاری مفید) و شستا (سهام تامین اجتماعی) دو عبارت مرتبط با بازار سرمایه ایران بودند که طی یک سال گذشته بسیار جستجو شدند.

قرعه‌کشی ایران خودرو: یکی از پدیده‌های عجیب طی سال‌های گذشته، عرضه خودرو در ایران با قرعه‌کشی است. هر از گاهی یکی از دو شرکت تولیدکننده خودرو در کشور با محدودیت کم، اقدام به ثبت نام خودرو با قیمتی پایین‌تر از قیمت بازار کرده و هر بار با قرعه‌کشی، برندگان را اعلام کردند. تفاوت قیمت کارخانه با بازار باعث شده تا ثبت نام در قرعه‌کشی ایران خودرو برای کاربران جذاب شود و شاهد جستجوی بسیار آن در گوگل باشیم.

1400: ترکیب 1400 با کلمات مختلف باعث شده تا این عدد با رشد جستجو در گوگل همراه شود. تقویم 1400، عید فطر 1400، جدول لیگ برتر 1400، وام ازدواج 1400 و... از جمله پرجستجوهای یک سال اخیر بودند.

آب و هوا: کشور عزیزمان ایران چهار فصل بوده از همین رو ایرانی‌ها جهت تصمیم‌گیری برای خروج از خانه، سفر و گردش همواره ترجیح می‌دهند وضعیت آب و هوا را بررسی کنند.

نوبت‌دهی تعویض پلاک: با شیوع کرونا، ارائه بسیاری از خدمات در کشور منوط به پیش‌ثبت‌نام در فضای مجازی شد. برای تعویض پلاک نیز در سراسر کشور بایستی ابتدا به صورت آنلاین نوبت گرفت و سپس به مراکز تعویض پلاک مراجعه کرد، این امر به کاهش ازدحام در این مراکز و خطر ابتلا به کرونا کمک کرد. حضور این عبارت در میان پرجستجوهای گوگل از میزان بالای معامله ماشین در کشور حکایت دارد.

ثبت‌نام واکسن کرونا: تا اواسط تیرماه امسال واکسیناسیون کرونا از وضعیت خوبی برخوردار نبود و تنها گروه معدودی از ایرانی‌ها موفق به دریافت واکسن شده بودند. با افزایش واردات واکسن به کشور، ثبت نام دریافت واکسن براساس گروه‌های سنی مختلف آغاز شد تا اینکه از نیمه دوم امسال، تزریق واکسن کرونا بدون نیاز به ثبت نام انجام شد.