اقلام ماه رمضان چند؟/ سفره افطار آب رفت
افزایش قیمت کالاهای اساسی به خصوص محصولات پروتئینی در ایام تعطیلات نوروز رخ داد و پس از آن با شروع ماه مبارک رمضان شدت بیشتری گرفت؛ یکی از کالاهای اساسی که رشد قیمت آن در روزهای اخیر بسیار خبر ساز شده است،گوشت قرمز است.
به گزارش سایت طلا، افزایش قیمت کالاهای اساسی به خصوص محصولات پروتئینی در ایام تعطیلات نوروز رخ داد و پس از آن با شروع ماه مبارک رمضان شدت بیشتری گرفت؛ یکی از کالاهای اساسی که رشد قیمت آن در روزهای اخیر بسیار خبر ساز شده است،گوشت قرمز است.
طبق گزارش های منتشر شده در برخی از موارد قیمت هر کیلوگرم گوشت فیله گوساله حتی از ۳۰۰ هزار تومان نیز گذر کرده است و مشاهدات حاکی از آن است که قیمت فروش عمده ران گوساله ١٨٠هزار تومان، سردست گوساله ١٧٠هزار تومان، راسته گوساله ١٨٠هزار تومان، ران گوسفند ١٨۴هزار تومان، سردست گوسفند ١٨٠هزار تومان، گردن گوسفند ١۴٢هزار تومان و راسته مغز بیاستخوان گوسفندی ۲۹۰هزار تومان است.
گفتنی است که با سربه فلک کشیدن قیمت گوشت قرمز دولت اقدام به عرضه گوشت منجمد دولتی به بازار کرده است و امروز نخستین روز عرضه این محصول است؛ با مصوبه ستاد تنظیم بازار از امروز هر کیلو گوشت منجمد گوساله با قیمت ۹۵ هزار تومان و گوشت منجمد گوسفند با قیمت ۸۵ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
اما تنها گوشت قرمز نیست که این روزها قیمت آن رو به فزونی گذاشته است؛ بررسی های میدانی از افزایش به طور میانگین ۱۰ هزار تومانی قیمت برنج ایرانی در بازار در چند هفته اخیر حکایت دارد به طوری که هر کیلوگرم برنج هاشمی معطر گیلان در حال حاضر در مرز ۹۰ هزار تومانی خرید و فروش میشود.
در ردههای پایینتر اما برنج ارزان تر نیز در بازار یافت میشود به طوری که هر کیلوگرم برنج صدری هاشمی در حال حاضر در بازه قیمتی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می شود و هر کیلوگرم برنج هندی تنظیم بازار نیز در بازار در بازه قیمتی ۲۲ تا ۲۴ هزار تومان خرید و فروش می شود.
گفتنی است که آغاز ماه رمضان به افزایش قیمت برنجهای نیمدانه شدت بیشتری بخشیده است و همزمان با افزایش تقاضا برای این نوع از برنج در راستا تهیه شله زرد روند قیمتها در بازار صعودی شده است؛ در حال حاضر هر کیلوگرم از برنج نیمدانه طارم گلستان در بازار در بازه قیمتی ۴۵ تا ۵۰ هزار تومانی قرار دارد.
خرما نیز یکی دیگر از کالاهای اساسی ماه رمضان است که قیمت آن در این ایام سر به فلک کشیده است؛ بررسی های میدانی حاکی از آن است که خرما مضافتی بم در حال حاضر در بازار کیلویی ۱۰۰ هزار تومان قیمت خورده است و این در حالی است که دلالان هر کیلوگرم از خرما مضافتی بم را در تابستان ۱۴۰۰ به قیمت کیلویی ۳۰ هزار تومان از باغداران خریداری کردهاند.
انواع مختلف خرما اما با نرخهای نجومی تری در بازار خرید و فروش می شود به طوری که طبق بررسی های به عمل آمده هر کیلوگرم خرما پیاروم در حال حاضر در بازار در مرز 200 هزار تومانی قرار دارد.
انتشار نرخ مصوب زولبیا و بامیه نیز در روزهای ابتدایی ماه رمضان همگان را شگفتزده کرد؛ براساس اعلام علی بهره مند رئیس اتحادیه قنادان تهران قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه در واحدهای درجه یک ۷۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه در واحدهای درجه دو ۶۰ هزار تومان تعیین شده است.
شکر یکی دیگر از اقلام اساسی ماه مبارک رمضان هست که هر کیلوگرم از آن در بازار در بازه قیمتی 28 تا 30 هزار تومان خرید و فروش میشود؛ قیمت شکر در حالی در بازار بالا رفته است که در ماه مبارک رمضان ۱۰۰ هزار تن شکر سفید برای مصرف خانوارها و صنف و صنعت از محل ذخایر راهبردی، متناسب با موجودی انبارها به منظور عرضه در سطح کشور تخصیص یافته و در اختیار کارگروه تنظیم بازار استانها قرار گرفته است.
به گفته رئیس اتحادیه کبابی، حلیم و آش پزندگان قیمت هر کیلو حلیم بدون مخلفات به ۵۵ هزار تومان، با مخلفات به حدود ۶۰ هزار تومان رسیده است. قیمت آش شله قلمکار نیز همانند نرخ حلیم است و بدون مخلفات ۵۵ هزار تومان و با مخلفات ۶۰ هزار تومان است.
به گفته محمدی هر کیلو آش رشته ۵۰ هزار تومان و یک پرس آن ۳۰ هزار تومان است. هر کیلو شله زرد هم کیلویی ۴۰ هزار تومان به فروش میرسد.