5 مزیت چشمگیر شاهی برای سلامتی
شاهی از آن دسته از سبزیجات است که اغلب نادیده گرفته می شود اما دارای مواد مغذی قدرتمندی است. برگ های کوچک و گرد و ساقه های خوراکی آن طعمی فلفلی و کمی تند دارد.
شاهی از آن دسته از سبزیجات است که اغلب نادیده گرفته می شود اما دارای مواد مغذی قدرتمندی است. برگ های کوچک و گرد و ساقه های خوراکی آن طعمی فلفلی و کمی تند دارد. شاهی بخشی از خانواده سبزیجات Brassicaceae است که شامل کلم پیچ هم می شود. در این مقاله از پنج مزیت چشمگیر شاهی می گوییم. در ادامه با ما
همراه باشید.
1.سرشار از مواد مغذی، به ویژه ویتامین K
شاهی کم کالری است اما مجموعه وسیعی از مواد مغذی را در خود جای داده است. تراکم مواد مغذی معیاری از مواد مغذی موجود در یک غذا در رابطه با میزان کالری است که می دهد. بنابراین شاهی یک غذای بسیار مغذی است. در واقع، در فهرست میوهها و سبزیجات نیروگاه مرکز کنترل بیماری ایالات متحده رتبه اول را دارد.
2. محتوای آنتی اکسیدانی بالا ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد
شاهی پر از ترکیبات گیاهی به نام آنتی اکسیدان است که در برابر آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد، که مولکول های مضری هستند و منجر به استرس اکسیداتیو می شوند، محافظت می کند. استرس اکسیداتیو با چندین بیماری مزمن از جمله دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. خوشبختانه، رژیم های غذایی سرشار از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند شاهی می تواند به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند، که ممکن است خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد.
3. حاوی ترکیباتی است که ممکن است از انواع خاصی از سرطان جلوگیری کند
از آنجایی که شاهی سرشار از مواد شیمیایی گیاهی است، ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. شاهی و سایر سبزیجات چلیپایی حاوی گلوکوزینولات هستند که وقتی با چاقو بریده می شوند یا جویده می شوند به ترکیباتی به نام ایزوتیوسیانات ها فعال می شوند . ایزوتیوسیانات ها شامل مواد شیمیایی مانند سولفورافان و فنتیل ایزوتیوسیانات (PEITC) هستند. این ترکیبات با محافظت از سلول های سالم در برابر آسیب، غیرفعال کردن مواد شیمیایی سرطان زا و جلوگیری از رشد و گسترش تومورها در برابر سرطان محافظت می کنند. نشان داده شده است که ایزوتیوسیانات های موجود در شاهی از سرطان روده بزرگ، ریه، پروستات و پوست جلوگیری می کند. علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که ایزوتیوسیاناتها و سولفورافان موجود در شاهی، رشد سلولهای سرطان سینه را سرکوب می کنند.
4. برای سلامت قلب بسیارمفید است
خوردن شاهی ممکن است به طرق مختلف برای سلامت قلب مفید باشد. شاهی یک سبزی چلیپایی است. شاهی بخشی از خانواده سبزیجات چلیپایی است. رژیم غذایی سرشار از سبزیجات چلیپایی ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد. مروری بر مطالعات روی بیش از 500000 نفر، خوردن سبزیجات چلیپایی را با کاهش 16 درصدی خطر بیماری قلبی مرتبط دانست .آنتی اکسیدان ها سلامت قلب را بهبود می بخشند شاهی حاوی آنتی اکسیدان های بتا کاروتن، زآگزانتین و لوتئین است. سطوح پایین این کاروتنوئیدها با بیماری قلبی و فشار خون بالا مرتبط است. مطالعات نشان دادهاند که سطوح بالای کاروتنوئیدها نه تنها از ابتلا به بیماریهای قلبی محافظت می کنند، بلکه خطر حمله قلبی و سکته را نیز کاهش می دهند.
5. حاوی مواد معدنی و ویتامین K در برابر پوکی استخوان محافظت می کند
شاهی حاوی بسیاری از مواد معدنی لازم برای سلامت استخوان ها از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. اگرچه کلسیم به دلیل اثراتش بر سلامت استخوان ها شناخته شده است، منیزیم، ویتامین K و پتاسیم نیز نقش مهمی ایفا می کنند . داشتن یک رژیم غذایی متعادل سرشار از سبزیجات غنی از مواد مغذی با تأثیر مثبت بر سلامت استخوان ها مرتبط است. ویتامین K جزء استئوکلسین است، پروتئینی که بافت استخوانی سالم را می سازد و به تنظیم چرخش استخوان کمک می کند.