گلکسی S22 اگر این نقص را نداشت میتوانست بینقصترین پرچمدار سال باشد
سامسونگ اوایل امسال بود که از گوشیهای سری گلکسی S22 رونمایی کرد. پرچمدارانی بسیار قدرتمند، مجهز و پر از امکانات و قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری که باعث شد فروش خوبی هم داشته باشند.
به گزارش موبوایران، سامسونگ اوایل امسال بود که از گوشیهای سری گلکسی S22 رونمایی کرد. پرچمدارانی بسیار قدرتمند، مجهز و پر از امکانات و قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری که باعث شد فروش خوبی هم داشته باشند. اما در بررسیهای مختلف، ضعف بزرگی را در کیفیت بلندگوی سری گلکسی S22 شاهد بودیم که اگر وجود نداشت، شاید میشد آنها را بهترین پرچمدار سال ۲۰۲۲ لقب داد.
توجه داشته باشید که این مقاله ممکن است نظرات شخصی نویسنده را هم شامل شود. بنابراین متناسب با سلیقهی کاربران، ممکن است همه با آن موافق نباشند.
سری گلکسی S22 فوریهی امسال در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا راهی بازار شد. سامسونگ برخلاف سال گذشته و همانند دو سال قبل، تصمیم گرفت اینبار بهجای استفاده پلاستیک در ساخت مدل استاندارد، این گوشی را هم از فلز آلومینیوم بسازد اما خبری از نمایشگر منحنی در آن نبود. تا بدین ترتیب مثل سال گذشته، تمام قابلیتهای ظاهری خوب برای مدل اولترا بماند و فرق بین مدل پلاس و استاندارد هم فقط در همان اندازه خلاصه شود.
اما با تمام این موارد، سامسونگ تلاش کرده گلکسی S22 و S22 پلاس را به عنوان محصولاتی که به واسطهی قیمت مناسبی که دارند روی فروششان حساب ویژهای هم باز کرده، به بهترین قابلیتهای ممکن مجهز کند. برای مثال گلکسی S22 پلاس اکنون نمایشگری ۶٫۶ اینچی از نوع Dynamic AMOLED دارد که از رفرشریت ۱۲۰ هرتز بهره میبرد. حواشی در اطراف آن به حداقل رسیده است و از لحاظ ظاهری هم فوقالعاده زیبا و چشمنواز طراحی شده تا در کنار کیفیت کمنظیری که ارائه میدهد، یکی از بهترین پرچمدارهای حال حاضر از این حیث باشد. البته منظورمان در مقایسه با پرچمدارهایی است که همرده با آن هستند.
دقیقا همین موارد راجع به گلکسی S22 هم صادق است با این تفاوت که شرکت کرهای نمایشگر آن را حدودا ۰.۵ اینچ کوچکتر طراحی کرده تا بدین ترتیب کاربرانی که همچنان به استفاده از گوشیهایی با ابعاد کوچک علاقه دارند بتوانند گزینهای برای خرید در اختیار داشته باشند. چندین سال سابقهی درخشان و آزمون و خطاهای متعدد باعث شد سامسونگ اکنون به تولید محصولاتی بپردازد که حتی بهترین پرچمداران اپل هم در مقایسه با آن، گوشیهایی قدیمی به نظر میرسند.
اما تمام این موارد به کنار، وقتی با گوشی پرچمدار خود، مثلا گلکسی S22 پلاس مشغول تماشای فیلم یا سریالی هستید و روی گزینهی پخش ضربه میزنید. در این لحظه اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند، نمایشگر فوقالعاده باکیفیت، روشن و باطراوت آن است اما این تجربهی لذتبخشی که از نمایشگر دریافت میکنید به شکل محسوسی توسط بلندگوی نه چندان خوب گلکسی S22 تحت تأثیر منفی قرار میگیرد.
اشتباه نکنید! نمیگوییم بلندگوهای تعبیه شده در این گوشی بد هستند. اتفاقا کیفیت آنها خوب است اما وقتی آنها را با بهترین گوشیهای موجود مقایسه کردیم متوجه شدیم اصلا آن چیزی که فکر میکردیم نبوده و سامسونگ در این زمینه واقعا عقبتر از رقبایش قرار دارد. کیفیت فیلمهای امروزی از لحاظ جلوههای صوتی عالی است و برای لذت بردن از آنها باید محصولی که در اختیار داریم عملکرد فوقالعادهای داشته باشد، آن هم در ردهی پرچمدار.
این موضوع زمانی برای شما بیشتر محسوس خواهد بود که از یک گوشی آیفون به سامسونگ مهاجرت کرده باشید. صرف نظر از اینکه سامسونگ برتریهای متعددی نسبت به اپل در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند دارد و برعکس، در این یک بخش عملکرد آیفون عالی است. نمیخواهیم وارد جزئیات رقابت بین این دو شرکت شویم چون هدف مطلب چیز دیگری است اما فقط باید به این نکته اشاره میکردیم که بلندگوهای آیفون کیفیت فوقالعادهای دارند و باعث میشود در حس و حال فیلم غرق شوید.
