اگر در دوران بارداری به سر می برید خطر دیابت را جدی بگیرید
دیابت یکی از بیماری هایی است که در دوران بارداری برخی از مادران شروع می شود و شدیدا سلامت مادر و بچه را به خطر می اندازد.
در دوران بارداری، برخی از زنان سطح قند خون بالایی دارند. این بیماری به عنوان دیابت بارداری (GDM) شناخته میشود. دیابت بارداری به طور معمول بین هفته های 24 تا 28 بارداری ایجاد می شود.
اگر در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا شوید، به این معنی نیست که شما قبل از بارداری دیابت داشتهاید یا پس از بارداری به آن مبتلا خواهید شد. اما، دیابت بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در آینده افزایش میدهد
علائم دیابت بارداری چیست؟
به ندرت پیش می آید که دیابت حاملگی علائم ایجاد کند. اگر علائمی را تجربه کنید، احتمالاً خفیف خواهند بود. آن ها ممکن است شامل مواردی همچون خستگی، تاری دید، تشنگی بیش از حد، نیاز بیش از حد به ادرار کردن و خرناس می باشد.
چه عواملی باعث دیابت بارداری میشوند؟
علت دقیق دیابت بارداری ناشناخته است، اما احتمالاً هورمونها در این امر نقش دارند. هنگامی که باردار هستید، بدن مقادیر بیشتری از برخی هورمونها را تولید میکند ، از جمله لاکتوژن جفت انسانی (hPL)، هورمونهایی که مقاومت به انسولین را افزایش می دهند.
اگر به دیابت بارداری مبتلا هستم چه بخورم؟
رژیم متعادل کلید اصلی مدیریت صحیح دیابت بارداری است. به طور خاص، زنان مبتلا به دیابت بارداری باید توجه ویژهای به مصرف کربوهیدرات، پروتئین و چربی خود داشته باشند.
گزینه های سالم کربوهیدرات شامل: غلات کامل، برنج قهوه ای، لوبیا، نخود، عدس و سایر حبوبات، سبزیجات نشاستهدار و میوههایی با قند پایین می شود.
همچنین منابع خوب پروتئین نیز همواره گزینه هایی مانند گوشت و مرغ بدون چربی، ماهی و توفو است.
و اما در آخر نیز چربیهای سالم را جدی بگیرید و آن ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید مانند: آجیل، دانهها، روغن زیتون و آووکادو بدون نمک.