آشنایی با سنگها و گوهرهای قیمتی (بخش سوم) + فیــــلم

سایت طلا: اولین خواستگاه سنگ زمرد کشور هندوستان است که پس از 400 تا 500 سال بهره برداری از معادن آن آغاز شده است.

خبر را برای من بخوان
همانطور که در بخش اول و دوم آموزش آشنایی با سنگها و گوهرهای قیمتی اعلام شد، سایت طلا در راستای وظیفه اطلاع رسانی خود اقدام به ارائه، سلسله مباحث آموزشی گوهر شناسی، توسط استاد گرامی جناب آقای محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور نموده است. این مطالب ارزنده به صورت مکتوب و فیلم در این بخش قابل استفاده کاربران گرامی می باشد.

ضمن تشکر و سپاس فراوان از جناب آقای محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در تهیه این بخش، آنچه در ذیل می خوانید متن ضبط شده و فیلم سومین بخش از برنامه های آموزشی سنگ شناسی توسط ایشان می باشد:

معرفی مروارید : بشر از زمان پیدایش به علت سرو کار داشتن با آب و دریا با مروارید آشنایی پیدا کرده است. در خصوص مروارید افسانه های بسیاری وجود دارد که یکی معروفترین آنها این است که در قدیم در حوزه خلیج فارس و در کشور هندوستان که اطرافشان آب وجود داشت افراد براین باور بودند که در شبهای مهتابی زمانی که آسمان بارش دارد و شبنم به دریا می ریزد این قطرات باران و شبنم بر دریا می ریزند و در دل صدفها جای گرفته و به مروارید تبدیل می شود.

معرفی زمرد: سنگ زمرد به رنگ سبز می باشد که اولین خواستگاه آن کشور هندوستان است و پس از 400تا 500 سال بهره برداری از معادن سنگ زمرد در هند آغاز شده است.

پس از هندوستان کشور روسیه نیز زمرد مرغوب دارد. کلمبیا و افغانستان هم جز یکی از کشورهای زمرد خیز به شمار می روند. همچنین درکشور اتریش معادن زمرد کشف شده است.

هندی ها بر این باورند که اگر چشم مار به سنگ زمرد بیفتد کور می شود؛ این افراد معتقدند انرژی که زمرد از خود ساطع می کند آنقدر قوی است که می تواند چشم مار را کور کند.

البته افسانه ای نیز در کشور ما وجود دارد مبنی بر اینکه معمولا جایی که گنج وجود دارد مار روی آن خوابیده است. بنابراین کسانی که دنبال گنج می گشتند جاهایی می رفتند که مار در آنجا وجود دارد.

سنگ زمرد دارای سختی بالایی می باشد ولی با این سختی بالا جز سنگهای آسیب پذیر محسوب می شود. در درجه بندی، زمرد بعد از سختی الماس قرار گرفته است.

یکی از نکات منفی سنگ زمرد ترد و شکننده بودن آن است. این سنگ ممکن است هنگام آبکاری و حرارت آسیب ببیند. در برخی از سنگهای زمرد به هنگام آبکاری و حرارت ، ناخالصی هایی که درآن وجود دارد باعث می شود سنگ ترک بردارد و به دو نیمه تقسیم شود.

توصیه می شود هنگام آبکاری یا حرارت سنگ زمرد از محلش پیاده شود.