به گزارش سایت طلا، محصولاتی که واردات آنها ممنوع شده، به راحتی در فضای مجازی و سایتهای اینترنتی به فروش میرسند و دستگاه های مسئول نسبت به این موضوع بیتوجه هستند.
با جست و جویی ساده در سایت های اینترنتی، محصولاتی را پیدا خواهید کرد که اغلب آنها وارداتشان ممنوع است؛ از اقلام کوچک مثل انواع خوراکیها و پوشاک تا اقلام بزرگتری مانند لوازم خانگی به کشور وارد شده و به راحتی در فضای مجازی فروخته میشوند.
اکبر پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: اغلب این محصولات که وارد کشور می شوند، قاچاق هستند و بیشتر از طریق فضای مجازی به فروش میرسند.
بررسیهای ما نشان میدهد کالاهای قاچاق نه فقط در شبکههای اجتماعی به فروش می رسند که حتی فروشگاههای معتبر اینترنتی هم این محصولات را میفروشند. یک جست و جوی ساده در فروشگاههای اینترنتی میتواند شما را به محصولات خارجی برساند که واردات آنها از پایه و اساس به دلیل داخلی سازی آن ممنوع شده است.
حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن لوازم خانگی گفت: با وجود اینکه واردات محصول کامل لوازم خانگی ممنوع است، لوازم خانگی مدل ۲۰۲۰ را وارد میکنند و میفروشند. حتی شرکت پست آن را ارسال میکند، بیمههای دولتی آن را بیمه میکنند و بانک های دولتی به آن امکان پرداخت میدهند.
علت این بی توجهی را از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت پیگیری کردیم که گفتند با فروش مجازی قاچاق برخورد نمیکنیم، چون با فروش فیزیکی آن هم برخورد نمیشود.
علی رهبری رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی می گوید: کالاهایی که قصد مبارزه با قاچاق آنها وجود دارد و در فضای فیزیکی هم با آن مبارزه میشود، در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و در فروشگاههای مجازی هم مورد برخورد قرار میگیرند. طبیعی است زمانی که با عرضه کالای قاچاقی به صورت فیزیکی برخوردی نمیشود نمیتوان توقع داشت در فضای مجازی مورد برخورد قرار بگیرند. در مجموع ما سعی داریم با انواع کالاهای قاچاق مقابله کنیم.
مشاهدات میدانی ما اظهارات رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک را تایید میکرد، همان محصولاتی که در فضای مجازی فروخته میشد، به راحتی در مغازههای سطح شهر در دسترس هستند. پیدا کردن آنها شاید کمی زمان بیشتری از خرید اینترنتی بگیرد، اما همان محصول را با همان شرایط پیدا خواهید کرد.
طبق اعلام رضا الفت نسب عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی رسیدگی به قاچاق فروشی چه در فضای مجازی و چه در سطح بازار بر عهده ستاد مبارزه با قاچاق است.
موضوع را از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم پیگیری کردیم. امیر محمد پرهامفر مدیر کل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: حتی اگر یک مورد محصول قاچاق در بین صدها محصول قانونی در فروشگاههای آنلاین برای فروش گذاشته شود، تخلف محسوب شده و به سایت تذکر داده میشود تا از فروش موردی آن هم جلوگیری شود.
اما دولت راهکار اصلی حل این چالش را سامانهای شدن سازوکار مقابله با قاچاق میداند، رئیس جمهور در روز ۲۵ آذر سال گذشته گفت: نیازمند یک بازنگری نسبت به روند مبارزه با قاچاق کالا در کشور هستیم و باید قوانین مرتبط با ورود اجناس جلوی چشم مردم قرار گیرد و برای تمام کشور قوانین یکسان باشد. این کار سامانهها اقدام خوبی است که باید به آن توجه شود.
سامانههایی که در کنار هم سامانه جامع تجارت را تشکیل میدهند و طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق، تا پایان فروردین تکمیل خواهد شد.
دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق یک اسفند سال ۱۴۰۰ گفت: در خصوص سامانه جامع تجارت خود آقای مخبر ورود کردند؛ ما هم سامانهای را تهیه کردیم که پیشرفت تکالیف دستگاهها را رصد میکند و امیدواریم تا انتهای فروردین اهداف محقق شود.
اقدامات دولت و ستاد مبارزه با قاچاق در جای خود باید انجام گیرد، اما مردم از تولید کنندگان هم انتظار دارند تا با بالا بردن کیفیت و کاهش قیمت شرایطی ایجاد کنند که فضایی برای فروش محصولات قاچاق باقی نماند.