اما چرا آیفون تا این اندازه بلندگوی خوبی دارد اما از آن طرف سامسونگ در ساخت گلکسی S22 بیشتر تمرکز خود را روی نمایشگر معطوف کرده است؟ پرسش اینجاست که چرا نمیتوانیم هر دو را در یک پرچمدار داشته باشیم؟ وضعیت اپل که مشخص است چرا که این شرکت به واسطهی اینکه هر کاری کند مشتری خود را دارد، سعی میکند قابلیتهای جذاب را دیرتر ارائه دهد اما چرا سامسونگ که هر سال بهترین عملکرد خود را نشان میدهد، پرچمدار خود را به بلندگوهای باکیفیتتری مجهز نمیکند؟ چرا بعد از این همه سال، همچنان عملکرد پرچمدارهای شرکت کرهای از لحاظ بلندگو در مقایسه با سایر پرچمدارها قابل قبول نیست؟
کیفیت بلندگو اهمیت زیادی در میان کاربران دارد اما چرا سامسونگ تصمیم گرفته آن را با نمایشگری باکیفیت جفت کند؟
سال گذشته و در بررسیهای صورت گرفته توسط وبسایت PhoneArena، ایسوس راگ فون ۵ توانست بیشترین امتیاز را از لحاظ کیفیت بلندگو دریافت کند. بعد از آن هم گوگل پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. گلکسی S21 در این بررسی حتی در لیست بهترینها که هیچ در لیست کلی هم حضور نداشت. دقیقا همین موضوع با بررسیهایی که توسط وبسایت Dxomark هم انجام داد ثابت شد. وبسایت PhoneArena تست مجزایی روی گلکسی S21 انجام داد و به این نتیجه رسید که در مقایسه به بهترینهای موجود، عملکرد بلندگوی این گوشی واقعا خوب نیست.
بعد از آن مقایسه انتظار داشتیم سری گلکسی S22 حداقل در این بخش بتواند عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد و باکیفیتتر ظاهر شود اما اینطور نشد. به نظر میرسد سامسونگ تلاش خاصی نکرد تا در این زمینه پیشرفت داشته باشد و همچنان پشت سر آیفونها قرار گرفته است. همانطور که گفته شد، بسیاری از کاربران شاید صدای این گوشی را بینظیر تلقی کنند. در بالا هم اشاره شد که کیفیت بلندگوی سری گلکسی S22 در شرایط ایزوله خوب است اما وقتی آن را با رقبایی نظیر آیفون مقایسه کنید متوجه تفاوت میشوید.
حتی در یک نظرسنجی که برگزار شد مبنی براینکه آیا کیفیت بلندگو اهمیت دارد یا خیر، چیزی در حدود ۸۰٪ از کاربرانی که در آن نظرسنجی وبسایت منبع شرکت کردند به این پرسش پاسخ مثبت دادند. حال پرسش اصلی که بوجود میآید این است؛ سامسونگ چطور توانسته بعد از این همه سال، علیرغم عملکرد ضعیفش نسبت به رقبا در تعبیهی بلندگوهای باکیفیت و قدرتمند، کاربران را راضی نگه دارد؟ آن هم در سال ۲۰۲۲ و در شرایطی که پرچمداران شرکت واقعا عملکرد خوبی دارند و نقطه ضعف خاصی هم نمیتوان به آنها وارد کرد؟
منطقی است فکر کنیم سامسونگ خیلی توجه خاصی روی این بخش ندارد. فقط خواسته کیفیت را به حد قابل قبولی برساند و سپس تمام توجه و سرمایهگذاری خود را روی بخشهای دیگر قرار دهد. اگر طرفدار دو آتشهی سامسونگ و محصولات این شرکت باشید، شاید خیلی متوجه این موضوع نشوید چون به نسبت نسلهای قبل، اندکی پیشرفت را شاهد خواهید بود اما وقتی آن را با پرچمدارهای خوب بازار مقایسه کنید متوجه میشوید ضعف بزرگی دارد. شاید با خود بگویید: «این همان چیزی است که از بلندگوی گوشی انتظار داریم و بلندگو باید چنین کیفیتی داشته باشد» اما در حقیقت اینطور نیست و شما در ازای پولی که پرداخت میکنید آن هم برای خرید یک گوشی پرچمدار، مستحق کیفیت بیشتری هستید.
چه بخواهیم چه نخواهیم عملکرد اپل در این زمینه بهتر است
اپل به عنوان بزرگترین رقیب سامسونگ در زمینههای مختلف از جمله گوشیهای هوشمند، عملکرد فوقالعادهای در زمینهی کیفیت بلندگو دارد. جالب است بدانید در بررسیهای صورت گرفته هم توسط وبسایت منبع و هم وبسایت Dxomark، حتی آیفون ۱۲ مینی هم توانسته از لحاظ کیفیت و بلندی صدا، گلکسی S22 پلاس را با آن بلندگوی نه چندان خوبش از پیش رو بردارد. این در حالی است که آیفون ۱۲ مینی نه تنها جدیدترین پرچمدار اپل به حساب نمیآید بلکه یکی از ضعیفترینها از لحاظ فروش نیز به حساب میآید چرا که ابعاد کوچکی دارد. به نکتهی جالبی اشاره کردم؛ ابعاد کوچک! تصور کنید این گوشی که به اندازهی یک کف دست است میتواند کیفیتی بیشتر از گلکسی S22 پلاس داشته باشد که یک گوشی نسبتا بزرگ به حساب میآید و جا داشت در آن از بلندگوهای قدرتمندتری استفاده شود.
