به گزارش سایت طلا، برطبق رسوم هرساله با شروع ماه رمضان پای زولبیا و بامیه به خانه ها باز شده است و افراد با خوردن این شیرینی محبوب روزانه شکر و قند زیادی را به بدن خود وارد می کنند.
اما در واقع بعد از خوردن زولبیا و بامیه آن ها چه مسیری را در بدن ما طی می کنند؟
در جریان خون
زولبیا و بامیه سرشار از قند ساده هستند که به سرعت شکسته میشود . بنابراین خوردن مقدار کمی از آنها میتواند قند خون را به میزان زیادی بالا ببرد و ترشح انسولین در بدن به طور ناگهانی زیاد شود . این موضوع باعث مقاومت بدن به انسولین و بالا رفتن ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 می شود .
در کبد
زولبیا و بامیه علاوه بر قند زیاد ، چربی و کلسترول بالایی دارد که منجر به تجمع چربی در کبد و کبد چرب میشود که در طولانی مدت میتواند باعث التهاب کبد ، زخم و حتی سرطان کبد شود .
در قلب
چربی اشباع و کلسترول بالای زولبیا و بامیه باعث بالا رفتن چربی خون و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی ، گرفتگی عروق ، بالا رفتن فشارخون و سکته قلبی می شود .
در پوست
یکی از عوامل چروک شدن پوست متصل شدن مولکول های قند به کلاژن و الاستین است که باعث از دست رفتن انعطاف و جوانی پوست و پیر شدن آن می شود . مصرف زیاد و طولانی مدت زولبیا بامیه با بالا بردن قند خون باعث بیشتر شدن این اتفاق و چروک شدن پوست می شود.
در کل بدن
زولبیا و بامیه خوراکی هایی چرب و پرکالری اند که خاصیت غذایی بسیار کمی دارند . یک عدد بامیه متوسط 80 کالری و یک عدد زولبیا 230 کالری دارد. به همین خاطر باعث اضافه وزن می شود . علاوه بر این چون اشتها را کاهش می دهد ، باعث می شود وعده ی غذایی مغذی را حذف کنید و بدنتان دچار کمبود ریزمغذی ها شود .