به گزارش سایت طلا، نرخهای اجاره در بازار مسکن تهران و دیگر کلانشهرها افزایش یافته که این موضوع باعث نگرانی مستاجران شده است.
بازار اجاره مسکن از ابتدای سال با نوسانات قیمتی روبرو بوده و حتی بسیاری از مستاجران و مشاوران املاک از افزایش هفتگی قیمتهای اجاره در برخی از مناطق خبر میدهند.
بررسیهای میدانی هم نشان میدهد که بازار اجاره در تهران و همچنین سایر شهرهای بزرگ از اواخر سال ۱۴۰۰ تاکنون افزایشی بوده که باعث نارضایتی بسیاری از مستاجران شده است.
تاج یکی از مستاجران واقع در محدوده بلوار فردوس تهران می گوید: نرخهای اجاره در محدوده غرب تهران از روزهای پایانی اسفند ۱۴۰۰ تا کنون حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
به گفته او در مناطق مختلف حداقل نرخهای اجاره بین ۲ تا ۴ میلیون تومان است که بنا به متراژ و امکانات منزل متفاوت است.
محمدی یکی دیگر از مستاجران واقع در منطقه ولیعصر تهران گفت: نرخهای اجاره از عید تاکنون به صورت هفتگی افزایش مییابد و مالکان هیچ عرفی را در قیمت گذاریها رعایت نمیکنند و برخی افراد هم هیچ انصافی ندارند. این در حالی است که در سالهای گذشته حداقل نظارتی در قیمت گذاری ها وجود داشت، اما به نظر میرسد هم اکنون دولت نظارت خود را از بازار اجاره برداشته است.
طی دو سال گذشته با توجه به شیوع ویروس کرونا، دولت مصوباتی را برای حمایت از مستاجران در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رساند که طبق این مصوبات یک سقف قیمتی برای مستاجران در نظر گرفته میشد و دولت تسهیلاتی در قالب وام ودیعه مسکن هم در نظر میگرفت.
یکی از مهمترین مصوبات این ستاد آن بود که هیچ مالکی حق دریافت حکم تخلیه برای واحد مسکونی را نداشت، اما هم اکنون شاهد آن هستیم که این مصوبه در بازار اجاره به فراموشی سپرده شده و هیچ قانونی در این بخش رعایت نمیشود.
اما در مقابل مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری می گوید: بازار اجاره آرام است و من به تمامی شایعات در خصوص افزایش چشم گیر نرخهای اجاره پایان میبخشم چراکه هنوز مصوبات ستاد ملی مقابله باکرونا در خصوص بازار اجاره در کشور اجرا میشودو هیچ مالکی حق ندارد اجاره را بیش از نرخ مصوب افزایش دهد و یا حکم تخلیه برای مستاجر دریافت کند.
به گفته رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری، پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش میزان تسهیلات در سال جدید، میتواند نقش موثری در آرامتر شدن بازار اجاره داشته باشد.
فصل اجاره و اوج جابجایی مستاجران از خرداد ماه آغاز میشود و طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ مالکی حق ندارد حکم تخلیه برای مستاجر دریافت کند جز آنکه بخواهد واحد مسکونی را برای سکونت خود و یا فرزند خود تخلیه کند. مصوبه تعیین سقف اجاره در سالهای گذشته توانسته بازار اجاره را به سمت آرامش و کاهش نرخ تورم هدایت کند.
صدیف بدری عضو کمیسیون عمران مجلس هم گفت: تسهیلاتی که دولت در سال گذشته برای وام ودیعه مسکن در نظر گرفته بود را هنوز بسیاری از مستاجران نتوانسته اند، دریافت کنند بنابراین امسال دولت در برنامه ریزی برای پرداخت تسهیلات باید ابتدا متقاضیانی که در انتظار هستند را در دستور کار خود قرار دهد.
او گفت: نرخهای اجاره از ابتدای سال تاکنون و در بازه زمانی یک ساله به شکل جهشی افزایش یافته است .دولت باید برنامه ریزی لازم برای بهبود این بازار داشته باشد و با کنترل نرخهای اجاره از طریق طرحهای حمایتی و افزایش تولیدمسکن بتواند این بازار را به آرامش برساند.
طبق آمارهای بانک مرکزی، شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و همچنین کل مناطق شهری طی اسفندماه سال گذشته، رشد بهترتیب ۴۵.۸ و ۵۰.۲ درصدی نسبت به اسفندماه سال ۹۹ داشته است.
با وجود آنکه هنوز کرونا در کشور به اتمام نرسیده وطبق قانون، تمامی مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص بازار اجاره تا سه ماه بعد از سفید شدن وضعیت بازار اجاره باید ادامه داشته باشد، اما هنوز شاهد آن هستیم که نرخهای اجاره در بازار به شکل جهشی افزایش یافته است. این در حالی است که در سال گذشته رئیس جمهور برای ساماندهی بازار اجاره دستوراتی داده و اعلام کرده بود که برنامههای حمایتی برای ثبات این بازار انجام میشود.