آزمایش بی سر و صدای موشک ابرفراصوت آمریکا از بیم روسیه

آمریکا ماه مارس یک موشک ابرفراصوت آزمایش کرد اما برای پرهیز از تشدید تنش‌‌ها با روسیه به مدت دو هفته این موضوع را محرمانه نگه داشت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،در حالی که تنش‌های کشورهای غربی با روسیه بر سر بحران اوکراین ادامه دارد، اقدام آمریکا در آزمایش موشک ابرفراصوت خبرساز شده است.

شبکه «سی‌ان‌ان» روز سه شنبه (امروز) گزارشی به نقل از «یک مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)» منتشر کرد و در آن از اقدام بی سر و صدای واشنگتن در آزمایش یک موشک ابرفراصوت خبر داد.

طبق این گزارش، «ایالات متحده اواسط ماه مارس با موفقیت یک موشک ابرفراصوت آزمایش کرد اما با توجه به اینکه رئیس‌جمهور جو بایدن قصد داشت برای سفر به اروپا برود، به منظور جلوگیری از تشدید تنش‌ها با روسیه به مدت دو هفته این موضوع را محرمانه باقی گذاشت.

مقام پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، گفت که آمریکا این موشک ابرفراصوت را با بمب‌افکن بی‌-52 در ساحل غربی خود آزمایش کرد. به گفته او، این اولین آزمایش موفق نسخه موشک ابرفراصوت ساخت شرکت «لاکهید مارتین» بوده است.

این مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان خبر داد، موشک ابرفراصوت در ارتفاع ۶۵ هزار فوتی شلیک شد و بیش از ۳۰۰ مایل برای اصابت به هدف از پیش تعیین شده پرواز کرد.

شبکه سی‌ان‌ان در گزارش خود نوشت: «آزمایش (این موشک ابرفراصوت) چند روز بعد از اقدام روسیه در استفاده از موشک ابرفراصوت خودش در جریان تجاوز به اوکراین انجام شد».

روسیه اوایل ماه مارس اعلام کرد که با موشک ابرفراصوت «کینژال» به انبار مهمات ارتش اوکراین در غرب این کشور حمله و آن را نابود کرد.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به دنبال اقدام روسیه در شلیک موشک ابرفراصوت در اوکراین گفته بود که این اقدام «اقدام تغییردهنده معادله بازی» در حمله به اوکراین نخواهد بود و چند روز بعد هم «جان کربی» سخنگوی پنتاگون گفته بود: «سخت است بتوان توجیه دقیق این اقدام (استفاده روسیه از موشک کینژال در اوکراین) را فهمید».

رسانه‌ای شدن اقدام آمریکا در آزمایش موشک ابرفراصوت و محرمانه نگه داشتن آن در شرایطی صورت گرفته که پیش از این واشنگتن اقدام از پیش اعلام شده خود برای آزمایش‌ آزمایش بی سر و صدای موشک ابرفراصوت واشنگتن

رسانه‌ای شدن اقدام آمریکا در آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید موسوم به «مینوت‌مَن ۳» را به تعویق انداخته بود. جان کربی سخنگوی پنتاگون آن زمان در توضیح چرایی تعویق آزمایش این موشک قاره پیما گفته بود، آمریکا قصد ندارد فعالیت‌هایی انجام دهد که موجب سوءتفاهم بیشتر با روسیه شود.