چرا مایکروسافت هیچوقت ویندوز ۹ را منتشر نکرد؟
مایکروسافت بعد از ویندوز ۸، تصمیم گرفت ویندوز ۱۰ را به دست کاربران برساند. اما چرا ویندوز ۹ هیچوقت منتشر نشد؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
به گزارش موبوایران، مایکروسافت بعد از ویندوز ۸، تصمیم گرفت ویندوز ۱۰ را به دست کاربران برساند. اما چرا ویندوز ۹ هیچوقت منتشر نشد؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
بعد از انتشار ویندوز ۸، طبیعتا تمام کاربران چشمانتظار معرفی و ارائهی ویندوز ۹ بودند اما در سال ۲۰۱۴ مایکروسافت با معرفی ویندوز ۱۰ همه را غافلگیر کرد. اما دلیل این تصمیم تا حد زیادی به ویندوز ۸ برمیگردد. این نسخه از ویندوز اگرچه ویژگیهای نوآورانهای داشت، ولی با استقبال کاربران روبرو نشد. این انتقادات به حدی زیاد بود که مایکروسافت در سال ۲۰۱۳ با انتشار ویندوز ۸.۱ بخشی از این مشکلات را برطرف کرد ولی همچنان حرف زیادی برای گفتن نداشت.
به همین خاطر مدیران مایکروسافت برای نامگذاری نسخهی بعدی از عدد ۱۰ استفاده کردند که به کاربران نشان دهند ویندوز ۱۰ صرفا یک آپدیت معمولی برای نسخهی قبلی ویندوز محسوب نمیشود و در کل امکانات بسیار جذابتری را ارائه میدهد. در مراسم رونمایی از ویندوز ۱۰، یکی از مدیران مایکروسافت اعلام کرد با توجه به پیشرفتهای به دست آمده، استفاده از نام ویندوز ۹ برای این نسخهی جدید درست نبود.
همچنین به نظر میرسید مایکروسافت در ابتدا قصد داشته برای این نسخه از نام ویندوز وان استفاده کند ولی با توجه به اینکه ویندوز ۱.۰ در سال ۱۹۸۵ عرضه شده، نتوانستند چنین کاری انجام دهند. بنابراین احتمالا به این نتیجه رسیدهاند که یک صفر را در کنار عدد یک قرار دهند و سیستمعامل جدید خود را به عنوان ویندوز ۱۰ به دست کاربران برسانند. در دنیای مارکتینگ برای نامگذاری محصولات قواعد سفت و سختی وجود ندارد و در کل هم این توضیحات منطقی به نظر میرسند.
یک دلیل غیر رسمی: مشکلات سازگاری ویندوز ۹
با این حال، توضیحات ارائه شده از طرف مایکروسافت تمام کاربران را نکرده بود و بنابراین تئوریهای مختلفی در ارتباط با اتخاذ این تصمیم مطرح شد. یکی از این تئوریها درست در روز معرفی ویندوز ۱۰ از طرف یکی از کاربران ردیت که ادعا میکرد یکی از توسعهدهندگان ویندوز است، مطرح شد. او نوشت دلیل اصلی مایکروسافت برای کنار گذاشتن نام ویندوز ۹ این است که ممکن است برخی برنامههای قدیمی این نسخه را با ویندوز ۹۵ یا ویندوز ۹۸ اشتباه بگیرند.
با توجه به اینکه نسخههای جدید ویندوز طوری توسعه یافتهاند که برنامههای قدیمی هم روی آنها اجرا شوند، چنین ادعایی در آن زمان مورد توجه زیادی قرار گرفت. با این حال، برنامهنویسها با بررسیهای کدهای ویندوز ۹۵ و ۹۸ به این نتیحه رسیدند که این دو نسخه برای برنامهها به عنوان نسخههای ۴.۰۰.۹۵ و ۴.۱۰.۱۹۹۸ شناخته میشوند و به همین خاطر صحت این ادعا را رد کردند.
با این حال، تمام برنامهها از نظر برنامهنویسی ایدئال نیستند و برخی از آنها برای بررسی نسخهی ویندوز به نام رسمی ارائه شده توجه میکنند. بنابراین ممکن است ادعای کاربر ردیت تا حدی صحت داشته باشد.
نحس بودن عدد ۹ در ژاپن
از طرف دیگر، ممکن است یکی از کارکنان مایکروسافت به مدیران این شرکت گفته که عدد ۹ در ژاپن نحس است و درکل بازار این کشور برای مایکروسافت اهمیت زیادی دارد. اما در این مورد هیچ سند و مدرکی فاش نشده و صرفا گمانهزنی است. در هر صورت دلیل آن هرچه که باشد، در حال حاضر میلیونها کاربر در سرتاسر جهان به ویندوز ۹ از ویندوز ۱۰ استفاده میکنند.