به گزارش سایت طلا ، محققان دانشگاه راتگرز در ایالت نیوجرسی آمریکا به هنگام انجام آزمایشها بر روی موش ها، موفق به کشف هورمونی شدند که دارای تاثیرات درمانی بر روی بیماری کبد چرب غیر الکلی است.
طبق تحقیقات جدید محققان دانشگاه راتگرز، هورمونی که سبب بلوغ و نیز کنترل باروری در انسانها میشود، ممکن است قابلیت آن را داشته باشد که به عنوان درمانی برای بیماران کبد چرب غیر الکلی به کار گرفته شود.
در این پژوهش که در «مجله تحقیقات بالینی» (Journal of Clinical Investigation) منتشر شده است، مدرک مستدلی ارائه شده، مبنی بر این که یک نسخه اصلاح شده از هورمون طبیعی «کیسپیتین» (kisspeptin) میتواند برای درمان «بیماری کبد چرب غیر الکلی» (NAFLD) مورد استفاده قرار بگیرد.
«موشمی باتاچاریا» (Moshmi Bhattacharya) محقق اصلی این پژوهش و استادیار در دانشکده پزشکی دانشگاه راتگرز بیش از ۱۵ سال را صرف پژوهش و مطالعه بر روی هورمون «کیسپپتین» و تاثیر آن بر روی سلامت کرد. این هورمون، علاوه بر ایفای نقشی کلیدی در بلوغ و حفظ عملکرد تولید مثل، با اشتها و جاذبه جنسی نیز مرتبط است.
وی به همراه دیگر محققان در این پژوهش، میزان چربی و قند فراوانی را در رژیم غذایی موشها تعبیه کردند تا آنها را به چاقی و بیماری کبد چرب غیر الکلی دچار سازند. پس از آن مشخص شد هورمون کیسپیتین داده شده به این موش ها، آنها را از رشد کبد چرب، «استئاتوهپاتیت غیرالکلی» و «فیبروز کبدی» حفظ کرده است.
بیماری کبد چرب غیر الکلی شایعترین نوع از بیماری مزمنی است که کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد و با افزایش چاقی و دیابت نوع دو در ارتباط است. این بیماری به عنوان یک بیماری خاموش شناخته میشود؛ چرا که یا معمولا علائمی ندارد و یا با علائمی اندک همراه است. این بیماری با تجمع چربی در کبد آغاز میشود و به وضعیتی که از آن با نام «کبد چرب» یاد میشود، ختم میشود. با وخیمتر شدن بیماری، کبد ملتهب شده و فرد بیمار به «استئاتوهپاتیت غیرالکلی» (NASH) مبتلا میشود. به دنبال این وضعیت فیبروز و سیروز کبدی پدیدار میشود که در این شرایط، کبد زخم شده و آسیب جبران ناپذیری را میبیند.
همچنین گروهی از بیماران استئاتوهپاتیت غیر الکلی نیز که دچار سیروز کبدی هستند، ممکن است به «سرطان کبد» مبتلا شوند. باید بگوییم در حال حاضر درمان تایید شدهای برای استئاتوهپاتیت غیرالکلی وجود ندارد.