به گزارش سایت طلا، کینوا نوعی از غلات و دانه خوراکی مفید و سالم که بعد از پخته شدن باز می شود و طعمی مثل آجیل دارد. از کینوا و آرد کنیوا در سالاد، سوپ و غذاهای دیگر استفاده می شود.
اما دلیل پرطرفدار بودن این ماده غذایی چیست؟ تحقیقات ثابت کرده است که کینوا منبع پروتئین، فسفر ،منیزیم و آهن است و فیبر ان از فیبر غلات دیگر بیشتر است و به دلیل نداشتن گلوتن به راحتی هضم می شود.
خیلی از افراد کینوا را جایگزین برنج در رژیم غذایی شان می کنند چون اکثراً تصور می کنند کینوا کالری کمتری از برنج دارد.
کینوا پخته در هر ۱۰۰ گرم
۴/۴ گرم پروتئین دارد
۲/۸ گرم فیبر دارد
۱۲۰ کالری دارد
برنج پخته شده
۲/۷ گرم پروتیئن دارد
۰/۴ گرم فیبر دارد
۱۳۰ کالری دارد
در واقع کینوا و برنج از نظر کالری تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و فقط از نظر میزان فیبر و پروتئین که با هم فرق می کند.
البته نکته خیلی مهمی وجود دارد آن هم اینکه با وجود اینکه هضم کینوا به دلیل نداشتن گلوتن راحت تر اس اما مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به معده درد و اسهال و نفخ شود زیرا که بدن شما نمی تواند مقدار فیبر موجود در کینوا را تحمل کند.
هدف تمام این مطالب این است تا بدانید که در مصرف ماده های غذایی سالم هم باید اعتدال رعایت شود و از هر ماده غذایی به اندازه استفاده کنید و بهتر به غذایی که می خورید اهمیت بدهید.