حالا برخی از افرادی که از صدای گوشی آیفون خود رضایت ندارند فقط کافی است یکی از پرچمدارهای جدید سامسونگ را صرفا جهت مقایسه کنار آن قرار دهند تا برای همیشه قدردان کیفیت محصول خود باشند. آیفونها معمولا صدای میانه و بیس را به خوبی تولید میکنند به همین خاطر کیفیت خروجی همیشه عالی است. از آن طرف گلکسی S22 بیشتر صدای بالا را خوب تولید میکند و به همین خاطر کیفیت آن خیلی مطلوب نیست. البته از لحاظ شفافیت، عملکرد کهکشانیها خوب است ولی وقتی به تماشای فیلم و سریال با جلوههای صوتی گوناگون میپردازید متوجه میشوید که فضا برای بهتر شدن وجود دارد.
سری گلکسی S22 قابلیتهای بسیار خوبی دارد اما ای کاش بلندگوی بهتری داشت
سری گلکسی S22 به عنوان جدیدترین پرچمداران سامسونگ عملکرد کمنظیری در زمینههای مختلف دارند. از ظاهر زیبا و مدرن آنها گرفته تا کیفیت عالی دوربینها، عملکرد خوب باتری، سرعت بالای شارژر، کیفیت ساخت مطلوب، پشتیبانی نرمافزاری ۴ ساله با بیشترین کیفیت و بالاترین سرعت، نمایشگر استثنائی و بسیاری موارد دیگر که بیان آنها از حوصلهی متن خارج است. بنابراین به نظر میرسد خیلی نمیتوان به این گوشیها خرده گرفت.
با این حال، وقتی میبینیم شرکتی تا این اندازه تلاش کرده تا همهچیز را به بهترین شکل ممکن در یک پکیج در کنار هم قرار دهد اما در یک بخش خساست به خرج میدهد اندکی غافلگیر میشویم. یک گوشی آن هم در ردهی پرچمدار باید در بخشهایی نظیر این که در واقع پایه و اساس یک محصول را تشکیل میدهند کیفیت بسیار خوبی داشته باشد. حال با ضعفهایی نظیر کیفیت دوربین آن استثنائی نیست یا نمایشگر آن وضوح +QHD ندارد میتوان کنار آمد.
یک گوشی اگر بخواهد در بین برترین گوشیهای بازار قرار بگیرد باید بتواند حداقل ۳ حس از ۵ حواس انسان را به بهترین شکل ممکن پوشش دهد: لامسه، دیداری و شنیداری. لامسه برای اینکه یک محصول باید کیفیت ساخت بسیار خوبی داشته باشد که به محض در دست گرفتن آن، نه تنها ارگونومی بلکه کیفیت فلزهای بکار رفته در طراحی آن حس بینظیری به دست کاربر انتقال دهد، دیداری برای اینکه نمایشگر یک گوشی باید آنقدر باکیفیت باشد که کاربر بعد از مدتها کار با آن احساس خستگی نکند و زمانی هم که میخواهد فیلمی تماشا کند، از تماشای آن لذت ببرد، شنیداری هم برای زمانی که بتواند تمام محتوای صوتی را با بالاترین کیفیت روی گوشی خود تجربه کند.
طبق تجربهی شخصی، واقعا کیفیت بلندگوهای بکار رفته در گوشیهای آیفون یک سر و گردن بالاتر از بلندگوهای بکار رفته در گوشیهای سامسونگ است. این ادعا را در حالی مطرح میکنم که به شخصه دو پرچمدار جدید شرکت را با یکدیگر مقایسه کردم. در شرایط ایزوله عملکرد هر دو گوشی عالی به نظر میرسد در عین حال که ضعفهایی هم دارند اما وقتی آنها را در کنار هم قرار دادم متوجه تفاوت شدم. با این حال برای خیلیها شاید همان کیفیت قابل قبول و حتی بهتر به نظر برسد. اما بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد حقیقت چیز دیگری است.
یک سال دیگر هم گذشت و باز هم سامسونگ تصمیم گرفت توجه خاصی به بلندگوی بکار رفته در گوشیهایش نکند. به نظر میرسد وقت آن رسیده از این شرکت بخواهیم در گوشی بعدی خود، حتما فکری به حال این وضعیت کند چون خیلی درست نیست بیش از ۱۰۰۰ دلار برای یک گوشی بپردازیم آن وقت عملکرد آن از لحاظ کیفیت صدا، ضعیفتر از آیفونی باشد که به خاطر نداشتن تقاضا، به توقف تولید نزدیک شده است!