بیانیه ۴۹ سناتور در مخالفت با تلاش آمریکا برای بازگشت به برجام

تمامی نماینده‌های جمهوری‌خواه در مجلس سنا به استثنای یک نماینده بیانیه‌ای در مخالفت با تلاش‌های دولت آمریکا برای بازگشت به برجام صادر کردند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، همه نمایندگان جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا به استثنای «راند پال» با انتشار بیانیه‌ای مشترک به ابراز مخالفت با تلاش‌های دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای بازگشت به برجام پرداختند.

۴۹ سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی در این بیانیه بر موضع خود در رد هر گونه تلاش از سوی دولت بایدن برای رفع تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران به بهانه ادعایی «حمایت از تروریسم» تأکید کرده‌ و گفته‌اند که تلاش خواهند کرد تصمیم‌گیری در خصوص رفع چنین تحریم‌هایی را به کنگره بیاورند.

در این بیانیه آمده است: «به استناد قرائن مختلف می‌توان گفت به نظر می‌رسد دولت بایدن عرصه را [به ایران] واگذار کرده است. به نظر می‌رسد دولت با رفع تحریم‌هایی که دلیل وضع آنها نه فعالیت‌های هسته‌ای ایران بلکه حمایت مستمر از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشر بوده موافقت کرده است.»

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی به ویژه آمریکا در زمینه آنچه حمایت ایران از «تروریسم» یا «نقض حقوق بشر» خوانده شده را رد کرده است. ادعای آمریکا در حالی مطرح می‌شود که دولت‌های عراق و سوریه بارها از تلاش‌های ایران در مبارزه با گروه‌های تروریستی از جمله داعش تقدیر کرده‌اند.

تهران علاوه بر این، ادعاهای کشورهای غربی در خصوص آنچه «نقض حقوق بشر» خوانده می‌شود را مغرضانه توصیف کرده و آنها را رد کرده است. شواهد مختلف حاکی از آن هستند که آمریکا و کشورهای هم‌پیمان آن از ادعاهای مربوط به نقض حقوق بشر برای فشارهای سیاسی بر کشورهای ناهمسو با منافع خود استفاده می‌کنند.

قانونگذاران آمریکایی در بیانیه امروز خود اضافه کرده‌اند قصد دارند هر گونه تلاش برای برداشتن تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران به بهانه تروریستی را به رأی‌گیری در مجلس سنا منوط کنند. آنها همچنین تصریح کرده‌اند که به دنبال بازاعمال چنین تحریم‌هایی بعد از رفع احتمالی آنها خواهند بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خارج کردن آمریکا از «برجام»، علاوه بر بازاعمال تمامی تحریم‌های متوقف‌شده به موجب این توافق، تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد. واشنگتن علاوه بر این، برخی از افراد و نهادهایی را که پیشتر به بهانه هسته‌ای در فهرست تحریم قرار گرفته بودند به بهانه‌های دیگر در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

مقام‌های دولت ترامپ در آن زمان به صراحت اعلام می‌کردند که هدف از اضافه کردن برچسب‌های تحریمی جدید (مانند تروریسم و حقوق بشر) به نهادهایی که پیشتر به بهانه همکاری با برنامه هسته‌ای ایران در فهرست تحریم قرار داشتند دشوار کردن بازگشت به برجام برای دولت آینده آمریکا است.

۴۹ سناتور آمریکایی در بیانیه خود همچنین از دولت بایدن به دلیل «عدم مشورت کافی» با کنگره در خصوص برجام انتقاد کرده و نوشته‌اند که دولت بایدن به مفاد قانونی موسوم به «قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران» که خواستار ارائه هر گونه توافق هسته‌ای با ایران به کنگره است پایبند نبوده است.