سه عامل اصلی کاهش قیمت جهانی طلا
طبق گفته کارشناسان اقتصادی "انتشار گزارشات فدرال رزرو، عرضه اوراق مشارکت در عرصه بینالمللی و گزارش اشتغال آمریکا" از جمله عوامل اصلی کاهش ارزش جهانی طلا طی روزهای گذشته به حساب می آید.
یکی از مهمترین عناوین خبری رسانههای مختلف طی روزهای اخیر به کاهش قیمت طلا و سکه اختصاص پیداه کرده که البته این کاهش قیمتها علاوه بر عوامل داخلی ریشه خارجی هم دارد.
طبق گزارشهای بینالمللی قیمت طلا در بازارهای جهانی پس از پشت سر گذاشتن یک هفته سقوط که طی حدود دو سال گذشته بی سابقه بود معاملات هفته جاری را نیز با روندی نزولی آغاز کرد.
نگرانی ها از پایان یافتن زودهنگام طرح خرید اوراق قرضه از سوی فدرال رزرو آمریکا علت اصلی افت قیمت طلا از هفته گذشته اعلام شده است. قیمت این فلز طی یک ماه گذشته بیش از 100 دلار در هر اونس کاهش پیدا کرده است.
قیمت هر اونس طلا در معاملات روز دوشنبه 10 دلار کاهش یافت و به 1281 دلار رسید. هفته گذشته بدترین هفته کاری طلا از سپتامبر 2011 بود به طوری که قیمت طلا در این هفته با 7 درصد کاهش مواجه شد.
براساس این گزارش، بازارهای مالی هفته گذشته پس از اظهارات بن برنانکه، رئیس فدرال رزرو آمریکا در مورد استراتژی بانک مرکزی آمریکا برای آغاز کاهش اجرای سیاست خرید اوراق قرضه، آشفته شدند.
طبق بررسیهای خبرنگار تسنیم از تعدادی کارشناسان اقتصادی 3 عامل دلیل اصلی کاهش قیمت جهانی طلا طی روزهای اخیر اعلام شده است؛ بر همین اساس گفته می شود گزارشاتی که فدرال رزرو ارائه مینماید، برگههای اوراق مشارکتی که در عرصه بین المللی در بانکها و صندوقهای سرمایه گذاری عرضه میشود و گزارشات اشتغال در امریکا که بنای آن را دارد تا بیکاری به حدود 7% برسد، قیمتهای جهانی فلزات گرانبها را با کاهش مواجه میکند.
البته باید یادآور شد که همزمان شدن موارد مذکور با تسویه حسابهای بورسبازان بین المللی و همچنین بهدلیل تسویه حساب بانکها با صندوقها، بانکها با بورسها و بانکها با بانکها در سطح بین المللی بر کاهش شدید قیمتهای جهانی طلا دامن زده است.
علی فخر موحدی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر در اینباره می گوید: معاملاتی که در سطح بین المللی انجام میشود، در ماه 6 میلادی به سررسید تسویهاش میرسد و همچنین در برج 10 میلادی هم دوباره سررسید تسویه دارد. یعنی حدود 4 ماه آینده ما منتظر نوسانات شدیدی خواهیم بود.
مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر ادامه میدهد: اگر شما این نوسانات را رصد کنید، نوسانات ارزش دلار در مقایسه با سایر ارزها، نوسانات ارزش طلا و سایر فلزات رنگی در مقابل ارزها و نوسانات شاخص بورسهای بین المللی (مثل سهام داو جونز و نزدک و S&P و...) و سایر سهامها دچار نوسانات شدید میشود. دلیل این نوسانات، تسویه حساب صندوقهای مالی با بانکها، بانکها با بورسها و بانکها با بانکها است.
کارشناسان اقتصادی پیش بینی میکنند قیمت جهانی و داخلی طلا طی هفتههای آتی مجدد سیر نزولی را تجربه کند.