سایت خبری طلا

یک فنجان قهوه چه مدت انسان را بیدار نگه می دارد؟

منبع: ایسنا


کافئین پس از حدود ۱۵ تا ۴۵ دقیقه از خوردن آن به حداکثر می‌رسد و پس از پنج ساعت میزان آن در خون، نصف می‌شود. ولی مدت دوام اثر کافئین حد مشخصی ندارد.


کافئین پس از حدود ۱۵ تا ۴۵ دقیقه از خوردن آن به حداکثر می‌رسد و پس از پنج ساعت میزان آن در خون، نصف می‌شود. ولی مدت دوام اثر کافئین حد مشخصی ندارد و به چند عامل یعنی دوز (مقدار مصرف) کافئین و عوامل فردی مانند سن، وزن بدن و میزان حساسیت به کافئین بستگی دارد.

به گزارش سایت طلا ، قهوه به عنوان یک نوشیدنی در بسیاری از نقاط دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوشیدنی که از دانه‌های قهوه تهیه می‌شود؛ انواع مختلف دارد و حاوی مواد معدنی و سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است.

مهندس اقبال جاسمی کارشناس فارماکولوژی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در خصوص این نوشیدنی اظهار کرد: کافئین ماده موثره قهوه است. کافئین داروی محرک اعصاب است که فشار خون و ضربان قلب را بالا و خواب را از بین می‌برد، توان و انرژی بدن را افزایش و خلق را بهبود می‌دهد. کافئین به سرعت عمل کرده و بسیاری از افراد اثرات آن را طی چند دقیقه احساس می‌کنند.

این کارشناس بیان کرد: اثرات کافئین تا وقتی بدن آن را به طور کامل متابولیزه کند (بسوزاند) ادامه می‌یابد. مدت دوام اثرات کافئین به چند عامل بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه نیمه عمر کافئین در خون حدود پنج ساعت است، یعنی کسی که ۴۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می کند، ۲۰ میلی‌گرم کافئین پس از پنج ساعت در بدن او باقی مانده است، اظهار کرد: غلظت خونی کافئین پس از حدود ۴۵-۱۵ دقیقه از خوردن آن به حداکثر می‌رسد، سپس کبد کافئین را به سرعت متابولیزه می‌کند.

جاسمی افزود: بیشتر افراد حداکثر اثرات کافئین را طی این مدت احساس می‌کنند که شامل بی‌خوابی، اضطراب، اثر مدری و افزایش ناگهانی انرژی بدن است و هنگامی که متابولیسم (سوختن) کافئین شروع می‌شود، این اثرات به تدریج کاهش می‌یابد. همچنین افرادی که به طور منظم کافئین مصرف می‌کنند، نسبت به آن مقاوم می‌شوند و اثرات آن را چندان احساس نمی‌کنند. اما، اثرات کافئین در افرادی که نسبت به آن بسیار حساس هستند ممکن است تا ساعت‌ها یا روز بعد ادامه یابد.

به نقل از روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی؛ وی خاطرنشان کرد: مدت دوام اثر کافئین حد مشخصی ندارد و به چند عامل یعنی دوز (مقدار مصرف) کافئین و عوامل فردی مانند سن، وزن بدن و میزان حساسیت به کافئین بستگی دارد.